Sunborn Saga Oy

Naantalin ja Ruissalon Kylpylään uusi hotellinjohtaja Petter Lillvik palasi Suomeen 18 ulkomaanvuoden jälkeen

Jaa

Kokkolalaislähtöinen Petter Lillvik aloitti Sunborn Saga Oy:n operatiivisena hotellinjohtajana syyskuussa. Tehtävä toi hänet töihin Suomeen ensi kertaa lähes kahden vuosikymmenen jälkeen. Lillvikin ensimmäinen hotellipesti oli aikoinaan Turussa – nyt ympyrä sulkeutuu, kun hän ryhtyy vastaamaan Ruissalon ja Naantalin Kylpylöiden ja niihin kuuluvien ravintola- ja kahvilayksiköiden päivittäisestä johtamisesta ja kehittämisestä turkulaisessa Sunborn Saga Oy:ssä.

Paluun Suomeen tehnyt Petter Lillvik on Sunborn Saga Oy:n uusi COO.
Paluun Suomeen tehnyt Petter Lillvik on Sunborn Saga Oy:n uusi COO.

Rohkeus ja halu kehittyä veivät maailmalle

Matkailu- ja ravintola-alasta Lillvik innostui jo nuorena kesätöissä. ”Baarimestarina huomasin pitäväni erityisesti siitä, että sain vastata itsenäisesti koko baarista ja samalla palvella asiakkaita henkilökohtaisesti”, Lillvik kertaa. ”Hakuaika ravintolakouluun sattui kuitenkin menemään ensimmäisellä kerralla ohi, joten suoritin välissä kauppaopiston”, hän nauraa.

Toisella kertaa ajoitus osui kohdalleen, ja ravintolakoulussa Lillvik päätyi hieman sattumalta vaihtoon Kiinaan, tuolloin maan mittapuussa vielä pieneen, noin 4 miljoonan asukkaan Kunmingiin. Lillvikin opinahjo oli solminut juuri uuden vaihtosopimuksen paikallisen koulun kanssa, jonne nyt kaivattiin lähtijöitä Suomesta. Ja Petter lähti. ”Koin ratkaisun urakehityksen kannalta järkevänä, sillä tuohon mennessä olin jo nähnyt paljon ravintola- ja hotellimaailmaa, ja tiesin, ettei Suomessa ollut paljon tekemisen paikkoja esimiestasolla”, Lillvik kertoo. 

Monipuolinen ura Aasiassa

Kolmen kuukauden vaihtojakso venyikin seitsemäksi. Kotiinpaluun jälkeen Lillvik hoiti opinnot loppuun, möi omaisuutensa ja osti liput takaisin Kiinaan, missä hän oli tavannut myös tulevan vaimonsa. Tuolloin Kunmingissa oli ainoastaan pari ulkomaista hotelliketjua, ja työt olivat kiven alla. Vain kaksi viikkoa ennen turistiviisumin umpeutumista Lillvik sai kuin saikin paikan kansainvälisestä hotelliketjusta, jonka alaisuudessa kuluivat seuraavat 13 vuotta eri hotelleissa ja kaupungeissa työskennellen. 

Tuona aikana Lillvik näki Kiinan turismin huiman kehittymisen omin silmin. Kiinan Havaijiksi kutsutulla Hainanin alueella oli Lillvikin saapuessa vain 4 viiden tähden hotellia. Nyt niitä on jo 200. Hainanin Sanyassa Lillvik sai myös urallaan entistä enemmän vastuuta, kun hän toimi ensin South China Regional Directorina F&B-puolella ja sen jälkeen uuden hotellin hotellipäällikkönä.

Pian kunnianhimoiselle Lillvikille tarjoutui mahdollisuus lähteä kehittämään ranskalaisen hotelliketjun palveluita Aasiassa. Tämä tarkoitti muun muassa sitä, että hän oli mukana avaamassa täysin uusia hotelleja. ”Viimeisen neljän vastuullani olleen hotellin kanssa lähdettiin ihan alkutekijöistä, käytännössä rakennustyömaalta”, hän kertoo. ”Näiden vuosien jälkeen onkin mielenkiintoista päästä kehittämään Sunbornin kylpylöitä. Ne ovat monille asiakkaille tuttuja jopa vuosikymmenten ajalta, ja on tärkeää kehittää palveluja myös kanta-asiakkaiden näkökulmasta”, Lillvik pohtii.  

Georgian kautta Suomeen

Lillvikin viimeisin pesti toi hänet Eurooppaan, Georgiaan, missä hän johti viiden tähden Hotels & Preference Hualing Tbilisi -hotellia ja vastasi ketjun kahdesta Kiinan ja yhdestä Japanin hotellista. Euroopassa kun oltiin, alkoi paluu Suomeenkin tuntua mahdolliselta. Lillvikin vaimo lähtikin Suomeen jo edeltä, ja kun sopiva työtehtävä Sunbornilta löytyi, seurasi Petter perässä.

Paluu Suomeen pitkän poissaolon jälkeen on Lillvikistä sekä innostavaa että jännittävää: ”Olen tottunut työskentelemään ulkomaisen henkilökunnan parissa. Suomessa säännöt ja työkulttuuri ovat luonnollisesti erilaiset.” Hän luottaa kuitenkin hyväksi kokemaansa taktiikkaan: ”mennään avoimin mielin täysillä eteenpäin, yhdessä tiimin kanssa.” Kirkkaana mielessä on myös päätehtävä: ”Työni on tehdä asiakkaat iloisiksi. Testaan uusia juttuja paljon ja nopeasti, ja kuuntelen henkilökuntaa. Siten syntyy elävä, mielenkiintoinen kohde”, Lillvik summaa.

Menestyksen resepti

Kun Lillvikiltä kysyy, mikä on matkailukohteen suurin menestystekijä, hän mainitsee heti henkilökunnan hymyn: ”Iloinen henkilökunta luo tunnelman. Työntekijöiden hyvinvointi on siksi ykkösprioriteetti.” Lisäksi ihmiset matkustavat tietysti kokemusten perässä, eli kohteessa pitää Lillvikin mukaan olla aina eloa. "Menestyksen mittapuu tulevaisuudessa on olla paras työnantaja ja paras hotelli vuodesta toisee", Lillvik toteaa.

Entäpä mikä Lillvikin mielestä vetää etenkin aasialaisia turisteja? Aasialaiset matkustavat kokemusten lisäksi kuvien perässä: "Saattaa kuulostaa hassulta, mutta kohteessa pitää olla Instagram-ystävällisiä kuvauspaikkoja", Lillvik vinkkaa. Matkakokemusten kertominen vasta kotona kun on liian hidasta - kuvan sen sijaan saa jaettua heti sosiaalisessa mediassa. Suomessa kohteena houkuttaa etenkin puhdas, kaunis luonto. ”Suomihan sai juuri kunniaa maailman parhaana luontokohteena, eikä syyttä", Lillvik kehuu. Aasialaisilla turisteilla on lisäksi kova kiire nähdä kaikki kohteet, joten ennen kotiinpaluuta kaivataan rentoutumista ja rauhoittumista: "Tähän tarpeeseen kylpylämme Naantalin ja Ruissalon merimaisemissa vastaavat täydellisesti”. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paluun Suomeen tehnyt Petter Lillvik on Sunborn Saga Oy:n uusi COO.
Paluun Suomeen tehnyt Petter Lillvik on Sunborn Saga Oy:n uusi COO.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sunborn Saga Oy
Sunborn Saga Oy
Juhana Herttuan puistokatu 23
20100 Turku

http://www.sunbornhotels.com

Sunborn Saga Oy on osa Sunborn Oy:tä, jonka ovat perustaneet Ritva ja Pekka Niemi. Turkulainen perheyritys tunnetaan Suomessa erityisesti kylpylätoiminnan pioneerina ja kansainvälisesti uniikin laivahotellikonseptin kehittäjänä. Sunborn Saga Oy:n alle kuuluvat mm. Naantalin Kylpylä, Naantali City Apartments, Ruissalon Kylpylä sekä Kuntoutuskeskus Ruissalo. Konserni työllistää Suomessa yli 500 työntekijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sunborn Saga Oy

Kuntoutus ei ole vain eläkeläisten juttu - Kuntoutuskeskus Ruissalossa ylläpidetään työkykyä ja pidennetään työuria22.10.2019 09:00:00 EESTUutinen

Kuntoutuskeskus Ruissalossa on vuosikymmenten osaaminen kuntoutuksesta. Työelämän muutoksia ei ole turkulaisessa yrityksessä tyydytty vain seuraamaan, vaan keskuksessa panostetaan nyt erityisesti ennakoivaan ja ennaltaehkäisevään kuntoutukseen, jolla tuetaan työssäjaksamista kaikissa ikäluokissa. Uusimpana tavoitteena on yritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhdistäminen, jotta kaikilla olisi kattavaa tietoa erilaisista, kustannustehokkaista työkaluista henkilöstön työssäjaksamisen tukemiseen. Palveluiden kehittämistä Kuntoutuskeskuksessa luotsaa terveystieteiden tohtori Birgitta Ojala.

Teatteri saapuu Kylpylään - kaksi seudun vetonaulaa yhdistää voimansa22.6.2016 08:49:00 EESTTiedote

Kaksi Turun seudun tunnettua vetonaulaa on tekemässä uuden aluevaltauksen, kun Sunborn ja Linnateatteri aloittavat yhteistyön. Avauksena Naantalin Kylpylä ja Linnateatteri tuovat syksyyn 2016 ennennäkemättömän teatteriesityksen “Erittäin hyvä ilta”. Marraskuussa ensi-iltansa saavassa näytelmässä ovat puitteet, tarina ja lavakarisma taatusti kohdillaan. Räjähdysherkän tilannekomedian näyttämönä on Naantalin Kylpylän tapahtumaravintola Paviljonki, käsikirjoituksesta vastaa Antto Terras ja näytelmän ohjaa Linnateatterin tuleva taiteellinen johtaja Kalle Lamberg. Rooleissa loistavat Linnateatterin lavalla useasti nähdyt Valtteri Roiha ja Miska Kaukonen. Luvassa on siis erittäin hyvää viihdettä - kylpylämiljöössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme