Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Myös koronarokotteen toisen annoksen saa nyt Helsingin rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta

Jaa

Keskiviikosta 8.9. lähtien saa sekä koronarokotteen ensimmäisen että toisen annoksen ilman ajanvarausta Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa.

Myös pop-up-rokotuspisteiltä saa jatkossa kummatkin rokoteannokset ilman ajanvarausta. Rokotteen toisia annoksia saa pop-up-pisteillä jonotilanteen mukaan.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä, muun muassa Kampin, Triplan ja Hertsin ostoskeskuksissa. Tiedot pop-up-pisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

”Toivomme, että tämä varmistaisi sen, että ihmiset hakisivat toisen annoksen ajallaan ja mahdollisimman kattavasti. Tehosteannosten osalta kannattaa käyttää ensisijaisesti rokotuspisteitä Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Koronarokotteen toisen annoksen saa aikaisintaan 6 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

”Nyt kun toisen rokoteannoksen saa jo 6 viikkoa ensimmäisen jälkeen sekä ilman ajanvarausta, meillä on mahdollisuus saavuttaa toivottu 80 prosentin rokotuskattavuus jo syyskuun aikana. Toinen rokoteannos on tärkeä, sillä sen myötä suojateho vakavaa tautia vastaan nousee erinomaiseksi”, Lukkarinen jatkaa.   

Rokotteen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Koronarokotusten rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme