Naantalin kaupunki

Naantalin kuntouttavan työtoiminnan palvelut laajenevat: uusi rempparyhmä aloitti toimintansa

Jaa

Kuntouttavan työtoiminnan rempparyhmä on aloittanut tällä viikolla muutaman hengen voimin kaupungin ulkoliikuntapaikkojen hoidon avustavissa tehtävissä.

Naantalin työllisyyspalveluissa on alkanut uusi kuntouttavan työtoiminnan toimintamuoto. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden on mahdollista osallistua nyt uuteen rempparyhmään, jonka työtehtäviin kuuluvat toistaiseksi Naantalin kaupungin ulkoilualueiden hoidon avustavat työt. Jatkossa työtehtäviin saattaa kuulua esimerkiksi kiinteistöhuollon avustavia tehtäviä. Rempparyhmä alkoi viime keskiviikkona.

– Tarkoituksena on laajentaa kuntouttavan työtoiminnan palvelutarjontaa ja tarjota asiakkaillemme sopivia ja mielekkäitä tehtäviä. Toiminta on lähtenyt liikkeelle asiakkaiden tarpeista, kertoo Naantalin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki.

– Rempparyhmän nimi on itse asiassa hieman harhaanjohtava, koska ryhmän tarkoitus ei oikeastaan ole rempata mitään. Rempparyhmä on ollut toiminnan suunnittelussa käytetty työnimi, joka jäi elämään puheissa niin vahvasti, että siitä ei toistaiseksi haluttu luopua, Välimäki sanoo.

Kaupungin ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidon tai tilapalveluiden henkilökunnan työmäärään uusi rempparyhmä ei vaikuta, sillä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työtehtävät ovat avustavia ja sellaisia lisätöitä, joihin kaupungin henkilökunnalla ei riitä aika. Rempparyhmätoiminta käynnistettiin työllisyyspalveluiden aloitteesta, kun koettiin, että toimintamuoto voisi olla hyväksi asiakkaille.

– Toiminta lähtee nyt pikkuhiljaa liikkeelle ja muotoutumaan. Keräämme kokemuksia ja palautetta mukana olevilta, Välimäki kertoo.

Rempparyhmä toimii aluksi vetäjän ja muutaman asiakkaan voimin keskiviikkoisin ja torstaisin neljä tuntia kerrallaan. Asiakasmäärää on tarkoitus lisätä vähitellen, kun toiminta muotoutuu ja vakiintuu. Toimintaan pääsevät mukaan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat, joilla on halua lähteä mukaan ja joiden palvelutarpeeseen se sopii. Jatkossa toiminta voisi laajentua viisipäiväiseksi niin, että jokainen asiakas on mukana toiminnassa 1–4 päivää viikossa, eri vuoroissa.

– Ryhmä liikkuu kohteesta toiseen pikkubussilla, jonka istumapaikkojen määrä on ainoa rajoittava tekijä osallistujien määrälle. Näin korona-aikaan autoa ei oteta aivan täyteen, Välimäki kertoo.

Koronavirustilanne keskeytti keväällä kuntouttavan työtoiminnan toiminnot. Välimäki kertoo, että kesän jälkeen toiminta on palautunut kohtalaisen normaaliin tilanteeseen. Koronan myötä keväällä aloitettiin myös kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen etänä, ja etävalmennuksia jatketaan edelleen. Esimerkiksi nuorten työpajalla kontaktien vähentämiseksi alkuviikon toiminta järjestetään etänä ja loppuviikko ollaan paikan päällä.

– Etävalmennuksista on saatu hyviä kokemuksia. Epidemiatilanteen salliessa emme halua kokonaan siirtyä etävalmennuksiin, sillä asiakkaiden kasvokkainen tapaaminen on koettu tärkeäksi, Välimäki sanoo.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään pitkään työttömänä tai muutoin haastavassa työmarkkinatilanteessa oleville henkilöille. Sen tavoitteena on asiakkaan työ- ja toimintakyvyn parantaminen ja elämänhallinnan vahvistaminen. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Välimäki
työllisyyspäällikkö
Naantalin kaupunki
040 617 4928
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi keskiaikatapahtuma elokuussa Naantalissa - Luostaripäivät elävöittävät kaupungin historiaa10.6.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29. elokuuta Naantalissa juhlitaan keskiaikaisissa tunnelmissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi kolmipäiväinen tapahtuma, Naantalin Luostaripäivät, levittäytyy vanhaan kaupunkiin Naantalin kirkon ympäristöön sekä rantaan tarjoten kulttuuria, tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille keskiajasta kiinnostuneille festivaalivieraille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme