Naantalin kaupunki

Naantaliin iloa joulumusiikilla: joulukuun iltasoitot soivat Naantalin kirkon tornista 13.12. alkaen

Jaa

Naantalin Vanhassakaupungissa kuullaan joulumusiikkia trumpetilla soitettuna 13.12. alkaen joka ilta kello 19 aatonaattoon saakka.

Kuva arkistosta.
Kuva arkistosta.

Naantalissa alkaa Lucian päivänä, sunnuntaina 13.12. kello 19 joulukuun iltasoitot, jotka soitetaan Naantalin kirkon tornista trumpetilla. Joulukuun iltasoitot kuuluvat joka ilta kello 19 aina aatonaattoiltaan 23.12.2020 saakka. Vanhankaupungin illassa kuullaan joulumusiikkia trumpetilla soitettuna, kaksi kappaletta illassa.

Iltasoiton järjestävät Naantalin kaupunki ja Naantalin seurakunta. Kaupungin kulttuuri- ja viestintäsihteeri Anu Anttilan mukaan ajatuksena on tarjota iltasoittojen kautta naantalilaisille mahdollisuus nauttia elävästä musiikista, kun joulukonsertteja ja muita joulutapahtumia ei voida järjestää koronaepidemian vuoksi.

– Iltasoittojen myötä haluamme tarjota turvallisen tavan nauttia edes tästä elävästä musiikista, joka muutoin on näinä aikoina kokonaan jouduttu perumaan. Musiikki kantautuu laajalle, ja sitä voi kuunnella turvavälejä noudattaen, Anttila toteaa.

Naantalin seurakunnan kanttori Miika Hartikainen kertoo, että seurakunta on siirtänyt joulukuun tapahtumia todella paljon seurakunnan sosiaalisen median kanaviin. Iltasoitoilla halutaan ilahduttaa erityisesti niitä, joilla ei ole mahdollista osallistua tilaisuuksiin verkossa.

– Seurakunnan työntekijöiden sydämellä ovat erityisesti he, jotka eivät ole sosiaalisen median välityksellä tavoitettavissa. Toivomme, että iltasoitot tarjoaisivat myös heille iloa joulunaikaan. Joulumusiikki on aivan olennainen osa joulun sanomaa ja jouluperinteitä, Hartikainen sanoo.

Idea joulukuun iltasoittoihin oli kaupungin ja seurakunnan yhteinen ajatus, kun mietittiin tapoja tarjota mahdollisuuksia nauttia kulttuurista ja joulumusiikista poikkeuksellisena aikana. Idean taustalla ovat tietenkin Naantalin kesässä perinteikäs vespersoitto sekä toukokuussa toteutetut vastaavat iltasoitot. Myös esimerkiksi Helsingin Tuomikirkon tornista on tänä vuonna soitettu joulumusiikkia saksofonilla.

Kesän perinteisestä vespersoitosta joulukuun iltasoitot eroavat kappaleiltaan, jotka ovat trumpetistin valitsemia joululauluja. Ne soitetaan myös vain yhteen suuntaan, kaupunkiin päin. Anttilan ja Hartikaisen mukaan vespersoitto on Naantalissa pidetty perinne, jota jäädään mielellään kuuntelemaan.

– Vanhaankaupunkiin kannattaa pimenevässä illassa lähteä vaikkapa iltalenkille: samalla voi tulla nauttimaan joulumusiikista sekä tutustua Vanhankaupungin rannan uuteen valaistukseen, Anttila sanoo.

– Kävely on todella hyvä tapa hoitaa itseään. Iltasoitot kuullaan joka ilta kello 19, jolloin lapsiperheet ja työikäisetkin ehtivät hyvin paikalle. Iltasoitot tarjoavat kaikille turvallisen tavan virkistäytyä ja nauttia jouluisista sävelistä, Hartikainen toteaa.

Iltasoitot soittaa trumpetisti Teemu Luotohaara, joka on soittanut vespersoitot Naantalissa vuodesta 2013 lähtien.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Anttila
kulttuuri- ja viestintäsihteeri
Naantalin kaupunki
044 733 4566
anu.anttila@naantali.fi

Miika Hartikainen
kanttori
Naantalin seurakunta
040 130 8317
miika.hartikainen@evl.fi

Kuvat

Kuva arkistosta.
Kuva arkistosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme