Vaasan kaupunginteatteri

Muutoksia Vaasan kaupunginteatterin kevään ohjelmistoon

Jaa

Vaasan kaupunginteatterin tulevan kevään ohjelmistoon on tehty koronapandemian aiheuttamien vaikutusten vuoksi muutoksia. Keväälle kaavailtu draama Katoava maa sekä ooppera Così fan tutte siirtyvät vuodella eteenpäin.

Kysytty musikaali The Sound of Music jatkaa Vaasan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa. Kuva: Linus Lindholm.
Kysytty musikaali The Sound of Music jatkaa Vaasan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa. Kuva: Linus Lindholm.

Vaasan kaupunginteatterin esitystoiminta jouduttiin lakkauttamaan lokakuussa, jonka vuoksi suuri määrä esityksiä peruuntui. Teosten pidemmän esitysajan sekä turvallisuuden takaamiseksi kevään näytöskalenteria on jouduttu muokkaamaan uudelleen. Julia-näyttämölle kaavailtu draama Katoava maa siirtyy esitettäväksi keväällä 2022. Tämä mahdollistaa sen, että kiitelty näytelmä Kissani Jugoslavia sekä suosioon noussut lastenesitys Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! jatkavat ohjelmistossa myös keväällä.

Romeo-näyttämön odotettu ooppera Così fan tutte siirretään keväälle 2022 turvallisuussyistä. Vaasan kaupunginteatterissa noudatetaan valtakunnallisia ohjeistuksia niin orkesteritoiminnan kuin kuorotoiminnakin osalta. Vallitsevassa pandemiatilanteessa orkesterille ja kuorolle ei pystytä takaamaan ohjeistusten mukaisia riittäviä turvaetäisyyksiä esitysten aikana.

- Ooppera on meille hieno ja tärkeä taidemuoto ja onkin tärkeää, että pystymme esittämään sen todellisessa mittakaavassa ja täysille oopperaa rakastaville katsomoille. On todella harmillista, että näin hienot teokset joudutaan siirtämään, mutta olen onnellinen, että neuvotteluissa taiteilijat ovat nähneet koronan aiheuttamat riskit ja kääntäneet katseen tulevaisuuteen. On hienoa, että pystymme jatkamaan upeita esityksiä, joille muutoin olisi tullut liian lyhyt esityshistoria ja takaamaan tällä tavoin töitä teatterintekijöille, toteaa Vaasan kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen.

- Toivotaan, että tällä toimenpiteellä voidaan taata se, että vuonna 2022 mahdollisimman moni pääsee nauttimaan tästä oopperasta, lisää Vaasan kaupunginorkesterin intendentti Mia Huhta.

Muutoksista huolimatta Vaasan kaupunginteatterin kevätohjelmistolla on runsaasti tarjottavaa teatterinnälkäisille katsojille. Kissani Jugoslavia –näytelmän ja Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! –lastenesityksen lisäksi ohjelmistossa jatkavat keväällä maaseutukomedia Suomen hevonen sekä syksyllä tauolle joutunut kysytty musikaali The Sound of Music. Luvassa on myös muita tapahtumia ja vierailuesityksiä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Kysytty musikaali The Sound of Music jatkaa Vaasan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa. Kuva: Linus Lindholm.
Kysytty musikaali The Sound of Music jatkaa Vaasan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa. Kuva: Linus Lindholm.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan teattereiden yhteinen Lauluja äidille –konsertti juhlistaa äitejä toukokuussa | Sånger till mamma – Vasas teatrar firar alla mammor med konsert20.4.2021 08:49:00 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin yhteistuotantona toteutettava äitienpäiväkonsertti esitetään toukokuussa verkossa. Teattereiden näyttelijät tulkitsevat konsertissa tunnettuja kappaleita äitien kunniaksi. ****************************************************************************************************** Wasa Teater och Vasa stadsteater producerar en gemensam morsdagskonsert Sånger till mamma – Lauluja äidille som kan ses på nätet i maj. Teatrarnas skådespelare tolkar kända låtar för att hedra alla mödrar.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme