Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunki tukee ukrainalaisten nuorten työllistymistä kohdennetulla kesätyösetelillä

Jaa

Naantalin kaupunki tukee Naantalissa majoittuvien, sotaa paenneiden ukrainalaisten nuorten työllistymistä kesätyösetelillä, joka kattaa osan työnantajalle tulevista kustannuksista. Kesätyösetelien haku on parhaillaan käynnissä.

Kesätyöseteli myönnetään samoin ehdoin ukrainalaisille nuorille kuin naantalilaisten nuorten palkkaamiseen suunnatut kesätyösetelit. Tuki on 350 euroa. Kesälle 2022 naantalilaisille nuorille on varattu aiempien vuosien tapaan 80 kesätyöseteliä. Ukrainalaisten työllistämiseen on varattu 15 ylimääräistä kesätyöseteliä.

Naantalin kaupungin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki kertoo, että kohdennettu kesätyöseteli ideoitiin, kun työllisyyspalveluissa mietittiin toimia ukrainalaisten työllistymisen tukemiseen. TE-toimisto vastaa pääasiassa Suomeen saapuneiden ukrainalaisten työnhakijoiden neuvonnasta ja auttamisesta.

– Haluamme Naantalin työllisyyspalveluissa edistää Ukrainasta paenneiden nuorten työllistymistä ja integraatiota Suomeen, ja kesätyöseteli on yksi käytössämme oleva tapa siihen, Välimäki toteaa.

Kesätyöseteliä voivat hakea yritykset ja yhdistykset, jotka työllistävät vuosina 2006–1998 syntyneen nuoren kesätöihin välillä 1.5.–31.8.2022. Työsuhteen tulee kestää vähintään kymmenen työpäivää ja työtunteja kertyä yhteensä 60 tuntia. Kesätyöseteliä tulee hakea ennen kuin työsuhde alkaa.

Yhdelle työnantajalle voidaan myöntää enintään kolme kesätyöseteliä kolmen ukrainaisen nuoren palkkaamiseen, jotta tuki jakautuisi usealle eri työnantajalle. Työnantajan vastuulla on tarkistaa palkattavan henkilön työnteko-oikeus.

Työnantaja voi hakea Naantalin kaupungin kesätyöseteliä kaupungin verkkosivujen kautta. Lue lisää ja hae: www.naantali.fi/kesatyoseteli.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Välimäki
työllisyyspäällikkö
Naantalin kaupunki
040 617 4928
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uusi yhteisötaiteilija toteuttaa kulttuuritoimintaa lasten ja nuorten kanssa1.4.2022 14:45:52 EEST | Tiedote

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut on saanut vahvistusta uudesta yhteisötaiteilijasta, kun taiteen maisteri ja kuvataideopettaja Heidi Häyry aloitti tehtävässä maaliskuun alussa. Yhteisötaitelijan tehtävänä on suunnitella, koordinoida ja toteuttaa naantalilaisille lapsille ja nuorille suunnattuja taidehankkeita ja -projekteja kahden vuoden ajan. Häyry tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä naantalilaisten koulujen ja päiväkotien kanssa. Tarkoituksena on järjestää toimintaa koulu- ja hoitopäivien aikana, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee osallistumaan yhteisötaiteen tekemiseen. Erilaista kulttuuri- ja taidetoimintaa on järjestetty kouluissa ja varhaiskasvatuksessa aiemminkin, mutta yhteisötaiteilijan myötä toimintaan avautuu uusia mahdollisuuksia. – Projektit voivat olla lyhyitä tai pidempiä prosesseja, riippuen yhteisöistä ja heidän mahdollisuuksistaan ja tarpeistaan. Itseäni inspiroi yhteisöllisyyden vahvistaminen niin yksilöiden kesken kuin suuremmassa mittakaavassa

Naantalin kesän ravintolatarjontaa laajennetaan Vanhankaupungin rannassa – kaksi myyntipaikkaa hakuun18.3.2022 14:05:39 EET | Tiedote

Naantalin kaupunki on avannut tänään haun kahden myyntipaikan vuokraamiseksi Siltapuistonaukiolta Naantalin Vanhankaupungin rannassa. Ensisijaisena tarkoituksena on, että myyntipaikkojen toiminta täydentäisi Naantalin Vanhankaupungin rannan muita ravintolapalveluita. Siltapuistonaukio sijaitsee Vanhassakaupungissa Fleminginkadulla, Tuulensuojan edustalla.Myyntipaikat vuokrataan kesäksi ajalle 1.6.–2.10.2022. Valitulle yrittäjälle tai yrittäjille tarjotaan lisäksi mahdollisuus yhden vuoden jatkokauteen 1.10.2023 asti. – Uusi Siltapuistonaukio sijaitsee keskeisellä paikalla Naantalin Vanhankaupungin rannassa. Uskomme, että ensi kesänä Asuntomessujen myötä Naantalin ravintolapalveluille tulee olemaan selvästi keskimääräistä enemmän kysyntää. Siltapuistonaukion myyntipaikoilla haluamme varmistaa, että ruokatarjontaa on kesällä tarjolla sekä asukkaille että matkailijoille riittävästi. Uudet myyntipaikat tarjoavat myös yrittäjille uusia mahdollisuuksia omien palveluiden ja tuotteiden myymise

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme