Vaasan kaupunki - Vasa stad

Muutoksia Vaasan terveysasemien toiminnassa koronaviruksen vuoksi

Jaa

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveysasemaan ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15, soita muina aikoina valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117.

Gerbyn terveysasema puh. 06 325 1711
Kirkkopuistikon terveysasema puh. 06 325 1666
Ristinummen terveysasema puh. 06 325 1691
Tammikaivon terveysasema puh. 06 325 1703 ja 06 325 1770
Vähänkyrön terveysasema puh. 06 325 8500

Muiden hengitystieinfektio-oireisten potilaiden kiirevastaanotto keskitetään keskiviikkona 18.3.2020 alkaen Pääterveysasemalle, Tammikaivontie 4. Sisäänkäynti talon pohjoisesta päädystä, pääsisäänkäynnistä oikealle rakennuksen kulman takana. Tämä ei toistaiseksi koske Vähässäkyrössä asuvia; heidät ohjataan vielä omalle terveysasemalle.

Vastaanotolle on ajanvaraus oman terveysaseman kautta puhelimitse

Kiirevastaanotolla hoidettavien ylähengitystieinfektioiden oireita ovat: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

– Koska tavallisen ihmisen on vaikea tietää, onko oman oireilun aiheuttaja influenssa, koronavirus tai joku muu flunssatyyppisiä oireita aiheuttava virus, kaikkia hengitystieinfektioon ohjeita ja hoitoa tarvitsevia pyydetään aina ensin soittamaan terveysaseman ajanvaraukseen, kertoo Vaasan kaupungin ylilääkäri Leena Kettunen.

Muilla Vaasan terveysasemilla ei hoideta ylähengitystieoirepotilaita 18.3.2020 alkaen. Muut kiireelliset sairaustapaukset hoidetaan toistaiseksi omalla terveysasemalla kuten aiemminkin. Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan iltapäivällä tai valitsemaan takaisinsoiton.

On mahdollista, että terveysasemien ei-kiireellisiä ajanvarausaikoja joudutaan tulevina viikkoina perumaan. Ilmoitamme tästä erikseen vastaanotto-ajan varanneille ja tiedotamme myös vaasa.fi –verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:
Ylilääkäri Leena Kettunen, leena.kettunen@vaasa.fi, puh. 06 325 1626
Johtava ylilääkäri Markku Sirviö, markku.sirvio@vaasa.fi, puh. 040 544 0575

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme