Pirkanmaan ELY-keskus

Myyränkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely käynnistyy (Pirkanmaa)

Jaa

ABO Wind Oy suunnittelee tuulivoimapuiston rakentamista sekä hankkeeseen liittyvää voimajohtoa Virtain ja Kihniön kuntien alueelle.

ABO Wind Oy on toimittanut Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristövaikutusten arviointimenettelystä (YVA-menettely) annetun lain (252/2017) mukaisen arviointiohjelman Myyränkankaan tuulivoimahankkeesta. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan tahon laatima suunnitelma hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin toteuttamisesta.

ABO Wind Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Virtain ja Kihniön kuntien alueelle. Hankealueen laajuus on noin 4 050 hehtaaria. Alueelle suunnitellaan enintään 29 yksikköteholtaan 7–10 MW tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä. YVA-menettelyn on tarkoitus edetä yhtä aikaa alueen osayleiskaavoituksen kanssa.

Seinäjoen kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan maakunnan raja sijaitsee hankealueen pohjoispuolella noin 5 km päässä. Noin 7 km alueesta luoteeseen on Kurikan kunnan raja. Lähimmät taajama-alueet ovat Kihniön keskustassa 4 km hankealueesta lounaaseen ja Keiturinniemen alueella noin 18 km hankealueesta länteen. Virtain keskustaajama sijaitsee noin 20 km hankealueesta länteen.

Kolme erilaista vaihtoehtoa

Ympäristövaikutusten arvioinnissa tarkastellaan seuraavia vaihtoehtoja:

  • VE0: Hanketta ei toteuteta.
  • VE1: Kihniön kunnan ja Virtain kaupungin alueelle rakennetaan enintään 29 tuulivoimalaa.
  • VE2: Kihniön kunnan alueelle rakennetaan enintään 21 tuulivoimalaa.
  • VE3: Virtain kaupungin alueelle rakennetaan enintään 8 tuulivoimalaa.

Tuulivoimapuisto on alustavasti suunniteltu liitettäväksi alueen länsipuolella Åback (Kristiinankaupunki) - Melo (Nokia) 400 kV-linjaan. YVA-selostuksessa arvioidaan kahta sähkönsiirron linjausta, ja linjaukset alueiden sisällä tarkentuvat YVA-menettelyn edetessä.

Mielipiteitä voi esittää elokuuhun saakka

Hankkeen YVA-ohjelmaan voi tutustua seuraavissa paikoissa:

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti toimittamalla ne viimeistään 22.8.2022 Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere (viitteenä PIRELY/4803/2022).

Yleisötilaisuudet juhannuksen jälkeen Kihniössä ja Virroilla

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta ja kaavoituksesta järjestetään kaikille avoimet yleisötilaisuudet sekä Kihniössä että Virroilla seuraavasti:

  • ti 28.6. klo 17–19 Puumilassa (Kuruntie 1–3, Kihniö)
  • ke 29.6. klo 17–19 Virtain yhtenäiskoululla (Rantatie 4, Virrat).

Yhteysviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen lausunto arviointiohjelmasta tulee myöhemmin nähtäville hankkeen verkkosivulle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeesta vastaava:
Andrej Borgmästars, Abo Wind Oy, etunimi.sukunimi@abo-wind.fi, p. 040 352 8894

YVA-konsultti:
Axel Andersson, Ramboll Finland Oy, etunimi.sukunimi@ramboll.fi, p. 044 727 3451

YVA-yhteysviranomainen:
Maria Hakala, Pirkanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 036 118

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme