Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Myllypuron kampusalueen yhteyteen uusi kielilukio

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Vartiokylän alueella asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa lukiorakennuksen rakentamisen Myllypuron keskustaan kampusalueen yhteyteen. Helsingin Medialukion peruskorjaukseen hyväksyttiin lähes miljoonan euron korotus.

Kieli- ja aikuisopetukseen tarkoitettu rakennus tulee sijaitsemaan lähellä Myllypuron metroasemaa ja muutoinkin hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa. 

Kaavaratkaisun kustannukset ovat 32 miljoonaa euroa ja sisältävät uudisrakennuksen rakentamiskustannukset. Alueen aikaisemmasta käyttötarkoituksesta johtuva ja mahdollisesti pilaantunut maaperä on kunnostettava, mutta siitä aiheutuvat kustannukset kohdistuvat alueella olleelle toimijalle.

Helsingin kaupunki omistaa suunnittelualueen maan. Alueella on tällä hetkellä huoltoasema sekä suojametsänä hoidettu kapea puistoalue. Huoltoasematontin maanvuokrasopimus päättyy kuluvana vuonna elokuussa ja yritykset joutuvat poistumaan alueelta. Kaupunginkanslian elinkeino-osasto on tarjonnut yrityksille tukeaan tilanteen johdosta.

Medialukion peruskorjaukseen lähes miljoona euroa lisää

Helsingin Medialukion peruskorjaushankesuunnitelmaan hyväksyttiin lähes miljoonan euron korotus. Tapanilassa sijaitsevan lukion peruskorjauksen kokonaiskustannukset nousevat hieman yli 10 miljoonaan euroon.

Hankesuunnitelma koskee rakennuksen julkisivun ja vesikaton uusimista sekä ilmanvaihdon muutostöitä.

Rakentamisen aikana on tavanomaisten muutostöiden lisäksi ilmaantunut muutostarpeita, joita ei oltu sisällytetty alkuperäiseen hankesuunnitelmaan. Rakenteista paljastui rakennustöiden edetessä myös enemmän haitta-aineita, kuin mitä haitta-aineselvityksessä oli tullut esiin.

Peruskorjauksen enimmäishinnan korotuksella pyritään varmistamaan muun muassa se, että sisäilmaolosuhteiden parantamiseen tehdyt toimenpiteet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Korjaushanke toteutetaan viidessä eri vaiheessa. Koulu toimii koko urakan ajan siten, että kulloinkin työn alla olevassa rakennuksessa opiskelevat siirtyvät remontin ajaksi koulun tontilla sijaitsevaan väistötilaan. Medialukiossa opiskelee noin 860 opiskelijaa ja se on Helsingin suurin lukio. Se aloitti toimintansa vuonna 2005, kun Pohjois-Helsingin, Malmin ja Suutarilan lukiot yhdistettiin. Medialukio toimii Pohjois-Helsingin lukion entisissä tiloissa Tapanilassa.

Kaupunginvaltuuston kokous tallenteena Helsinki-kanavalla

Kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi pidettiin valtuutetuille infotilaisuus koronaepidemiatilanteesta. Infotilaisuudessa puhuivat pormestari Jan Vapaavuori sekä apulaispormestarit Sanna Vesikansa, Pia PakarinenNasima Razmyar ja Anni Sinnemäki. Infotilaisuutta ja koko kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata tallenteena Helsinki-kanavalla. Tallenne julkaistaan torstaina 7.5.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Paula Katajamäki
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme