Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Naantalissa rakennetaan yhteisöllisyyttä ja ehkäistään kiusaamista koko kaupungin yhteisellä Pieni teko, parempi Naantali -kampanjalla

Jaa

Naantalissa ehkäistään kiusaamista ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä kaupungin kampanjalla, jossa kannustetaan kaikkia tekemään pieniä tekoja toisten hyväksi. Kampanja on käynnissä 14.11.–14.12.2019.

Kuva: Jenni Kankaro
Kuva: Jenni Kankaro

Naantalissa käynnistyy tänään Pieni teko, parempi Naantali -kampanja, jonka tavoitteena on kerätä tuhat pientä tekoa kiusaamisen ehkäisyksi. Kampanjan tarkoituksena on rakentaa yhteisöllisyyttä Naantalissa.

Kaupungin kampanjaa on ideoitu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ja viestinnän yhteistyönä. Kampanja on avoin kaikille, lapsista vanhuksiin.

– Kampanjan idea lähti liikkeelle varhaiskasvatuksessa päivitetystä kiusaamisen ehkäisyn suunnitelmasta. Sitä pohtiessamme olemme halunneet korostaa, ettei kiusaamisen ehkäisy ole kenenkään yksittäisen henkilön tai tahon asia vaan yhteinen asiamme. Pieni teko -kampanjalla tuetaan ihmisten välistä hyvää vuorovaikutusta ja keskinäisiä suhteita, kertoo Naantalin kaupungin varhaiskasvatusjohtaja ja projektia vetänyt Kaisa Rantala.

– Ajatus meillä on, että ketään ei saa jättää yksin! Haluamme korostaa, että ihmiset ovat toinen toisilleen tärkeitä. Vahvistamme näin hyvää ja laadukasta kohtaamista. Yhteisillä keinoilla edistämme parhaiten myös kiusaamisen ehkäisyä, Rantala sanoo.

Kampanjan suojelijoina toimivat Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila ja Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

– Laadukasta kohtaamista on kaikki sellainen, missä koet tulevasi kohdatuksi, nähdyksi ja kuulluksi. Se voi olla tervehdys kadulla tai naapuri kysyy, mitä sinulle kuuluu tai ovatko tomaatintaimesi itäneet. Ihan mitä tahansa, missä sinut huomataan ja kohdataan, Junttila sanoo ja jatkaa:

– Me kaikki pystymme ja voimme tehdä pieniä asioita, ja loppujen lopuksi isot asiat rakentuvat niistä pienistä. Pienet teot ovat tärkeimpiä.

Jaa pieni teko somessa tai verkossa

Naantalin varhaiskasvatuksessa ja koulussa lapsille sekä nuorille kerrotaan kampanjan teemoista, ja heidät haastetaan toteuttamaan ja huomaamaan hyviä pieniä tekoja omassa arjessaan: päiväkodeissa, kouluissa, harrastuksissa ja kotona. Tarkoituksena onkin, että kampanjaan voi osallistua myös perheissä ja vapaa-ajalla. Varhaiskasvatuksessa lapset saavat omat Pieni teko -passit, johon kerätään tarroja pienistä teoista varhaiskasvatuksessa ja vapaa-ajalla.

Mukaan kampanjaan haastetaan myös naantalilaiset järjestötoimijat, seurat, yhdistykset ja yritykset. Pienet teot voivat olla yksinkertaisia: toisen huomioimista, peliin mukaan ottamista, kuulumisten kysymistä tai vaikkapa lounasseuran tarjoamista. Jokainen saa itse määrittää oman pienen tekonsa.

Kampanjan materiaali on kaikkien toimijoiden käytettävissä kaupungin verkkopalvelussa osoitteessa www.naantali.fi/pieniteko. Sivustolla voi ilmiantaa oman pienen tekonsa tai ilmiantaa toisen tekemän hyvän teon. Ilmoittajien kesken arvotaan yllätyksellinen Pieni teko -lahjakortti.

Pienistä teoista voi myös kertoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #PienitekoNaantali. Pieniä tekoja nostetaan esiin myös kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja kampanjan verkkosivuilla.

Myös muut toimijat voivat haastaa mukaan kampanjaan. Pieni teko, parempi Naantali -kampanja jatkuu 14.12.2019 saakka.

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kampanja näkyy myös katukuvassa: Kello 10.00–10.30 varhaiskasvatuksen väki tempaisee yhteisessä toritapahtumassa, jossa luvassa on tanssia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Tapahtumaan saapuvat keskusta-alueen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen lapset. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan.

Sinäkin voit olla jonkun sankari – mikä on sinun pieni tekosi?

Kutsu medialle:

Lapsen oikeuksien päivänä keskiviikkona 20.11.2020 kello 10.00–10.30 varhaiskasvatuksen väki tempaisee yhteisellä pienellä teolla toritapahtuman muodossa Naantalin torilla (os. Henrikinkatu 2).

Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan tapahtumaa. Paikalla on myös mahdollista haastatella kampanjaväkeä.

Niina Junttila yhteisöllisyydestä ja kohtaamisesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Rantala
varhaiskasvatusjohtaja, Naantalin kaupunki
040 669 3926
kaisa.rantala@naantali.fi

Petra Sundell
viestintäassistentti, Naantalin kaupunki
040 193 0633
petra.sundell@naantali.fi

Kuvat

Kuva: Jenni Kankaro
Kuva: Jenni Kankaro
Lataa
Kuva: Jenni Kankaro
Kuva: Jenni Kankaro
Lataa
Kuva: Jenni Kankaro
Kuva: Jenni Kankaro
Lataa
Kampanjan logo.
Kampanjan logo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uimapaikkojen vedenlaatu hyvällä tasolla26.6.2020 09:07:04 EESTTiedote

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys. Naantalin ainoan yleisen uimarannan, Nunnalahden uimarannan vedenlaatu on luokaltaan erinomaista. Luokitus tehdään viimeisen neljän vuoden näytetulosten perusteella yleisillä EU-uimarannoilla. Pienempien uimapaikkojen vedenlaatua ei luokitella virallisesti, mutta Raision kaupungin terveystarkastaja Johanna Hämölä kuvailee Naantalin kaikkien uimapaikkojen vedenlaatua hyväksi. – Uimaveden laadun puolesta on ollut normaali kesä, Hämölä toteaa. Helteiden ansiosta uimareiden ei myöskään tarvitse palella: meriveden lämpötila on kohonnut uimapaikoilla jo lähes 20 asteen paikkeille. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että uimapaikat ovatkin olleet kesäkuussa aktiivisessa käytössä aamusta iltaan.

Kuparivuoren skeittiparkin laajennustyö on saatu valmiiksi: ”Varsinais-Suomen paras”16.6.2020 10:01:39 EESTTiedote

Kuparivuoren skeittiparkin vuoden 2020 laajennustyö on tullut valmiiksi. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla, ja nyt skeittiparkkiin odotetaan vielä uusia kaiteita väliaikaisten tilalle. Laajennusosa on kuitenkin jo valmis ja kokonaisuudessaan kaikkien käytettävissä. Skeittiparkkia on työn aikana monipuolistettu ja laajennettu. Ramppien laajennusten myötä skeittiparkkiin on saatu hienoja uusia kaarteita ja vauhdikkaita mäkiä. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että vanhat vaneriset rampit poistettiin, ja ne korvattiin uusilla betonisilla rampeilla. – Vanerilevyt vaativat huoltoa kahden vuoden välein, etteivät ne lähde repsottamaan. Uudet rampit mahdollistavat scootilla ja skeittilaudalla esteettömän menon. Skeittiparkki on nyt myös huoltovapaampi, Holmberg kertoo. Skeittiparkin pääsuunnitelman on tehnyt Aleksi Fräki. Mukana suunnittelussa on ollut myös naantalilainen monivuotinen harrastaja Juho Nummelin. – Skeittiparkki on ehkä jopa Vars

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla2.6.2020 13:54:46 EESTTiedote

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme