Naantalin kaupunki

Naantalin asuntomessutonttien hinnat julkaistu

Jaa

Kaupunginhallitus on 20.5. pidetyssä kokouksessaan päättänyt asuntomessualueen tonttien hinnat. Tontti on mahdollista ostaa tai vuokrata.

Kaupunki on hinnoitellut tulevan Lounatuulen alueelta 16 omakotitalotonttia (AO), viisi yhtiömuotoiseen rakentamiseen tarkoitettua pientalotonttia (AP) sekä viisi vapaa-ajan tonttia (RA). 

  • AO-tonttien maapohjan neliöhinnat vaihtelevat välillä 43–76 €/m² ja kerrosneliöhinnat välillä 188–281 €/krs-m². Alin omakotitonttihinta on 40 500 € (928 m²) ja kallein on 93 500 € (1517 m²).
  • AP-tonttien maapohjan neliöhinnat vaihtelevat välillä 25–105 €/m² ja kerrosneliöhinnat välillä 125–337 €/krs-m². Alin yhtiömuotoisen tontin hinta on 125 000 € (5054 m²) ja kallein on 500 000 € (8767 m²).
  • AP-tontit on mahdollista jakaa myös pienempiin tontteihin.
  • RA-tonttien maapohjan neliöhinnat vaihtelevat välillä 76–80 €/m² ja kerrosneliöhinnat välillä 369–385 €/krs-m². Lomatonttien hinnat ovat 24 000 – 25 000 €. Lomatontit ovat pieniä n. 315 m².

 

 

Asuntomessutontin haku poikkeaa perinteisestä tonttien hakuprosessista

Tonttia haetaan myöhemmin julkaistavalla hakemuksella, ja hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus sekä ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille.

Lisäksi hakijaa pyydetään hakuvaiheessa perustelemaan, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa ja suunnitelmissa. Muita teemoja ovat energiainnovatiivisuus, terveellinen rakentaminen ja turvallisuus.

Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset. Rakennustapaohjeet valmistuvat kesäkuussa ja tonttihaku alkaa elokuun puolivälissä. Rakentajat valitaan hakijoiden joukosta tämän vuoden loppuun mennessä, ja talojen rakentaminen voi alkaa syyskuussa 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme