Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationellt pris till Vasa stad för aktivt och inspirerande utvecklande av kommunarbetet

Dela

Staden fick pris 7.12.2021 på Finlandia-huset på Kuntatyö2030-galan och det beviljades för arbetet med att utveckla ledarskaps- och chefsfärdigheterna. Priset mottogs på distans av Vasa stad personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen samt HR-planerare Pauliina Haavisto. Kampanjen Dela med dig som pågått under maj och september inspirerade 38 kommuner och 9 andra kommunorganisationer att delta och de gjorde det deltog genom att berätta om sina utvecklingsinsatser. Det kom in totalt 200 nya utvecklingsinsatser från olika delar av Finland.

Vasa stad berättade på Framstegsarenan om värdelöftena för en god ledare och medarbetare, vilka togs i bruk i staden år 2019. Värdelöftena har bearbetats långsiktigt på stadens Personalserviceområde. Vasa stad har i sin strategi förbundit sig till att utveckla samarbetsfärdigheterna samt ledarskaps- och chefsfärdigheterna mot ett coachande ledarskap.

 Erkänslan värmer hjärtat och tacket för det går till alla våra anställda som deltagit i utarbetandet av värdelöftena.Det här sporrar oss också till att fortsätta det aktiva utvecklingsarbetet. Arbetsgemenskaper, där man stöder varandra och arbetar för samma mål, klarar sig också bättre när det blir förändringar. Det här har säkert hjälpt oss också över de utmaningar som undantagsförhållandena under den senaste tiden har medfört. Tillsammans får vi till stånd fina saker – gläder sig Vasa stads personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Med värdelöftena ges riktlinjer för vad coachande chefsarbete och goda arbetsgemenskapsfärdigheter innebär inom Vasa stad. Utgångspunkten för det coachande ledarskapet är att människorna utvecklas, mognar och uppnår sin egen potential.

 Värdelöftena bygger på ”baskunskaper”, såsom att värdesätta andra människor och respekt samt tillit. Dessutom är också varje persons ansvar för det egna arbetet och utvecklandet av det viktigt.Då det gäller cheferna betonas ett coachande grepp för ledarskap. Genom en verksamhet enligt värdelöftena strävar man efter att inverka på individens och arbetsgemenskapernas välbefinnande, en positiv inställning till utveckling och innovativitet och i och med det här också på produktiviteten, berättar Vasa stads HR-planerare Pauliina Haavisto.

Plattformen Framstegsarenan utvecklades som en del av Kunteko2020-programmet för arbetslivsutveckling i kommunsektorn, vars huvudfinansiär var Europeiska socialfonden. Plattformen är öppen för alla kommuner och där samlas utvecklingsinsatser inom kommunarbetet runtom i Finland. Där kan man berätta om sina egna prestationer och bekanta sig med andras utvecklingsinsatser.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad knep andraplatsen i en internationell innovationstävling13.1.2022 14:25:47 EET | Tiedote

IDC Industry Insights Awards delade i december 2021 ut erkännande till organisationer som genom tekniska innovationer har visat pionjärskap inom den egna sektorn samt utvecklat en betydande verksamhetsmodell för framtiden. Vasa kom på andra plats i Personal Mobility-kategorin genom att via crowdsourcing ha samlat in information om körbanornas och cykelvägarnas skick med hjälp av ett mobilspel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum