MY Camp tuo Helsinkiin 30 lahjakasta nuorta tekemään kansainvälistä tiedettä

Jaa
Suomessa järjestetään ensimmäisen kerran kansainvälinen Millennium Youth Camp (MY Camp) -tiedeleiri. Tämä lahjakkaille 16-19 -vuotiaille nuorille suunnattu leiriviikko 7.-11.6.2010 avataan Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksella maanantaina 7.6. kello 8.30-11 Chemicumin salissa A110, A. I. Virtasen aukio 1. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita niin avajaisiin kuin seuraamaan viikon ohjelmaa!

MY Campin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta luonnontieteisiin ja teknologiaan. Leirin aikana nuoret tutustuvat suomalaiseen huippututkimukseen ja teknologiaan sekä verkostoituvat keskenään ja alan asiantuntijoiden kanssa.

Leirille haki noin tuhat nuorta 62 maasta. Kaksivaiheisen valintaprosessin jälkeen leirille saapuu 30 nuorta 14 maasta. Nuoria on tulossa Suomen lisäksi Romaniasta, Unkarista, Kroatiasta, Sloveniasta, Yhdysvalloista, Costa Ricasta, Argentiinasta, Intiasta, Japanista, Thaimaasta, Taiwanista, Uudesta-Seelannista sekä Filippiineiltä ja Etelä-Afrikasta. Suomalaiset ovat kotoisin pääkaupunkiseudun lisäksi Porvoosta, Kylmäkoskelta, Kuopiosta, Kempeleeltä ja Kälviältä.

Leiriläiset tutustuvat pääkaupunkiseudun korkeakoulujen tutkimukseen ja opiskelumahdollisuuksiin sekä vierailevat suomalaisissa yrityksissä. Ohjelmaan kuuluu myös projektitöiden tekeminen pienryhmissä Helsingin yliopiston huippuasiantuntijoiden johdolla. Teemoina tänä vuonna ovat sovellettu matematiikka, ilmastonmuutos, tietojenkäsittely, vesi, uusiutuvat energianlähteet ja uusiutuvat luonnonvarat. Nuorten esittelevät projektityönsä perjantaina 11.6. Tekniikan museossa järjestettävässä MY Camp -gaalassa.

Viikon kohokohtiin kuuluvat osallistuminen Millennium-palkintoseremoniaan keskiviikkona 9. kesäkuuta ja vuoden 2010 Millennium-palkittujen tapaaminen torstaina 10. kesäkuuta.


Lisätietoja Millennium Youth Camp-leiristä osoitteessa http://www.technologyacademy.fi/millennium-youth-camp-fi.html .

Lue myös MyScience-verkkolehdestä leiriläisten haastatteluita ja ennakkotunnelmia http://www.myscience.fi/

Avajaisten ohjelma Kumpulassa ma 7.6. kello 8.30 alkaen:


- rehtori Thomas Wilhelmsson, Helsingin yliopisto
- pääsihteeri Ilkka Turunen, Tutkimus- ja innovaationeuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö
- toimitusjohtaja Kjell Forsén, Vaisala Oyj
- professori Timo Vesala, Helsingin yliopisto
- muusikko Miro Mantere

Lisätiedot: professori Maija Aksela, Millennium Youth Camp -leirin ohjausryhmän puheenjohtaja, LUMA-keskuksen johtaja

Millennium Youth Camp (MY Camp) -tiedeleirin pääjärjestäjät ovat valtakunnallinen LUMA-keskus, Tekniikan Akatemia, Kerhokeskus ja opetusministeriö. Mukana ovat myös ulkoasiainministeriö, Opetushallitus, Suomen Akatemia, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu, Taloudellinen tiedotustoimisto, Teknologiateollisuus, Kemianteollisuus, Biologian ja maantieteen opettajien liitto, Matemaattisten aineiden opettajien liitto, Heureka, Tekniikan museo, VTT ja Tekes -teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus. Yrityskumppanit ovat Kemira, Nokia, PaloDEx Group, Spinverse, UPM, Vaisala ja Wärtsilä.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme