Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum behandlade uppföljningen av ekonomi och strategi

Dela

På höstens första möte antecknade nämnden Svenska rum för kännedom nämndens och för sin del bildningssektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.7.2022.

Inkomstmålet förväntas överskrida det budgeterade med 0,1 milj. euro då staden till följd av eftermiddagsverksamhetens konkurrensutsättning från början av hösten erhåller klientavgifterna för all eftermiddagsverksamhet.

Verksamhetsutgifterna förväntas underskrida det budgeterade med 0,3 milj. euro. Vid uppgörandet av budgeten har de tidigarelagda inbesparingarna på 0,5 milj. euro år 2021 i programmet En ekonomiskt hållbar stad beaktats. Samtidigt medför förändringen i anordnandet av eftermiddagsverksamheten att utgifterna ökar med 0,2 milj. euro - dels på grund av att inkomstfallet kompenseras till producenterna och dels för att verksamheten blir något dyrare än tidigare.

Övrigt på nämndens möte

  • Nämnden Svenska rum gav ett utlåtande enligt redogörelsen som svar på ledamot Inka Hopsus och 18 andra fullmäktigeledamöters motion om att i Esbo ordna småbarnspedagogik för barn som behöver internationellt eller tillfälligt skydd.

Föredragningslistor och möteshandlingar

Mer information om nämnden Svenska rum

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum