Kauppakeskus Mylly Oy

Mylly förnyar sin julöppning – en lasershow lyser upp himlen och tomteparad har hundar

Jaa
Köpcentret Mylly öppnar julsäsongen söndagen den 4 december. För första gången i Myllys historia firas julöppningen med en präktig lasershow i stället för traditionellt fyrverkeri. Det blir också andra nya upplevelser i år, bland annat tomteparad med hundar och en lite annorlunda julverkstad.
Musik och dans kommer att höja stämningen i Myllys korridorer inför julen. En öppen kampanj ordnades för att hitta folk som vill uppträda och intresset var stort. (Bild: Kauppakeskus Mylly)
Musik och dans kommer att höja stämningen i Myllys korridorer inför julen. En öppen kampanj ordnades för att hitta folk som vill uppträda och intresset var stort. (Bild: Kauppakeskus Mylly)

– Myllys julöppning har blivit en viktig tradition för många kunder. Därför ville vi i år göra evenemanget till någonting extra speciellt. Lasershowen kommer att bli en enastående visuell upplevelse, tomteparaden är lurvigare än vanligt och julgubbens verkstad ser helt annorlunda ut än i gamla sagoböcker, berättar marknadsföringschef Mira Färm

Öppningsdagens lasershow lyser upp kvällshimmeln från och med kl. 19. Den bästa platsen att se showen är i Finnkinos ände av Mylly, där en del av parkeringsplatserna kommer att reserveras för publiken. 

– Lasershowen ersätter det traditionella fyrverkeriet och är dessutom mer skonsam för såväl naturen som för våra fyrbenta vänner och andra djur. Vi förväntar oss en stor publik, så det lönar sig att komma i tid. 

Ta med vovven

Hundar är också välkomna redan på dagen, för kl. 14 startar en julparad för hundar från köpcentrumets västra ända. 

– I år är också familjemedlemmarna som är så viktiga för många välkomna, det vill säga hundarna. Alla hundar som kommer överens med andra hundar är välkomna att delta i öppningsdagens tomteparad. Vi uppmanar alla att klä sig med jultema! De 50 första kommer att få en liten presentpåse från Musti ja Mirri som minne, berättar Mira Färm.

Mer information om hundparaden finns på evenemangssidan på Facebook (Joulun ihmeellisin raisiolainen koirakulkue). 

Julgubbens sidokontor överraskar 

På Myllys andra våning bredvid biblioteket öppnas julgubbens verkstad där man kan ta en pysselpaus varje dag ända fram till julen. Julgubben och hans tomtar finns på plats varje veckoslut och veckan före jul även på vardagar. 

– Vi vill uppmuntra alla att fira julen på eget sätt. Därför är julgubbens verkstad också inredd på ett sätt som garanterat överraskar. Om man inte hinner eller vågar komma och träffa julgubben kan man lämna ett brev i en magisk postlåda så når det garanterat fram. Och tappa inte hakan om postlådan svarar med ljud och ljus, tipsar Mira Färm. 

Från shuffle till Lucia

I november sökte Mylly uppträdande via sin webbplats och sociala medier för att höja stämningen i köpcentrumets korridorer från början av december fram till julen. Det blir bland annat shuffle-dans och musik av olika slag.

– Vi vill uppmuntra alla att komma med idéer om vad som kan skapa en magisk julstämning i köpcentret på ett sätt som alla kan ta del av. Vi ger många begåvade dans- och musikintresserade möjlighet att uppträda i Mylly och det finns mycket att se fram emot under julsäsongen, berättar Mira Färm.

På Luciadagen den 13 december ordnas Luciatåg i köpcentret med klasserna 1–3 från Kuloisten ala-aste och förskoleelever.

Hjälp till behövande

Julen är en tid då det är viktigt att tänka på utsatta barn och familjer. Mylly är en av insamlingsplatserna för Operaatio Ruokakassi. 

– Behovet av hjälp har ökat och vi ville delta i insamlingen. Vid Myllytorget finns en julgran där man kan hämta och uppfylla julklappsönskemål från barn. När man köpt julklappen kan man lämna in den vid informationen som ser till att julklappen kommer fram, berättar Mira Färm.

Det finns även andra sätt att sprida julglädje i Mylly. Hope Turku har en julklappsinsamling i leksaksaffären Casagrande och i Prisma finns Joulupuu-insamlingen till barn och unga. Musti ja Mirri deltar i Suomen Löytöeläinten Kummit ry:s insamling av julklappar till hemlösa djur och husdjur vars ägare inte har råd med det.  

Juldestination nummer ett i Egentliga Finland

Verkställande direktör Mari Hantula förväntar sig en bra julförsäljning. 

– Vi ser fram emot julen med positiva förväntningar. Vi tror att Mylly kommer att bli det populäraste stället för julshopping i Egentliga Finland även i år. Våra butiker har förlängt sina öppettider och vi har mängder av händelser och aktiviteter planerade för att glädja besökarna, berättar Mari Hantula. 

Myllys julsäsong:

 • Julöppning 4.12.
  • hundparad kl. 14
  • lasershow kl. 19
 • Julgubbens verkstad öppen varje dag 
  • Julgubben är på plats
   • 4.12. kl. 12–18
   • 10–11.12. kl. 12–18
   • 17–18.12. kl. 12–18
   • 19–23.12. kl. 15–19
 • Hela programmet för julsäsongen: https://www.kauppakeskusmylly.fi/joulu/tapahtumat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Musik och dans kommer att höja stämningen i Myllys korridorer inför julen. En öppen kampanj ordnades för att hitta folk som vill uppträda och intresset var stort. (Bild: Kauppakeskus Mylly)
Musik och dans kommer att höja stämningen i Myllys korridorer inför julen. En öppen kampanj ordnades för att hitta folk som vill uppträda och intresset var stort. (Bild: Kauppakeskus Mylly)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kauppakeskus Mylly Oy
Kauppakeskus Mylly Oy
Myllynkatu 1
21280 Raisio

02 332 3000http://www.kauppakeskusmylly.fi

Mylly är världens mest mirakulösa köpcentrum i Reso. Köpcentrumet är det största i Egentliga Finland och har nästan fem miljoner besökare om året. 150 affärer, 3 000 parkeringsplatser och en handelsyta på 91 000 m2 garanterar det största utbudet av affärer och tjänster i regionen. 

www.kauppakeskusmylly.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus Mylly Oy

Ensimmäisenä Varsinais-Suomessa: Kolme muodin kuuminta brändiä avaa Kauppakeskus Myllyssä – ”Myllyssä on vetovoimaa”15.2.2023 07:55:00 EET | Tiedote

Maailmanlaajuisesti suositut ja tunnetut muotibrändit Sinsay, Cropp ja House ovat tuorein lisä Kauppakeskus Myllyn myymälävalikoimaan. Kesällä avautuvat liikkeet ovat brändien ensimmäiset myymälät koko Varsinais-Suomessa. Uudet liikkeet nostavat Myllyn käyttöasteen peräti 97 prosenttiin. Brändimyymälöihin tullaan palkkaamaan 35–40 työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme