Ammattiliitto Pro ry

Muutosjohtamisen verkkokoulutus Mutsi aukeaa 30.1.2023 – työelämän kehittämistä yli liittorajojen

Jaa
Ammattiliitto Pro sekä työnantajaliitot LVI-TU ja INFRA ry julkaisevat 30.1.2022 yhteisen Mutsi-nimisen muutosjohtamisen koulutuksen. Koulutus on avoin ja ilmainen kaikille suomalaisille työpaikoille. Tavoitteena on auttaa työpaikkoja viemään läpi muutoksia ilman, että ihmiset uupuvat.
Pia Kilpeläinen INFRA ry ja Minea Pyykönen Ammattiliitto Pro
Pia Kilpeläinen INFRA ry ja Minea Pyykönen Ammattiliitto Pro

Työmaailmasta löytyy lukuisia kokemuksia siitä, että työpaikkojen muutoksia ei johdeta, ihmisistä ei muutoksissa huolehdita, muutosprosesseja ei viedä loppuu ja viestintäkin unohtuu. Jatkuvat muutokset ja niiden heikko johtaminen voivat pahimmillaan johtaa siihen, että ihmiset uupuvat ja arvokkaat osaajat vaihtavat työpaikkaa.

Ammattiliitto Pro ja työnantajaliitot LVI-TU ja INFRA ry ovat kehittäneet verkkokoulutuksen, jonka avulla muutosten johtaminen sujuu jouhevammin ja samalla vältetään se, että ihmiset uupuvat ja pahimmillaan putoavat pois kokonaan työelämästä. Koulutuksen nimi Mutsi tulee sanoista ”muutoksen tuki sinulle”.

Mutsi auttaa esihenkilöitä tunnistamaan muutostilanteiden kipukohdat sekä suunnittelemaan ja rakentamaan työpaikan muutosprosessit niin, etteivät ihmiset putoa kyydistä.

- Sekä palkansaajilla että työnantajilla on yhteinen huoli siitä, että kaikki pysyvät mukana työpaikkojen jatkuvissa muutostilanteissa. On kaikkien etu, että ihmiset eivät uuvu ja muutokset sujuvat tehokkaasti, kertoo Mutsi-koulutuksen idean äiti, palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen Ammattiliitto Prosta.

Verkkokoulutus sisältää runsaasti konkreettista materiaalia, kuten mallipohjia muutosprosessien suunniteluun, muutosviestinnän käsikirjan, testejä ja videoita. Muutosjohtamisen verkkokoulutus on kaikille työpaikoille ja organisaatioille avoin ja ilmainen osoitteessa www.proliitto.fi/mutsi.

- Meillä kaikilla oli unelma ja tavoite: työpaikkojen muutostilanteet johdetaan niin, että esihenkilöllä on riittävä tuki muutosjohtamiseen. Tällä periaatteella rakensimme Mutsin, sanoo työnantajaliitto IFRA ry:n lakiasianpäällikkö Pia Kilpeläinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pia Kilpeläinen INFRA ry ja Minea Pyykönen Ammattiliitto Pro
Pia Kilpeläinen INFRA ry ja Minea Pyykönen Ammattiliitto Pro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro ry
Ammattiliitto Pro ry
Työpajankatu 13 A, PL 183
00581 Helsinki

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esimiehet alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.

Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme