Vaasan yliopisto

Näkökulmia lähiökehittämisen tulevaisuuteen - Lähiö-Inno-tutkimushankkeen päätösseminaari 18.1.2023 klo 13:00-16:00

Jaa

Vaasan yliopiston ja Vaasan kaupungin lähiöohjelmahankkeet järjestävät yhteisen päätösseminaarin keskiviikkona 18. tammikuuta 2023 klo 13.00-16.00.

Lähiö-inno-hanke
Lähiö-inno-hanke

Seminaariin voi osallistua joko paikan päällä Vaasan yliopiston päärakennuksen Tervahovin Palomäki-salissa (A201) tai Zoomissa. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Näkökulmia lähiökehittämisen tulevaisuuteen

Ohjelma

Klo 13.00–14.15

 • Lähiö-Inno-tutkimushanke: Ilkka Luoto,yliopistonlehtori,Vaasan yliopisto
 • Yhteisöllisyys: Tommi Lehtonen, vastuullisuusjohtaja, Vaasan yliopisto
 • Maine: Tuomas Honkaniemi, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto
 • Digitaalinen yhteiskehittäminen:Sofi Perikangas,väitöskirjatutkija,Vaasan yliopisto
 • Ristinummen lähiöhanke ja alueen jatkokehittämisen linjaukset: Jonas Nylén, asuntopäällikkö, Vaasan kaupunki
 • Kommenttipuheenvuoro: Venla Bernelius, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto

Klo 14.15 – 14.45

Kahvitauko

Klo 14.45 – 15.30

Paneelikeskustelu: Lähiöt nyt ja tulevaisuudessa

 • SannaTuurnas,yliopistotutkija,Vaasan yliopisto
 • Deka Osman Hussein,Ristinummen asukas
 • Ilkka Nyqvist,kulttuurituottaja,Vaasan kaupunki
 • MarkoYlimäki,toimitusjohtaja,VOAS
 • Hanna Heino,tutkijatohtori,Vaasan yliopisto
 • Päivi Vauto,vastaava ohjaaja,Vaasan setlementti,kyläkeskus
 • Juha-Matti Linna, kaavoitusarkkitehti, Vaasan kaupunki
 • Matias Mäkynen, kansanedustaja

15.30.–16.00

Yleinen keskustelu

Lisätiedot


Lähiö-Inno-hankkeen johtaja Ilkka Luoto, ilkka.luoto@uwasa.fi, puh. 029 449 8383

Lähiö-Inno-tutkimushankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla torjutaan asuinalueiden segregaatiota ja vahvistetaan niiden sosiaalista kestävyyttä. Hanke on osa laajempaa ympäristöministeriön koordinoimaa kansallista lähiöohjelmaa.

Avainsanat

Kuvat

Lähiö-inno-hanke
Lähiö-inno-hanke
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Väitös: Fanivideoiden tekijänoikeudet puhuttavat, kun parisuhteilla spekuloivat fanit editoivat televisiosarjojen todellisuutta mieleisekseen30.1.2023 10:21:55 EET | Tiedote

Fanien kiintymys televisiosarjan hahmoihin voi ratkaista, mikä sarja säilyy puheenaiheena vuosikymmeniä ja mikä perutaan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Viihdeteollisuus näkee fanien muokkaamissa ja julkaisemissa videoissa suurta markkinointipotentiaalia, mutta myös tekijänoikeudellisia ongelmia, käy ilmi Meniina Wikin väitöskirjasta.

Vaasan yliopisto palkitsi parhaat tutkimus- ja opetusteot30.1.2023 09:59:54 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto on palkinnut viime vuoden tutkimus- ja opetusteot vuosipäivän juhlassa perjantaina 27. tammikuuta. Vuoden tutkimusteko 2022 -palkinnon saivat talousoikeuden ja laskentatoimen tutkijat Marika Salo-Lahti, Mikko Ranta ja Helena Haapio sekä Vuoden opetusteko 2022 -palkinnon yliopistonlehtori Minnie Kontkanen. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan Hyvä opettaja -palkinto myönnettiin Binod Timilsinalle.

Vaasan yliopiston tutkimus arvioitiin: useat tutkimusryhmät korkealla kansainvälisellä tasolla27.1.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston tutkimuksen kokonaisarvioinnin mukaan monet yliopiston tutkimusryhmistä ovat kansainvälisesti korkeatasoisia. Lisäksi yliopiston yritysyhteistyö ja vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa on erittäin vahvaa. Vaasan yliopiston vuosipäivän juhlassa 27. tammikuuta julkaistun arvioinnin tuloksia tullaan käyttämään yliopiston tutkimuksen ja tutkimusympäristön kehittämisessä.

Vaasan yliopiston kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -luentosarja alkaa ensi viikolla – luennoitsijana tunnettu Venäjä-asiantuntija René Nyberg26.1.2023 13:57:37 EET | Kutsu

Vaasan yliopisto järjestää kevätlukukaudella uuden Kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -yleisöluentosarjan. Tiistaina 31. tammikuuta alkavan sarjan luennoitsijaksi on tulossa entinen Suomen Venäjän ja Saksan suurlähettiläs René Nyberg, joka on toiminut aiemmin myös East Office of Finlandin toimitusjohtajana. Aiheena hänellä on geopoliittinen muutos ja Venäjän tilanne.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme