Kustantamo S&S

Naiset puhuvat on kirjallinen tapaus, joka 2018 onnistui tavoittamaan #metoo-liikkeen ytimen

Jaa

Kanadalaisen Miriam Toewsin romaani Naiset puhuvat (suom. Kaisa Kattelus) sai inspiraationsa järkyttävistä tositapahtumista bolivialaisessa mennoniittayhteisössä 2000-luvulla. Se on viisas ja vähäeleinen romaani, jossa kahdeksan naista jutustelevat, väittelevät ja vitsailevat yrittäessään tehdä tiliä seksuaalisen hyväksikäytön kokemuksistaan.

Miriam Toews. Kuva Carol Loewen.
Miriam Toews. Kuva Carol Loewen.

Kahdeksan eristäytyneen uskonnollisen yhteisön naista kokoontuu salaa keskustelemaan. On tapahtunut jotakin käsittämättömän hirveää, jotakin, mistä ei voi päästä yli ja mitä ei voi unohtaa, eikä jättää käsittelemättä.

Naisten on pakko puhua.

Luku- ja kirjoitustaidottomien naisten kokouksista pitää pöytäkirjaa luotettu nuorukainen, August Epp, joka on kertaalleen jättänyt yhteisön mutta palannut.
Voivatko naiset antaa anteeksi, ja millä ehdoin he voivat jatkaa elämää yhteisössä, vai voivatko? Miten käy uskon?

Miriam Toews syntyi 1964 pienessä mennoniittakaupungissa Steinbachissa, Kanadan Manitobassa. Hän on julkaissut seitsemän romaania, yhden muistelmateoksen ja saanut kotimaassaan useita kirjallisuuspalkintoja. Toews asuu Torontossa.

***

”Älä jätä tätä väliin! Hämmästyttävä, surullinen, järkyttävä ja liikuttava romaani, kuin Tosielämän Orjattaresi.”
– Margaret Atwood

”Uskomaton saavutus, tulivuorenpurkaus romaaniksi, jota hitaasti kasvattavat pidätelty ahdistus, raivo ja rakkaus.”
– Lauren Groff

”Rohkea ja ajatuksia herättävä.” 
Observer

”Poikkeuksellisen monitasoinen ja koskettava.”
Wall Street Journal

Mirian Toews: Naiset puhuvat, 232 sivua.
Englannista suomentanut Kaisa Kattelus.

Painettu kirja julkaistaan 9.9.
Äänikirja julkaistaan 30.9.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Miriam Toews. Kuva Carol Loewen.
Miriam Toews. Kuva Carol Loewen.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Millaista on vapaus työelämässä – pitääkö palkkatyöstä luopua oman hyvinvoinnin takia?10.12.2021 11:14:25 EET | Tiedote

Aurora Airaskorven Vapauden tavoittelijat – Miksi haluamme irti palkkatyöstä on kirja irtiotoista, yrittäjyydestä ja rakenteista, jotka määrittävät, kuinka työntekijät voivat toteuttaa itseään ja elää tasapainoista elämää. Airaskorpi itse luopui nousujohtoisesta urastaan toisten palveluksessa selvittääkseen, onko työelämä parempaa ja hyvinvoivempaa, jos ei ole työsuhteessa.

Uusi kirja: Kaksi surevaa äitiä puolustaa hyvän surun kulttuuria4.11.2021 08:35:00 EET | Tiedote

Katriina Huttusen ja Mari Pulkkisen Suremisen taito – kirjoituksia kuolemansurusta on vuoropuhelukirja surusta, sen välttämättömyydestä, sen ruumillisuudesta, siinä elämisestä. Kirjoittajat peräänkuuluttavat tapaa kohdata ja kokea suru niin, ettei sitä tarvitse siivota pois, eikä siitä tarvitse selviytyä. Kirjassa tarkastellaan vanhoja ja uusia surunäkemyksiä, teorioita, suremisen sanastoa ja kohtaamisten käytännön ongelmia.

Lapsettomuushoidoista on tullut tavallinen tie vanhemmuuteen, mutta miltä ne tuntuvat?7.10.2021 12:56:29 EEST | Tiedote

Vaula Helinin ja Paula Ojasen koskettava kirja Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut kertoo kahden naisen tiestä äidiksi. Kumpikaan polku ei ollut yksinkertainen, itsestään selvä tai vapaa omista epäilyksistä tai ympäristön asenteellisuudesta. Kirjallisesti taitavassa ja herkässä tekstissä ratkotaan todellisia elämän ja kuoleman kysymyksiä ja mietitään, mitä todella valitaan, kun valitaan haluta äidiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme