Naantalin kaupunki

Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolen tontit kiinnostivat – seuraavaksi omakotitontteja hakuun Aurinkotuulesta

Jaa
Asuntomessualueen pohjoispuoli oli messujen aikaan tapahtumakäytössä. Kuva otettu heinäkuussa 2022. Kuva: Veijo Lindgren
Asuntomessualueen pohjoispuoli oli messujen aikaan tapahtumakäytössä. Kuva otettu heinäkuussa 2022. Kuva: Veijo Lindgren

Heinäkuun alussa alkanut Naantalin asuntomessualue Lounatuulen pohjoispuolen omakotitonttien ja asuinpientalorakentamisen tonttien haku päättyi elokuun lopussa. Haettavana oli yhdeksän omakotitonttia sekä neljä yhtiömuotoiseen asuinpientalorakentamiseen tarkoitettua tonttia. 

Tilhon varrella sijaitsevista omakotitonteista saatiin yhteensä 11 hakemusta ja pientalotonteista viisi. 16 tarjoajasta 13 teki tarjouksen useammasta alueen tontista asettaen tarjouksen kohteet mieluisuusjärjestykseen. Suosituin tontti keräsi tarjouksia kuudelta eri tarjoajalta.

Maanantaina 26.9. kokoontuvalle Naantalin kaupunginhallitukselle esitetään, että tarjouskilpailun tuloksena luovutetaan seitsemän omakotitonttia ja kaikki neljä pientalotonttia. 

Naantalin maankäyttöpäällikkö Tuomas Lindholm on tyytyväinen tarjouskilpailujen tulokseen. Luonnonmaan uusien asuinalueiden omakoti- ja asuinpientalorakentamisen tontit ovat liikkuneet vilkkaasti. 

– Lounatuulen sijainti saaristoluonnon keskellä ja kehittyvien palveluiden läheisyydessäon varmasti puhutellut rakentajia, Lindholm toteaa. 

Lounatuulen tonttikilpailujen lisäksi samaan aikaan heinä-elokuussa oli haettavissa Viialanmäestä kaksi tonttikokonaisuutta. Näiden tonttien osalta on tarkoitus jatkaa neuvotteluja. 

Omakotitontteja hakuun seuraavaksi Aurinkotuulesta 

Seuraavaksi Naantalissa uusia omakotitontteja tulee luovutettavaksi Aurinkotuulesta, Luonnonmaan perhetalon alueelta. Hiukkaskujalta luovutetaan kahdeksan omakotitonttia tarjouskilpailun perusteella. Hakuaika alkaa maanantaina 26.9. ja jatkuu 9.11.2022 saakka. 

– Kyseessä ovat tämän kaava-alueen viimeiset omakotitontit. Tänne on mahdollista rakentaa sopivan kokoinen, kompakti koti, Lindholm kuvailee. 

Seitsemän tonteista on pinta-alaltaan 528 m², yksi on 561 m². Rakennusoikeus tonteille on 150 krs-m². Tonttien pohjahinnat ovat 25 200–28 800 €. Tontit luovutetaan eniten tarjoavalle. 

Aurinkotuuli sijaitsee keskeisellä paikalla Luonnonmaalla. Alueella toimii uusi päivittäistavarakauppa sekä Nesteen kylmäasema, ja Naantalin keskustaan on noin parin kilometrin matka. Vuoden 2023 syksyksi alueelle on määrä valmistua Luonnonmaan perhetalo, johon tulee mm. alakoulu, päiväkoti sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja liikunta- ja tapahtumatiloja. 

Aurinkotuulen omakotitontteihin voi tutustua tarkemmin verkossa: www.naantali.fi/aurinkotuuli

Kaksi luovuttamatta jäänyttä omakotitonttia Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolelta, Tilhon varrelta tulevat jatkuvaan hakuun myöhemmin syksyllä.

Lisätietoa asuntomessualueen tonttikilpailusta kaupunginhallituksen 26.9. kokouksen esityslistalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomas Lindholm
maankäyttöpäällikkö
Naantalin kaupunki
040 630 7711
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Asuntomessualueen pohjoispuoli oli messujen aikaan tapahtumakäytössä. Kuva otettu heinäkuussa 2022. Kuva: Veijo Lindgren
Asuntomessualueen pohjoispuoli oli messujen aikaan tapahtumakäytössä. Kuva otettu heinäkuussa 2022. Kuva: Veijo Lindgren
Lataa
Aurinkotuulen alue kuvattuna kesällä 2022. Hiukkaskuja sijaitsee hiekkakentän takana. Kuva: Veijo Lindgren
Aurinkotuulen alue kuvattuna kesällä 2022. Hiukkaskuja sijaitsee hiekkakentän takana. Kuva: Veijo Lindgren
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Green North Energy on tehnyt vihreälle vetyhankkeelleen tonttivarauksen Naantalissa15.9.2022 17:00:00 EEST | Tiedote

Green North Energy Oy on varannut Naantalista Luolalan alueelta tontin vihreän vetyhankkeensa suunnittelun edistämiseksi. Hankkeen tarkoituksena on tuottaa uusiutuvaan sähköön pohjautuvia vetytuotteita, kuten vihreää ammoniakkia. Tämä mahdollistaa sekä globaalia että paikallista vihreää siirtymää ja parantaa Suomen huoltovarmuutta. Tällä hetkellä yhtiö tarkastelee vaihtoehtoisia sijainteja tuotantolaitokselle.

Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolelta ja Viialanmäestä avautuu tontteja haettavaksi – tarjolla omakoti- ja asuinpientalorakentamisen tontteja1.7.2022 09:43:25 EEST | Tiedote

Naantalin kaupunki avaa tänään perjantaina 1.7.2022 haettavaksi yhdeksän omakotitonttia ja neljä asuinpientalorakentamisen tonttia Naantalin asuntomessualueen Lounatuulen pohjoispuolelta. Lisäksi haettavaksi avautuu Viialanmäen kaksi asuinrakentamisen tonttikokonaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti ammattirakentajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme