Naantalin kaupunki

Naantalin kuntouttavan työtoiminnan palvelut laajenevat: uusi rempparyhmä aloitti toimintansa

Jaa

Kuntouttavan työtoiminnan rempparyhmä on aloittanut tällä viikolla muutaman hengen voimin kaupungin ulkoliikuntapaikkojen hoidon avustavissa tehtävissä.

Naantalin työllisyyspalveluissa on alkanut uusi kuntouttavan työtoiminnan toimintamuoto. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden on mahdollista osallistua nyt uuteen rempparyhmään, jonka työtehtäviin kuuluvat toistaiseksi Naantalin kaupungin ulkoilualueiden hoidon avustavat työt. Jatkossa työtehtäviin saattaa kuulua esimerkiksi kiinteistöhuollon avustavia tehtäviä. Rempparyhmä alkoi viime keskiviikkona.

– Tarkoituksena on laajentaa kuntouttavan työtoiminnan palvelutarjontaa ja tarjota asiakkaillemme sopivia ja mielekkäitä tehtäviä. Toiminta on lähtenyt liikkeelle asiakkaiden tarpeista, kertoo Naantalin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki.

– Rempparyhmän nimi on itse asiassa hieman harhaanjohtava, koska ryhmän tarkoitus ei oikeastaan ole rempata mitään. Rempparyhmä on ollut toiminnan suunnittelussa käytetty työnimi, joka jäi elämään puheissa niin vahvasti, että siitä ei toistaiseksi haluttu luopua, Välimäki sanoo.

Kaupungin ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidon tai tilapalveluiden henkilökunnan työmäärään uusi rempparyhmä ei vaikuta, sillä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työtehtävät ovat avustavia ja sellaisia lisätöitä, joihin kaupungin henkilökunnalla ei riitä aika. Rempparyhmätoiminta käynnistettiin työllisyyspalveluiden aloitteesta, kun koettiin, että toimintamuoto voisi olla hyväksi asiakkaille.

– Toiminta lähtee nyt pikkuhiljaa liikkeelle ja muotoutumaan. Keräämme kokemuksia ja palautetta mukana olevilta, Välimäki kertoo.

Rempparyhmä toimii aluksi vetäjän ja muutaman asiakkaan voimin keskiviikkoisin ja torstaisin neljä tuntia kerrallaan. Asiakasmäärää on tarkoitus lisätä vähitellen, kun toiminta muotoutuu ja vakiintuu. Toimintaan pääsevät mukaan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat, joilla on halua lähteä mukaan ja joiden palvelutarpeeseen se sopii. Jatkossa toiminta voisi laajentua viisipäiväiseksi niin, että jokainen asiakas on mukana toiminnassa 1–4 päivää viikossa, eri vuoroissa.

– Ryhmä liikkuu kohteesta toiseen pikkubussilla, jonka istumapaikkojen määrä on ainoa rajoittava tekijä osallistujien määrälle. Näin korona-aikaan autoa ei oteta aivan täyteen, Välimäki kertoo.

Koronavirustilanne keskeytti keväällä kuntouttavan työtoiminnan toiminnot. Välimäki kertoo, että kesän jälkeen toiminta on palautunut kohtalaisen normaaliin tilanteeseen. Koronan myötä keväällä aloitettiin myös kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen etänä, ja etävalmennuksia jatketaan edelleen. Esimerkiksi nuorten työpajalla kontaktien vähentämiseksi alkuviikon toiminta järjestetään etänä ja loppuviikko ollaan paikan päällä.

– Etävalmennuksista on saatu hyviä kokemuksia. Epidemiatilanteen salliessa emme halua kokonaan siirtyä etävalmennuksiin, sillä asiakkaiden kasvokkainen tapaaminen on koettu tärkeäksi, Välimäki sanoo.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään pitkään työttömänä tai muutoin haastavassa työmarkkinatilanteessa oleville henkilöille. Sen tavoitteena on asiakkaan työ- ja toimintakyvyn parantaminen ja elämänhallinnan vahvistaminen. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Välimäki
työllisyyspäällikkö
Naantalin kaupunki
040 617 4928
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!27.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan. Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille. Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava. – Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden av

Naantalin Hautuja-veistos valaistaan tänäkin vuonna teemavalaistuksin – mukana kaksi uutta teemapäivää20.11.2020 13:27:47 EETTiedote

Aurinkotien Hautuja-veistos valaisee pimeää aikaa tänäkin vuonna erilaisin värikkäin teemavalaistuksin. Teemavalaistukset on päivitetty syksyn aikana, ja mukaan on otettu kaksi uutta teemapäivää. Uusiin teemavalaistuksiin ehdotukset saatiin kuntalaisilta. Keskiviikkona 25.11. Hautuja valaistaan oranssina naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi YK:n Oranssit päivät -kampanjan hengessä. Kampanjaa vietetään ympäri maailmaa 25.11.–10.12. Helmikuussa Hautuja kylpee lämpimän keltaisessa valossa kansainvälisenä lasten syövän päivänä, jota vietetään 15.2. Taiteilija Jani Rättyän Hautuja-veistoksen teemavalaistukset otettiin käyttöön pian teoksen valmistumisen jälkeen vuonna 2018, nyt alkanut teemavalaistuskausi on jo kolmas. Naantalin museonjohtaja Anne Sjöström kertoo, että Hautujan teemavalaistukset aloitettiin naapurikaupunki Turun Kirjastosillan valaistuksen ja maailman kaupunkien esimerkkiä seuraten. Naantalissa valaistuksista oltiin saatu jo ennen Hautujaa positiivisia

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen jätti eroanomuksen: työ päättyy kesällä 20213.11.2020 12:00:17 EETTiedote

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen on tänään jättänyt irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan hänen virkasuhteensa päättyisi tulevan valtuustokauden alussa 30.6.2021 lukien tai mikäli kaupunki toivoo myöhempää ajankohtaa viimeistään 31.8.2021. Hän täyttää ensi kesänä 63 vuotta. – Keskeisin syy ratkaisuuni on se, että haluan jatkossa päättää aikatauluistani omien ja läheisteni toivomusten mukaisesti. Toivon päätökseni edistävän myös sitä, että voin viettää eläkevuosiani hyväkuntoisena, kertoo Mutanen ratkaisustaan. Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 alkaen. Hän on tehnyt kuntajohtajan tai kuntayhtymän johtajana pitkän uran, joka on kestänyt 35 vuotta. – Työt ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja haasteellisia. Kääntöpuoli on ollut se, että työpäivät ovat olleet pitkiä, ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan ajankäyttöön ovat olleet vähäiset, toteaa kaupunginjohtaja. Mutanen on irtisanoutumistaan pohtiessaan miettinyt kaupungin kannalta mahd

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme