Suomen Palloliitto

Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ja Palloliitto ovat yhdessä sopineet Signeulin sopimuksen purkamisesta

Jaa

Palloliitto ja naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ovat yhteisesti sopineet, että Signeul jättää päävalmentajan tehtävät välittömästi. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta ottaa vetovastuun Helmareista syyskuun MM-karsinnoissa.

Palloliiton hallitus vahvisti Signeulin sopimuksen purkamisen etäkokouksessaan maanantai-iltana.

Anna Signeul aloitti Helmareiden päävalmentajana 2017, ja sopimuksen oli määrä päättyä kuluvan vuoden lopussa. Keskustelun jälkeen sopimuksen purkamiseen yhteistyössä päädyttiin välittömästi.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti haluaa kiittää Signeulia tämän työstä Helmareiden päävalmentajana sekä naisten huippujalkapallon kehittäjänä.

- Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin. Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä, puheenjohtaja Lahti sanoo.

- EM-kisat oli päätös Signeulin johtamalle projektille, ja nyt Palloliitto katsoi, että on hyvä hetki valmistautua tulevaisuuteen ja asettaa uusi suunta. Toivomme Annalle kaikkea parasta jatkoon, Lahti painottaa.

Kansainvälisestikin arvostettu Signeul kiittää suomalaista jalkapalloyhteisöä tuesta ja yhteistyöstä.

- EM-kisoissa meillä oli valtava haaste kuoleman lohkossa, jossa oli mukana kaksi maailman kärkijoukkuetta. Huolimatta haasteista ja kovasta paineesta kisoissa, haluan kiittää pelaajia ja valmennusryhmää sitoutumisesta projektiin ja kaikkensa antamisesta. Olen ylpeä siitä työstä, tuloksista ja naisten A-maajoukkueen resurssien kehittämisestä, jotka yhdessä saavutimme. Toivon Helmareille ja Suomelle kaikkea parasta tulevaisuuteen, Signeul sanoo.

Väliaikaisen päävalmentaja Marko Salorannan johdolla Helmarit kohtaa syyskuun MM-karsinnoissa Irlannin vieraissa ja Ruotsin Tampereella Ratinan stadionilla sekä pelaa mahdollisen MM-jatkokarsinnan loka- ja marraskuussa. Suomen tavoite on edetä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 2023 pelattaviin MM-kisoihin. Saloranta aloittaa syyskuun MM-karsintoihin valmistautumisen välittömästi.

Palloliitto on käynnistänyt naisten A-maajoukkueen päävalmentajan haun, ja sen tuloksista tiedotetaan myöhemmin syksyllä. 

Päävalmentaja Saloranta on median haastateltavissa lehdistötilaisuudessa Palloliiton toimistolla torstaina 28. heinäkuuta klo 13.00.

Lisätietoja:

SUOMEN PALLOLIITTO

Ari Lahti, puheenjohtaja
0400 601579
ari.lahti(a)palloliitto.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palloliitto
Suomen Palloliitto
Urheilukatu 5
00250 HELSINKI

09 742 151https://www.palloliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palloliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme