Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä taltutti työvoimapulan uusilla ratkaisuilla

Jaa

Naantalin Kylpylässä ei ole tänä kesänä kärsitty etenkin ravintola-alaa piinaavasta työvoimapulasta. Ratkaisuja tilanteeseen on haettu muun muassa räätälöidyistä työsopimuksista, perusteellisesta perehdytyksestä ja myös ulkomailta.

Sunborn-yhtiössä on tänä kesänä pyritty tekemään uudenlaisia ratkaisuja työvoimapulan parantamiseksi. Kuva: Sunborn/Naantalin Kylpylä
Sunborn-yhtiössä on tänä kesänä pyritty tekemään uudenlaisia ratkaisuja työvoimapulan parantamiseksi. Kuva: Sunborn/Naantalin Kylpylä

Kahden erittäin poikkeuksellisen vuoden jälkeen henkilöstöpula on koko maassa suurin este matkailu- ja ravintola-alan elpymisen tiellä. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa arvioi talvella, että alalta olisi poistunut ainakin 10 000 työntekijää. Pääkaupunkiseudulla on jopa suljettu ravintoloita alalla vallitsevan henkilöstövajeen takia, ja myös ravintoloiden aukioloaikoja on jouduttu rajoittamaan keskellä parasta sesonkia.

Muun muassa Naantalin ja Ruissalon Kylpylät omistavassa Sunborn-yhtiössä onkin tänä kesänä pyritty tekemään uudenlaisia ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Varsinais-Suomen suurimpiin työllistäjiin kuuluvassa Sunborn-konsernissa kausityöntekijöiden tarve on vuosittain noin sata henkilöä.

– Työntekijöitä lähdettiin etsimään jo alkuvuodesta suurella rekrytointikampanjalla, jonka avulla kaikkia kesän avoimia paikkoja ei kuitenkaan saatu täytettyä. Uutena ratkaisuna kokeiltiin työsopimusten pituuksien määrittämistä työntekijöiden toiveiden mukaisesti. Määräaikaiset työntekijät toivovat yhä useammin myös pientä lomapätkää kesäänsä, joten tarjoamme sen mahdollisuuden heille. Lyhimmillään olemme tarjonneet kesäksi vain 5–6 viikon mittaisia työsopimuksia, jos tämä on ollut työntekijän toive, kertoo Sunborn-konsernin henkilöstöpäällikkö Anne Horila.

Tärkeintä on perehdytys

Järjestely on vaatinut yritykseltä myös työntekijöiden perehdytyksen miettimistä kokonaan uusiksi.

– Hyvällä perehdytyksellä varmistetaan, että etenkin nuoret, vasta alalle tulevat saavat mahdollisimman hyvä alun työuransa alkutaipaleella. Olemme perehdyttäneet ja kouluttaneet uusia työntekijöitä monessa erässä, sillä uusia työntekijöitä aloittaa pitkin kesää. Useat perehdytykset luonnollisesti työllistävät hetkellisesti jonkin verran, mutta lopputuloksena saatamme saada uusia innokkaita työntekijöitä alalle, muistuttaa hotellinjohtaja Eerika Rinne.

– Jo nyt on nähtävissä, että monet näihin lyhyisiin työsopimuksiin tarttuneet työntekijät haluavat tulla takaisin töihin hetken lomailtuaan. Osa haluaa tulla avuksi pikkujoulukaudelle tai jäädä ilta- ja viikonlopputöihin opiskelujen ohella, iloitsee Horila.

Useita työntekijöitä ulkomailta

Naantalin Kylpylä on saanut apua myös ulkomaisesta työvoimasta.

– Yhteistyökumppaneidemme avulla olemme saaneet työntekijöitä ja työharjoittelijoita muun muassa Latviasta, Slovakiasta ja Romaniasta. Siitä, että olemme pystyneet tarjoamaan osalle työntekijöistä majoituksen, on ollut valtava hyöty. Lisäksi olemme rekrytoineet myös useita Ukrainasta saapuneita työntekijöiksi eri tehtäviin, Rinne kertoo.


Lisätietoja:

Eerika Rinne
hotellinjohtaja
Naantalin Kylpylä & Ruissalon Kylpylä
p. 044 556 6261
eerika.rinne@sunborn.fi

Anne Horila
henkilöstöpäällikkö
Sunborn Group
p. 044 556 6240
anne.horila@sunborn.fi

Avainsanat

Kuvat

Sunborn-yhtiössä on tänä kesänä pyritty tekemään uudenlaisia ratkaisuja työvoimapulan parantamiseksi. Kuva: Sunborn/Naantalin Kylpylä
Sunborn-yhtiössä on tänä kesänä pyritty tekemään uudenlaisia ratkaisuja työvoimapulan parantamiseksi. Kuva: Sunborn/Naantalin Kylpylä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin Kylpylä
Naantalin Kylpylä
Matkailijantie 2
21100 Naantali

02 4455100http://www.naantalispa.fi

Naantalin Kylpylä on maankuulu kylpylä- ja kongressihotelli Naantalin idyllisen vanhan kaupungin kyljessä. Kylpylä on osa Sunborn Saga Oy:tä, joka tunnetaan erityisesti kylpylätoiminnan pioneerina ja laadukkaiden ravintolapalveluiden tuottajana. Yritykseen kuuluvat Naantalin Kylpylä ja Ruissalon Kylpylä ravintoloineen, Kuntoutuskeskus Ruissalo sekä ravintolat Naantalin Kaivohuone ja Snickari Naantalissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylälle myönnettiin sertifikaatit vastuullisesta toiminnastaan11.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Naantalin Kylpylä on läpikäynyt mittavan vastuullisuusohjelman. Ohjelma on pitänyt sisällään ensin ympäristöohjelma Green Key- sertifikaatin ja tämän jälkeen käynnistyi Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisuusohjelma. Ohjelma on suunnattu matkailualan toimijoille, ja sen kriteerit täyttävät yritykset saavat käyttöönsä STF-merkin, joka viestittää kansainvälisille matkailijoille kestävästä toiminnasta.

Alueen matkailu- ja kulttuuritoimijat kisaavat kuusenkoristelussa4.12.2020 07:45:00 EET | Uutinen

Naantalin Kylpylä elvytti vanhan perinteen ja isännöi vuosien tauon jälkeen kuusenkoristelukisaa, jossa ovat Kylpylän lisäksi mukana Muumimaailma, Naantalin Musiikkijuhlat, Herrankukkaro, Kultaranta Resort ja Visit Naantali. Kuusia pääsee vapaasti ihailemaan Kylpylän Promenade-käytävällä 4.12. alkaen. Voittaja valitaan yleisöäänin 23.12., ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan myös osallistujien lahjoittamia palkintoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme