Naantalin kaupunki

Naantaliin iloa joulumusiikilla: joulukuun iltasoitot soivat Naantalin kirkon tornista 13.12. alkaen

Jaa

Naantalin Vanhassakaupungissa kuullaan joulumusiikkia trumpetilla soitettuna 13.12. alkaen joka ilta kello 19 aatonaattoon saakka.

Kuva arkistosta.
Kuva arkistosta.

Naantalissa alkaa Lucian päivänä, sunnuntaina 13.12. kello 19 joulukuun iltasoitot, jotka soitetaan Naantalin kirkon tornista trumpetilla. Joulukuun iltasoitot kuuluvat joka ilta kello 19 aina aatonaattoiltaan 23.12.2020 saakka. Vanhankaupungin illassa kuullaan joulumusiikkia trumpetilla soitettuna, kaksi kappaletta illassa.

Iltasoiton järjestävät Naantalin kaupunki ja Naantalin seurakunta. Kaupungin kulttuuri- ja viestintäsihteeri Anu Anttilan mukaan ajatuksena on tarjota iltasoittojen kautta naantalilaisille mahdollisuus nauttia elävästä musiikista, kun joulukonsertteja ja muita joulutapahtumia ei voida järjestää koronaepidemian vuoksi.

– Iltasoittojen myötä haluamme tarjota turvallisen tavan nauttia edes tästä elävästä musiikista, joka muutoin on näinä aikoina kokonaan jouduttu perumaan. Musiikki kantautuu laajalle, ja sitä voi kuunnella turvavälejä noudattaen, Anttila toteaa.

Naantalin seurakunnan kanttori Miika Hartikainen kertoo, että seurakunta on siirtänyt joulukuun tapahtumia todella paljon seurakunnan sosiaalisen median kanaviin. Iltasoitoilla halutaan ilahduttaa erityisesti niitä, joilla ei ole mahdollista osallistua tilaisuuksiin verkossa.

– Seurakunnan työntekijöiden sydämellä ovat erityisesti he, jotka eivät ole sosiaalisen median välityksellä tavoitettavissa. Toivomme, että iltasoitot tarjoaisivat myös heille iloa joulunaikaan. Joulumusiikki on aivan olennainen osa joulun sanomaa ja jouluperinteitä, Hartikainen sanoo.

Idea joulukuun iltasoittoihin oli kaupungin ja seurakunnan yhteinen ajatus, kun mietittiin tapoja tarjota mahdollisuuksia nauttia kulttuurista ja joulumusiikista poikkeuksellisena aikana. Idean taustalla ovat tietenkin Naantalin kesässä perinteikäs vespersoitto sekä toukokuussa toteutetut vastaavat iltasoitot. Myös esimerkiksi Helsingin Tuomikirkon tornista on tänä vuonna soitettu joulumusiikkia saksofonilla.

Kesän perinteisestä vespersoitosta joulukuun iltasoitot eroavat kappaleiltaan, jotka ovat trumpetistin valitsemia joululauluja. Ne soitetaan myös vain yhteen suuntaan, kaupunkiin päin. Anttilan ja Hartikaisen mukaan vespersoitto on Naantalissa pidetty perinne, jota jäädään mielellään kuuntelemaan.

– Vanhaankaupunkiin kannattaa pimenevässä illassa lähteä vaikkapa iltalenkille: samalla voi tulla nauttimaan joulumusiikista sekä tutustua Vanhankaupungin rannan uuteen valaistukseen, Anttila sanoo.

– Kävely on todella hyvä tapa hoitaa itseään. Iltasoitot kuullaan joka ilta kello 19, jolloin lapsiperheet ja työikäisetkin ehtivät hyvin paikalle. Iltasoitot tarjoavat kaikille turvallisen tavan virkistäytyä ja nauttia jouluisista sävelistä, Hartikainen toteaa.

Iltasoitot soittaa trumpetisti Teemu Luotohaara, joka on soittanut vespersoitot Naantalissa vuodesta 2013 lähtien.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Anttila
kulttuuri- ja viestintäsihteeri
Naantalin kaupunki
044 733 4566
anu.anttila@naantali.fi

Miika Hartikainen
kanttori
Naantalin seurakunta
040 130 8317
miika.hartikainen@evl.fi

Kuvat

Kuva arkistosta.
Kuva arkistosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunginjohtajan valinta etenee – soveltuvuusarviointeihin lähetetään 4 hakijaa26.1.2021 09:17:06 EETTiedote

Naantalin kaupunginjohtajan virkaan haastateltiin kuutta hakijaa. Naantalin kaupunginhallituksen kokouksessa 25.1.2021 päätettiin soveltuvuusarviointeihin lähettää seuraavat henkilöt: Herpiö Mika Leppänen Laura Kattelus Lauri Rönnholm Riku Soveltuvuusarvioinnit järjestetään 1.–5.2. välisenä aikana. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan kokouksessaan 15.3.2021.

Merimaskun rantaa kunnostettiin: asukkaiden iloksi saatiin uusi rantapolku ja kalastuslaituri29.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Merimaskun kirkonkylän ranta on uudistunut. Vierasvenelaiturin ja entisen lossilaiturin läheisyyteen on kunnostettu uusi rantapolku, joka kulkee rantapoukamaa pitkin. Sen varrelle on toteutettu uusi kalastuslaituri ja rantaan on tuotu pöytä-penkkiyhdistelmiä. Naantalin Energia toteuttaa rantaan vielä pollarivalaistuksen. Työt alueella alkoivat Merimaskussa marraskuussa. Rantaa on pienimuotoisesti ruopattu, kaislikoita on poistettu ja rantapenkka kivitetty luonnonkivillä viihtyisämmäksi kulkijoille. Kalastuslaituri asennettiin marraskuun puolessa välissä. Laituri on kahdeksan metriä pitkä massiivibetoniponttonilaituri. Vastaavanlaiset laiturit toteutettiin Raumakarille noin vuosi sitten. – Pienillä parannuksilla on pyritty lisäämään rannan kuntoa, viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Rantapolku parantaa rantaan pääsyä saaristoalueilla sekä merenrannan virkistyskäyttöä, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi. Hirven mukaan Raumakarille toteutetut kalastuslaiturit ovat osoittaneet, e

Naantalissa edistetään lukemista – 40 pisteen lukupolku avautui4.12.2020 14:35:26 EETTiedote

Naantalissa on avautunut viime viikolla lukupolku, joka tarjoaa lapsille pieniä lukutehtäviä eri puolilla kaupunkia. Lukutehtäviä löytyy kaikista Naantalin 39 leikkipuistosta sekä uudesta Toripuistosta kaupungintalon edustalla. Lasten lukutehtävän lisäksi lukupolku antaa vanhemmille tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeydestä. Tietoa pääsee lukemaan QR-koodin kautta, jonka voi lukea puhelimella. Lukupolun rasteja voi kierrellä lasten kanssa omaan tahtiin ja haluamansa määrän. – Lukupolun ideana on sytyttää lukukipinä lapsissa. Nyt on mainio tilaisuus viettää yhdessä aikaa ulkona liikkuen ja tarinoista innostuen. Haluamme lisätä tietoa ja ymmärrystä varsinkin varhaisen lukemisen merkityksestä: kun luetaan lapselle, sen hyvät vaikutukset kantavat pitkälle, kertoo projektityöntekijä Viveka Raitanen, joka vastaa lukupolun toteutuksesta. Lukupolku on osa Lukemaan!-hanketta, joka käynnistyi Naantalissa tänä syksynä. Hankkeen tarkoituksena on jakaa tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeyde

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme