Kokkolan kaupunki

My Kokkola auttaa kotoutumaan Kokkolaan

Jaa

Uusi My Kokkola -palvelu sujuvoittaa kansainvälisten osaajien asettautumista ja työllistymistä alueelle. Palvelu auttaa löytämään esimerkiksi alueen kielikurssit ja monet muut arkeen, vapaa-aikaan ja työllistymiseen liittyvät palvelut.

My Kokkola (kuva: Kokkolan kaupunki / Elisa Karhula)
My Kokkola (kuva: Kokkolan kaupunki / Elisa Karhula)

“Kaikkiin kysymyksiin vastaavan tietopankin luominen ei varmasti ole mahdollista, koska tarpeet ja tilanteet muuttuvat. Siksi My Kokkolan punaisena lankana onkin pidetty sosiaalisten verkostojen löytymistä ja vahvistamista. Tietopankkia täydennetään esille nousevien asioiden ja kysymysten myötä”, kertoo hanketyöntekijä Satu Vihtari.

My Kokkola -palvelu on yksi TalentCoastline Employment -hankkeen toimenpiteistä kansainvälisten osaajien asettautumisen ja työllistymisen tukemiseen. Euroopan unioni tukee palvelun kehitystyötä. Kokonaisuuteen kuuluu myös Welcome Office –neuvontapiste. Welcome Office auttaa myös niitä, jotka eivät löydä haluamaansa tietoa verkkopalvelusta. 

My Kokkola ja Welcome Office palvelevat myös alueen yrittäjiä. Epätietoisuus lupa-asioista tai vieraskielisten työllistämiseen liittyvistä käytännön asioista voi hidastaa vieraskielisten osaamispotentiaalin hyödyntämistä alueen työvoimana. Työnantajille on tarjolla tietoa myös erilaisista kansainvälisen rekrytoinnin tukipalveluista. 

My Kokkola linkittyy yhteen myös CentrianTalenthub –toiminnan kanssa. Kaupunki huomioi palvelussa opiskelijoiden lisäksi myös esimerkiksi työ- tai perhesyistä seudulle muuttaneet asukkaat, jotka kaipaavat tukea kotoutumiseen.Vihtari jatkaa: 

“Vaikka nimi viittaa vahvasti Kokkolaan, ei ole tarkoitus korostaa kuntarajoja, vaan viestiä enemmän Kokkolan seudusta tai työssäkäyntialueesta. Esimerkiksi Welcome Officen palveluiden tarvetta on tarkoitus selvittää jatkossa myös lähikunnissa.” 

Palveluita kehitetään yhteistyössä alueen organisaatioiden ja alueellisen TalentCoastline 
-ekosysteemin kanssa sekä osana valtakunnallista TalentBoost -toimintaa ja Kotouttamisen kumppanuusohjelmaa. 

MyKokkola.fi-verkkopalvelu on julkaistu ja siitä otetaan mielellään palautetta vastaan esimerkiksi sivuston Anna Palautetta -osion kautta. Palvelun kehittäminen jatkuu yhdessä sen kohderyhmien sekä verkoston eri toimijoiden kanssa. My Kokkola -palvelua markkinoidaan kohderyhmille osana palvelun lanseerausta. 

Yhteyshenkilöt

Satu Vihtari
satu.vihtari@kokkola.fi
puh. 040 8065912

Kuvat

My Kokkola (kuva: Kokkolan kaupunki / Elisa Karhula)
My Kokkola (kuva: Kokkolan kaupunki / Elisa Karhula)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme