Myllyn Paras julkaisee Suomen ensimmäisen täysin kotimaisen pastasarjan – ”Tämä on meille huima hyppy”

Jaa

Tiesitkö, että Suomessa tehty kotimainen pasta ei olekaan täysin kotimaista? Suomalaisen viljan lisäksi pastoissa on aina rakennetta tuovaa durum-vehnää, jota tuodaan ulkomailta. Nyt Myllyn Paras tuo markkinoille täysin kotimaisen vaihtoehdon.

Kesäkuussa kaupan hyllyiltä löytyy Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti kotimainen kuviopastatuotesarja. Siihen kuuluu kolme erilaista pastaa:  kierrepasta, simpukkapasta ja putkipasta. Uusi tuotesarja vastaa kuluttajien toiveisiin, sillä täysin kotimaista pastaa on toivottu Myllyn Parhaalta jo pitkään. Täysin kotimainen pasta on pitkän tuotekehityksen tulos.

”Vuosi sitten kehittelimme markkinoille kokonaan kotimaisen makaronin ja nyt otimme seuraavan askeleen pastasarjan muodossa. Tämä on meille huima hyppy. Valmistamme valtaosan Suomessa myytävästä makaronista, mutta kuviopastamarkkinaa hallitsevat Italiasta ja muualta tulevat tuontipastat. Tätä markkinaa lähdemme haastamaan nyt kokonaan kotimaisella pastalla”, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Miska Kuusela sanoo.

Kansainväliset pastamerkit käyttävät yleensä durum-vehnää, mutta Suomessa valmistuksessa käytetään usein lisäksi kotimaista vehnää. Ulkomailta tuotava durum-vehnä on kovempaa ja rakenteeltaan erilaista kuin suomalainen vehnä. Sitä ei kuitenkaan voi kasvattaa Suomessa, sillä se vaatii kasvaakseen lämpimämmän ilmaston.

Kotimaisuusastetta kasvatetaan entisestään

Kotimaisen kuviopastan valmistaminen oli Myllyn Parhaalle todellinen haaste. Kehitystyöhön meni kaiken kaikkiaan kolme vuotta, joista viimeinen vuosi töitä tehtiin intensiivisesti. Kokonaan kotimaisesta vehnästä valmistetun pastan suurin ongelma oli sen pehmeämpi rakenne.

”Pasta piti saada pysymään kasassa sekä kuivassa muodossa että keitettynä. Lisäksi siitä piti saada mahdollisimman napakka ja mahdollisimman vähän tarttuva. Mielestäni onnistuimme lopulta selättämään nämä haasteet hienosti”, Kuusela toteaa.

Myllyn Paras on lisännyt kotimaisen vehnän määrää hiljalleen makaroni- ja pastatuotteissaan. Nyt he pyrkivät jatkamaan samalla linjalla kasvattaen tuotteiden kotimaisuusastetta entisestään.

”Meidän käyttämistämme raaka-aineista peräti 90 prosenttia on kotimaisia. Ulkomailta meille tuodaan ainoastaan riisiä, spagettia ja durum-vehnää, koska niitä ei saa Suomesta. Suosimme lähituottajia, ja siksi kotimaiset raaka-aineet tulevat Hyvinkäälle pääsääntöisesti alle 200 kilometrin päästä.”

Pastasarja löytyy kauppojen hyllyiltä kesäkuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Lataa
Nopea tonnikalapasta.
Nopea tonnikalapasta.
Lataa
Sitruunainen lohipasta.
Sitruunainen lohipasta.
Lataa
Lihapullapasta.
Lihapullapasta.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Myllyn Paras Finland Oy
PL 5
05801 Hyvinkää

https://www.myllynparas.fi

Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme