Suomen Punainen Risti SPR

Nälkäpäivä-keräyksen lahjoituksilla autetaan Jemenissä koronakriisin synkentäessä maan tilannetta

Jaa

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin 24.–26.9., ja keräys jatkui verkossa lokakuun loppuun saakka. Suomalaiset lahjoittivat Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon yli 2 miljoonaa euroa.

Kuva: Marjaana Malkamäki
Kuva: Marjaana Malkamäki

Kotimaassa Nälkäpäivän keräystuotoilla autetaan heikoimmassa asemassa olevia poikkeusoloissa ja äkillisissä onnettomuustilanteissa. Suomen Punainen Risti torjuu koronavirusta myös kansainvälisesti ja lievittää sen vaikutuksia Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Syyskuussa Punainen Risti avasi Jemeniin koronahoitokeskuksen.

– Koronaepidemia vaikeuttaa Jemenin erittäin vakavaa tilannetta entisestään. Maassa on meneillään maailman pahin humanitaarinen kriisi, miljoonilla ihmisillä on pulaa perustarpeista ja vain alle puolet maan terveyspalveluista on toiminnassa. Punaisen Ristin hoitokeskus mahdollistaa hoitoon pääsyn koronapotilaille. Hoitokeskuksessa tehtävä työ sekä siihen liittyvä ennalta ehkäisevä työ paikallisissa yhteisöissä on erittäin tärkeää erityisesti nyt mahdollisen koronan toisen aallon kynnyksellä. Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski sanoo.

Koronapandemiassa kiireellistä apua tarvitsevat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset, joiden vaara sairastua on suurempi esimerkiksi tiedon puutteen, huonon hygienian ja rajoitetun terveydenhuoltoon pääsyn vuoksi. Punaisen Ristin avustustyössä autetaan sairaita pääsemään hoitoon, jaetaan terveystietoutta sekä parannetaan puhtaan veden saatavuutta, sanitaatiota ja hygieniaa. Avustustyötä tehdään yhdessä paikallisen Punaisen Ristin kanssa useassa Afrikan ja Aasian maassa.

Auttamisen halua on paljon

Tänä syksynä koronatilanne vaikeutti perinteisen lipaskeräyksen järjestämistä eikä katukerääjiä ollut yhtä paljon liikkeellä kuin tavallisesti. Lipaskeräyksen rinnalla nostettiin digikeräystä, johon osallistuminen onnistui helposti kotoa käsin.

– Haastavasta tilanteesta huolimatta ihmisillä on halua auttaa ja pääsimme upeaan tulokseen Nälkäpäivä-keräyksellä. Yli 2 miljoonan euron lahjoituspotilla pystymme auttamaan hädänalaisia ihmisiä katastrofeissa ja äkillisissä onnettomuuksissa sekä tekemään pitkäjänteistä kehitystyötä. Haluamme kiittää jokaista lahjoittajaa ja kerääjää, joiden ansiosta pystymme auttamaan heikoimmassa asemassa olevia kotimaassa ja maailmalla, sanoo Punaisen Ristin varanhankintajohtaja Sirpa Solehmainen.

Lisätietoja:

Varainhankintajohtaja Sirpa Solehmainen, p. 050 567 6629
Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski, p. 040 189 4885
Viestinnän asiantuntija Senni Puustinen, p. 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Marjaana Malkamäki
Kuva: Marjaana Malkamäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme