Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Nato-prosessi tuonut vauhtia Suomen maaseutumatkailuun

Jaa
Suomen Nato-prosessilla on ollut merkittävä rooli maamme näkyvyyden kasvussa ja myönteisten mielikuvien syntymisessä. Nato-prosessin myönteinen vaikutus näkyy myös mahdollisuutena maaseutumatkailussa. Kiinnostuksen ja kysynnän potentiaali tulisi hyödyntää pikaisesti, vaativat maaseutumatkailuyrittäjät Valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa 22.3. Kajaanissa.

Ulkoministeriö on teettänyt  kansainvälisen tutkimuksen, joka toteutettiin Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa, Britanniassa, Intiassa, Brasiliassa, Turkissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Venäjällä.

Ulkoministeriön oman seurannan mukaan Suomen näkyvyys on ollut kaksin- tai jopa kolminkertaista jo vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna. Suomea koskevien internethakujen määrä on moninkertaistunut.

Suomen potentiaali ja vetovoimatekijät kansainvälisillä matkailumarkkinoilla perustuvat luonnon vetovoimaan eri vuodenaikoina sekä luontoon ja maaseutuun kytkeytyviin laadukkaisiin matkailupalveluihin.

-                          Kasvua tulee etsiä niiltä markkina-alueilta, joista tuloksia saadaan nopealla aikataululla.  Myös julkisia panostuksia ja yhteistyötä matkailuelinkeinoyrittäjien kanssa tulee lisätä, tehostaa ja terävöittää, vaatii maaseutumatkailun asiantuntija Kimmo Aalto MTK:sta.

-                          Hyvään alkuun saatua yhteistyötä kotimaan matkailun edistämiseksi tulee jatkaa näkyvästi ja siihen tulee lisätä merkittävästi resursseja ja toimenpiteitä. Samalla tulee huolehtia siitä, että keskeisille kansainvälisille markkina-alueillemme lisätään resursseja Suomen maakuvamarkkinointiin, Aalto jatkaa.

Matkailuinvestointien tukeminen tuo alueelle moninkertaiset työllisyys- ja tulovaikutukset.

-                          Nuorten yrittäjien ja työntekijöiden innostamista matkailualalle tulee tehostaa. Näin saadaan helpotusta myös matkailualan tämänhetkiseen työvoimapulaan, muistuttaa Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Saila Valkeaniemi.

Vetovoimaisia esimerkkejä maaseudun matkailukohteiden monipuolisuudesta sekä vahvasti alueen elinvoimaa, lähiluontoa ja lähiruokaa esiin tuovista matkailukohteista löytyy valtavasti maamme jokaisesta maakunnasta. Näistä esimerkkeinä ovat 22.3.2023 Kajaanissa 47.  Valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa palkitut matkailuyritykset.

Tiedotteet ”Vuoden 2023 maaseutumatkailun Kellokas” ja ”Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys” julkaistaan nettisivuillamme 22.3. klo 20.30: https://www.mtk.fi/

Tutkimus 1.12.2022: Nato-prosessi on tuonut Suomelle poikkeuksellista huomiota ja vahvistanut Suomen maakuvaa maailmalla https://yle.fi/a/74-20006880

Lisätietoja:

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Saila Valkeaniemi, 0503031660 saila@valkeaniemi.fi    www.smmy.fi

Asiantuntija Kimmo Aalto, MTK, 0401791618, kimmo.aalto@mtk.fi

**

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry toimii maaseutumatkailuyrittäjien valtakunnallisena verkostona, maaseutumatkailun edistäjänä, edunvalvojana ja äänitorvena. Ympäri Suomen levittäytynyt yrittäjien ja sen sidosryhmien yhteinen yhdistys ottaa mielellään jäsenikseen uusia yrityksiä ja maaseutumatkailun toimijoita lisäämään merkittävän kasvualan näkyvyyttä alueellisesti ja valtakunnallisesti.

www.matkamaalle.fi

Ystävällisin terveisin
Kaija Stormbom
Viestinnän asiantuntija
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki
puh. 040 848 9559, kaija.stormbom@mtk.fi
www.mtk.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maanviljelijät ja metsänomistajat osoittivat tyytymättömyytensä EU-komissiolle - Europarlamentaarikot ottivat suomalaisten huolet vastaan Brysselissä1.6.2023 17:08:55 EEST | Tiedote

MTK oli mukana torstaina 1.6. Brysselissä järjestetyssä mielenilmauksessa, jossa Euroopan maataloustuottajien järjestöt osoittivat tyytymättömyytensä EU-komission sekavaa lainsäädäntö- ja asetusvalmistelua kohtaan. Päivän aikana europarlamentaarikot kuulivat myös suoraan tuottajilta, miten Brysselin päätökset erityisesti ennallistamislainsäädännöstä heijastuvat suoraan Euroopan huoltovarmuuden selkärankaan, eli ruuantuotantoon ja metsätalouteen.

Maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla Suomessa yli miljardi euroa – vastuullisuus maidontuotannossa korostuu1.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Tänään 1.6. vietetään Maailman maitopäivää. Suomen maaseudun elinvoiman kannalta 4500 maitotilalla on merkittävä rooli. Viime vuonna maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla ylittivät miljardin euron rajan. Maitoalalla vastuullisuus nähdään pitkän aikavälin menestystekijänä, ja eläinten hyvinvointi on yksi keskeisimmistä vastuullisuuden osatekijöistä. Esimerkkinä jo toteutetusta vastuullisuustyöstä mainittakoon maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä, Naseva, joka kattaa yli 95 % maitotiloista.

EU-komissio syvällä ymmärtämättömyyden suossa – MTK ja SLC vetoavat päättäjiin 1. kesäkuuta Brysselissä järjestettävässä mielenilmaisussa30.5.2023 13:07:28 EEST | Tiedote

MTK ja SLC vetoavat EU-päättäjiin, jotta nämä palauttaisivat realismin käsittelyssä oleviin ja käsittelyyn tuleviin asioihin. Parlamentin ja neuvoston tulee näyttää hakoteillä olevalle komissiolle kaapin paikka. Sinänsä hyvät tavoitteet romuttuvat ideologisen ja jäsenmaita kuuntelemattoman asenteen takia. Etenkin EU:n ennallistamisasetus on palautettava valmisteluun.

MTK kirjelmöi ministeriötä metsäkatoasetuksesta: Valtion annettava nopeasti takeet tiloille, joihin asetus jo iskee29.5.2023 11:58:39 EEST | Tiedote

MTK vaatii valtiolta nopeasti takeita tuotannon jatkosta nautatiloille, joiden investointeja EU:n metsäkatoasetus saattaisi takautuvasti koskea. Asetuksen tulkinnasta riippuen vuoden 2020 jälkeen toteutetut tai aloitetut naudanlihan tuotantoon liittyvät investoinnit olisivat asetuksen vastaisia, mikäli niiden toteuttaminen on vaatinut metsänraivausta. Tulkinta tekisi myös tilojen tuotteista markkinakelvottomina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme