Espoon kaupunki - Esbo stad

Naturens livscykel – målningar av Outi Hägg i Naturens hus Villa Elfvik 15.3–1.5.2023

Dela
I sina målningar studerar Outi Hägg kretslopp i naturen. Hon målar inte naturen som den är, utan bilder som naturen väcker. Den färdiga målningen är, liksom livet, ett mysterium också för henne själv.

Så här beskriver konstnären sitt arbete: ”Jag är intresserad av den förändring som genomsyrar naturen hela tiden. Döden frigör och lämnar plats för nytt. Så upprepas också metamorfosen gång på gång i målningsprocessen. När jag målar något, strömmar något igenom mig och överförs via mina rörelser till målningen. Arbetet är en serie små födslar och dödsfall, både i målningen och i mig själv.” 

Utställningen består av både olje- och akrylmålningar. Deras art beror på om de är målade i olja eller akryl. Oljefärg i kombination med kallvax är ett långsamt, gåtfullt och överraskande arbetssätt.  Akrylmålning däremot möjliggör snabba ändringar och försök. Båda teknikerna uttrycker konstnärens tankar och kompletterar på så sätt varandra väl.

Outi Hägg är doktor i pedagogik, textilplanerare och designer. I hennes liv har konsten alltid varit en reskamrat, både i arbetet och på fritiden. Hennes målningar har under de senaste åren visats på flera utställningar.

Naturens hus Villa Elfvik har till slutet av mars öppet vardagar kl. 9–15 och sön kl. 10–16. I april börjar sommartiden. Då har vi öppet vardagar kl. 9–16 och lördag–söndag kl. 10–16. Villa Elfvik har också på påsken och första maj öppet kl. 10–16. Café Elfvik har öppet på veckoslut och söckenhelger.

Nyckelord

Kontakter

Outi Hägg, tfn 045 219 7424, haggouti@gmail.com

Bilder

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik vill främja en hållbar livsstil. I huset kan du bekanta dig med Esbos mångfaldiga natur och få tips om en hållbar livsstil.

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum