Säteilyturvakeskus (STUK)

Muutoksia Säteilyturvakeskuksen johdossa

Jaa

Säteilyturvakeskuksessa (STUK) Ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osastoa johtanut diplomi-insinööri Jussi Heinonen siirtyy 1.12. alkaen STUKin muutosjohtajaksi. Ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osaston johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi strategiakauden loppuun asti STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana on nimittänyt diplomi-insinööri Jaakko Leinon.

Uudessa tehtävässään Jussi Heinonen johtaa Vaikuttava valvoja -muutosohjelmaa, joka on perustettu STUKin strategian mukaista ydin- ja säteilyvalvonnan käytäntöjen muutosta ja niiden läpivientiä varten.  Muutosjohtajan tehtävä on määräaikainen ja se päättyy STUKin strategiakauden päättyessä vuoden 2022 lopussa. Heinonen jatkaa STUKin johtoryhmän jäsenenä myös määräaikaisen tehtävänsä ajan.

Jaakko Leino siirtyy Ydinjätteiden ja ydinmateriaalien valvonta -osaston johtajaksi STUKin sisällä Ydinjätelaitosten turvallisuusanalyysit -toimiston toimistopäällikön paikalta.

Osaston johtajan tehtävä täytettiin STUKin sisäisenä hakuna. Määräaikaan mennessä tehtävään haki kahdeksan hakijaa, jotka kaikki haasteltiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu, puh. 010 850 4761

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

STUK antoi Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kakkosyksikölle käynnistysluvan16.12.2020 15:20:00 EETTiedote

Säteilyturvakeskus (STUK) antoi tiistai-iltana 15.12. Teollisuuden Voima Oyj:lle (TVO) luvan käynnistää Olkiluodon ydinvoimalaitoksen torstaina 10.12. pikasulkuun mennyt ja kylmäseisokkiin ajettu voimalaitoksen kakkosyksikkö. TVO on selvittänyt tapahtuman syyt ja tehnyt tarvittavat tarkastukset ja huoltotyöt. Näin se on varmistanut, että turvallisuudelle tärkeät laitteet ja järjestelmät toimivat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme