Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat julkisti vuoden 2023 ilmeensä – keskiössä kansainvälisesti palkitun kuvittajan räväkkä teos

Jaa
Kesäkauden perinteisesti avaavan Naantalin Musiikkijuhlien vuoden 2023 vuosi-ilme on julkistettu. Ilme perustuu Laura Merzin Soittajat-teokseen.
Laura Merz: Soittajat, 2022. Kuvataiteilija, kuvittaja ja muotoilija Laura Merz on voittanut töillään useita palkintoja Suomessa ja ulkomailla.
Laura Merz: Soittajat, 2022. Kuvataiteilija, kuvittaja ja muotoilija Laura Merz on voittanut töillään useita palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

– Naantalin Musiikkijuhlat on kokonaiselämys, johon kuuluu konserttien, kohtaamisten ja Naantalin idyllisen miljöön ohella olennaisesti myös visuaalisuus. Siksi kutsumme vuosittain kuvataiteilijat ehdottamaan teosta, jonka pohjalle tapahtuman ulkoasu rakentuu yhdessä pysyvien elementtien kuten logomme kanssa. Saimme tälläkin kertaa hakuun runsaasti korkeatasoisia ehdotuksia, mistä suuri kiitos kaikille osallistujille. Valitsijaraati ihastui Laura Merzin raikkaaseen Soittajat-teokseen ensisilmäyksellä, kertoo Naantalin musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä.

– Soittajat-teoksen värit, muotokieli ja viitteelliset ihmishahmot kuvaavat sitä yhteisöllistä iloa ja voimaa, jonka musiikki saa aikaan. Toteutin teoksen musteella ja akryyliväreillä, mutta sommittelin sen digitaalisesti niin, että siitä on mahdollista irrottaa yksittäisiä elementtejä ja sommitella niitä uusiksi eri käyttötarkoituksiin, taiteilija Laura Merz kertoo.

Voittajateos herää eloon vuodenvaihteessa

Elementtien monikäyttöisyys oli yksi tärkeimmistä syistä, joiden takia valitsijaraati päätyi ratkaisussaan Merzin työhön. Teos tulee vuonna 2023 näkymään monessa eri muodossa Naantalin Musiikkijuhlien markkinoinnissa: esimerkiksi mainoksissa, konserttiohjelmissa ja verkkosivuilla.

– Naantalin Musiikkijuhlien visuaalinen ilme on aina ollut huippuluokkaa, ja festivaali on vuosien saatossa tehnyt yhteistyötä useiden Suomen merkittävimpien taiteilijoiden kanssa. Elegantin leikkisä Soittajat viittaa mielikuvallisesti legendaarisen Erik Bruunin 1980-luvulla musiikkijuhlille tekemiin julisteisiin, mutta samalla se vie tapahtuman ilmettä räväkästi 2020-luvulle. Ilmavan monipuolisuutensa ansiosta Soittajat soveltuu erinomaisesti eri käyttötarkoituksiin, myös digitaalisiin kanaviin, arvioi Duran Creative -toimiston Head of Design Ville Isopahkala, joka oli mukana kuvataidekilpailun asiantuntijaraadissa yhdessä Suvi Innilän, suunnittelija Miia Liesegangin sekä HAMin amanuenssin Heli Harnin kanssa.

Isopahkalan johdolla helsinkiläisen luovan toimiston Duran Creativen designerit ja graafikot suunnittelevat ja toteuttavat Naantalin Musiikkijuhlien vuoden 2023 visuaalisen ilmeen, jossa Soittajat-teos on keskeisenä elementtinä. Ensimmäiset konkreettiset toteutukset näkyvät jo nyt tapahtuman verkkosivuilla ja lisää on luvassa tammikuussa Matkamessuilla Helsingissä.

Ulkoasun lisäksi myös tapahtuman sisältö kehittyy vuonna 2023 uusiin suuntiin. Viulisti Elina Vähälä on aloittanut työnsä Naantalin Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana, ja hänen suunnittelemansa ensimmäinen ohjelmisto ulottuu klassisen kamarimusiikin lisäksi myös jazzin säveliin ja Samuli Edelmannin tunnelmointiin.

Ensimmäiset konsertit on jo julkistettu ja liput ovat nyt myynnissä. Naantalin Musiikkijuhlien koko ohjelma julkaistaan tammikuun alussa. Musiikin lisäksi festivaalin aikana on mahdollista nauttia lisää myös vuoden 2023 kuvataideteoksen tehneen taiteilijan Laura Merzin teoksista, sillä hänen näyttelynsä järjestetään tuolloin Naantalin taidehuoneella.

Laura Merz on syntynyt vuonna 1982 Lohjalla ja valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Merz tunnetaan ennen kaikkea lastenkirjojen kuvittajana ja julkisten tilojen taideteosten tekijänä. Hänen töitään on esitelty 13 näyttelyssä Suomessa ja ulkomailla, muun muassa New Yorkissa, Shanghaissa ja Pariisissa. Merzin kuvitukset ovat olleet ehdolla lukuisiin kansainvälisiin graafisen alan palkintoihin, kuten brittiläisiin V&A Illustration Awardsiin ja World Illustration Awardsiin sekä kiinalaiseen Golden Pinwheel -palkintoon. Hänet on palkittu Seymour Chwast -palkinnolla Sveitsin Museum of Avant Gardessa, pronssipalkinnolla Japan Illustration Awardsissa sekä useilla kotimaisilla palkinnoilla ja kunniamaininnoilla.

Lisätietoja:

Suvi Innilä, toimitusjohtaja, Naantalin Musiikkijuhlat
050 559 0186, suvi.innila@naantali.fi

Ville Isopahkala, Head of Design, Duran Creative
050 582 4486, ville.isopahkala@duran.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laura Merz: Soittajat, 2022. Kuvataiteilija, kuvittaja ja muotoilija Laura Merz on voittanut töillään useita palkintoja Suomessa ja ulkomailla.
Laura Merz: Soittajat, 2022. Kuvataiteilija, kuvittaja ja muotoilija Laura Merz on voittanut töillään useita palkintoja Suomessa ja ulkomailla.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin Musiikkijuhlat
PL 46
21101 Naantali

050 5590 186http://www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Tapahtuma tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana kesäkuun alussa. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Duran Creative

Brändejä ja tarinoita rakentava Duran Creative suunnittelee ja toteuttaa asiakkailleen mm. brändistrategioita, visuaalisia ja sanallisia brändi-identiteettejä, mainonnan ja markkinointiviestinnän sisältöjä sekä designia. Kolmentoista brändiasiantuntijan muodostama helsinkiläisyritys syntyi alkuvuodesta 2022 designtoimisto Marker Creativen ja mainostoimisto Concreto Agencyn fuusiossa. Duran Creativen asiakasbrändejä ovat muiden muassa Musti ja Mirri, Norlyn, Duodecim ja Fingrid. www.duran.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin Musiikkijuhlat

Kutsu Naantalin Musiikkijuhlien avauspressiin maanantaina 5.6. klo 11 Naantalin Kylpylässä1.6.2023 09:19:01 EEST | Kutsu

Naantalin Musiikkijuhlat käynnistyy tiistaina 43. kerran, nyt ensimmäistä kertaa uuden taiteellisen johtajan Elina Vähälän suunnittelemalla ohjelmistolla. Kahdentoista päivän mittainen festivaali tuo yleisön koettavaksi parikymmentä upeaa konserttia. Toivotamme tiedotusvälineet lämpimästi tervetulleeksi kuulemaan festivaalin uutisia ja tunnelmia maanantaina 5.6. klo 11 Naantalin Kylpylän Aulabaariin (pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella).

Naantalin Talvikonsertissa kansallisromanttista tunnelmaa Palmgrenin sävelin1.3.2023 10:08:12 EET | Tiedote

Naantalin 580-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonsertti lauantaina 11.3. koostuu Suomen maineikkaimpiin kuuluneen säveltäjän, pianotaiturina maailmaa kiertäneen Selim Palmgrenin (1878-1951) musiikista. Palmgren tunnetaan Naantalin uskollisena kesäasukkaana, joka sävelsi paljon tuotannostaan kesäkaupungissaan. Talvikonsertissa esiintyvät sopraano Annukka Kuivisto, pianisti Henrik Järvi, kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan Jutta Seppinen sekä urkuri Miika Hartikainen.

Huipputason kansainvälinen sellon mestarikurssi Naantaliin – Arto Noras jatkaa opetustyötään Naantalin Musiikkijuhlilla21.2.2023 10:57:37 EET | Tiedote

Naantalin Musiikkijuhlien perustaja, legendaarinen sellisti Arto Noras päätti kautensa tapahtuman taiteellisena johtajana viime kesänä yli 40 vuoden jälkeen. Hän kuitenkin jatkaa työtään Naantalissa uusien sellistisukupolvien ohjaajana, sillä Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään tulevana kesänä yhteistyössä Sibelius-museon kanssa ensimmäinen Arto Noraksen kansainvälinen sellon mestarikurssi 8.-17.6.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme