Naantalin kaupunki

Naantalissa otetaan käyttöön uusi yrittäjille ja yhdistyksille suunnattu kausityösetelituki nuorten työllistämiseen

Jaa

Naantalin kaupunki tukee nuorten työllistymistä ottamalla käyttöön uuden yrityksille ja yhdistyksille suunnatun tuen.

Uusi kausityösetelituki mukailee Naantalin kaupungin kesätyösetelitukea, jota yrittäjät ja yhdistykset ovat voineet hyödyntää nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Nyt kausityöseteli laajentaa tukimahdollisuuksia myös kesäkauden ulkopuolelle.

– Tuen tarkoituksena on nuorten työllisyyden edistäminen. Kausityösetelituki voi madaltaa yrittäjien kynnystä palkata lisätyövoimaa. Sen voi hyödyntää kattamaan osan nuoren palkkakuluista, kertoo Naantalin kaupungin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki.

Kausityöseteli on suunnattu työsuhteisiin, jotka alkavat 1.9.2021–30.4.2022 välisenä aikana ja joissa työtunteja kertyy vähintään 40. Se on tarkoitettu vuosina 1997–2005 syntyneiden naantalilaisten nuorten palkkaamiseen. Ehtona on, että palkattava nuori ei ole saanut kaupungin kesätyöpaikkaa tai kesätyösetelitukea kesällä 2021.

Välimäen mukaan ajatuksena on, että kaupungin työllistymistä edistävät tukimuodot voisivat hyödyttää mahdollisimman montaa eri nuorta. Myös kesätyösetelituen ehtona on, että nuori ei ole saanut kaupungin kesätyöpaikkaa samalle kesälle.

Uutta kausityösetelitukea voivat hakea yritykset ja yhdistykset, ja sen suuruus on 250 euroa. Työsuhde voi ajoittua myös iltaan, viikonloppuun tai koulujen lomakauteen. Tarkempia kriteerejä työn ajankohdasta tai vaikkapa toimialasta ei kausityösetelituessa ole.

– Hakuprosessista on pyritty tekemään työnantajille mahdollisimman helppo ja turha byrokratia karsia pois. Tuen hakeminen onnistuu kätevästi sähköisen lomakkeen kautta kaupungin verkkosivuilla, kertoo Välimäki.

Naantalin kaupunki myöntää enintään 20 kausityöseteliä hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kausityöseteleitä myönnetään yksi yhtä palkattavaa nuorta kohden. Yksi työnantaja voi saada korkeintaan kaksi kausityöseteliä kahden nuoren palkkaamiseen.

Välimäki kertoo, että tänä vuonna kausityösetelituesta kerätään kokemuksia, ja sen muoto ja ehdot voivat tarkentua tuleville vuosille.

Kausityösetelin saaminen ei vaikuta Naantalin kaupungin kesätyön tai kesätyösetelin saamiseen kesällä 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Välimäki
työllisyyspäällikkö
Naantalin kaupunki
040 617 4928
jani.valimaki@naantali.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme