Naantalin kaupunki

Naantalin uusi yhteisötaiteilija toteuttaa kulttuuritoimintaa lasten ja nuorten kanssa

Jaa
Heidi Häyry
Heidi Häyry

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut on saanut vahvistusta uudesta yhteisötaiteilijasta, kun taiteen maisteri ja kuvataideopettaja Heidi Häyry aloitti tehtävässä maaliskuun alussa. Yhteisötaitelijan tehtävänä on suunnitella, koordinoida ja toteuttaa naantalilaisille lapsille ja nuorille suunnattuja taidehankkeita ja -projekteja kahden vuoden ajan.

Häyry tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä naantalilaisten koulujen ja päiväkotien kanssa. Tarkoituksena on järjestää toimintaa koulu- ja hoitopäivien aikana, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee osallistumaan yhteisötaiteen tekemiseen. Erilaista kulttuuri- ja taidetoimintaa on järjestetty kouluissa ja varhaiskasvatuksessa aiemminkin, mutta yhteisötaiteilijan myötä toimintaan avautuu uusia mahdollisuuksia.

– Projektit voivat olla lyhyitä tai pidempiä prosesseja, riippuen yhteisöistä ja heidän mahdollisuuksistaan ja tarpeistaan. Itseäni inspiroi yhteisöllisyyden vahvistaminen niin yksilöiden kesken kuin suuremmassa mittakaavassa koulujen tai yksikköjen välillä. Konkreettisesti teokset voivat olla mitä vain yhteisesti toteutetusta seinämaalauksesta ympäristötaideteoksiin, Häyry pohtii.

Yhteisötaide on taiteen tekemisen muoto, jossa taidetta tehdään projektimuotoisesti yhteisön jäsenten kanssa, heidän lähtökohdistaan käsin ja heitä varten.

– Yhteisötaiteessa juuri yhteistyö on tärkeässä osassa. Ei ole olemassa mitään valmista sapluunaa, vaan työtä tehdään ehdottomasti yhteistyössä. Olen erittäin innoissani uudesta tehtävästäni, Heidi Häyry kertoo.

Kouluissa ja päiväkodeissa järjestettävän toiminnan lisäksi yhteisötaiteilijan työskentely voi olla muutakin. Ensimmäisenä Häyry on käynnistämässä ukrainalaisille ja paikallisille perheille suunnattua taidetyöskentelyä Livonsaaressa.

Lisäksi Häyry on mukana työssään julkisen taiteen hankintaprosessissa sekä kehittämässä lasten ja nuorten kulttuurikenttää Naantalissa. Yhteistyötä tehdään myös kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

– Haluan työssäni edesauttaa lasten ja nuorten hyvinvointia sekä osallisuutta kaupunkikuvassa. Yhteisötaiteen kautta haluan tarjota lapsille ja nuorille yhdessä tekemisen ja onnistumisen kokemuksia, Häyry toteaa.

Yhteisötaiteilijan tehtävä on kahden vuoden määräaikaisuus, ja se on rahoitettu Naantalin kaupungin saamasta perinnöstä, joka oli osoitettu nimenomaan lasten ja nuorten kulttuurin kehittämiseen. Heidi Häyryn työtä Naantalin kaupungin yhteisötaiteilijana voi seurata Instagramissa @yhteisotaiteilijaheidi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Häyry
yhteisötaiteilija
Naantalin kaupunki
040 3576220
heidi.hayry@naantali.fi

Kuvat

Heidi Häyry
Heidi Häyry
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme