Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Näyttävä laservalo- ja rumpushow huipentaa uudenvuodenaattona Espoon 50-vuotisjuhlinnan Vermo Areenalla

Jaa

Uuttavuotta juhlitaan Espoossa lauantaina 31.12. Vermo Areenalle suunnitellulla laservalo- ja musiikkitapahtumalla. Espoo kehittää kaupungin uudenvuoden juhlintaa modernisti ja kestävästi tinkimättä juhlatunnelmasta.

Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom
Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom

Espoo kutsuu kaupunkilaiset yhdessä Vermo Areenan kanssa juhlimaan vuoden vaihtumista säkenöivien laservalojen ja liverumpuesityksen muodostaman showteoksen äärelle. Aalto-nimisen valo- ja rumpushown lisäksi alueella on koettavissa Vermo Areenan tuottamaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ainutlaatuisen, tilausteoksena toteutetun valo- ja ääniteoksen tuotannosta vastaa Showlaser Finland. Esitykseen mittatilaustyönä sävelletty musiikki kuljettaa katsojaa läpi vaihtuvien äänimaisemien yhdessä laservalojen muodostamalle värien kavalkadille. Showta tähdittää maineikas rumpuryhmä Takomo.

Espoo tutkii kestäviä ja innovatiivisia tapoja juhlia uuttavuotta


Espoon kaupunki ei ole vuodesta 2010 lähtien käyttänyt perinteisiä ilotulitteita, ja vuonna 2018 Espoo toteutti ensimmäisenä Suomen kaupunkina laservaloshown uutenavuotena korvaamaan ilotulitteet. Kaupunki haluaa jatkossakin etsiä ja kehittää vaihtoehtoisia ympäristö- ja eläinystävällisiä tapoja juhlistaa yhteisöllistä uudenvuoden juhlaa.

”Espoon kaupunki haluaa tarjota asukkaille iloa, kohtaamisia ja kokemuksia. Kahden koronavuoden jälkeen olemme innoissamme juhlimassa uuttavuotta yhdessä Vermo Areenan kanssa. Tapahtumamme huipentaa Espoon 50 -vuotisjuhlinnan, ja se on myös kiitos kaupunkilaisille aktiivisesta osallistumisesta koko kaupungin yhteiseen juhlavuoteen. Uusivuosi Espoossa -tapahtumaa tehdään kaiken ikäisille. Haluamme tarjota turvallisen tapahtuman, joka tukee myös Espoo-tarinan kestävän kehityksen arvoja ja tavoitteita”, toteaa Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala.

Laservalo- ja rumpuesityksessä käytetään energiatehokkaita led- ja laservaloheittimiä, ja sitä varten ei tilata erillistä festivaalisähköä. Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus on huomioitu esittämällä sama teos illan aikana kolmesti, jolloin se tavoittaa mahdollisimman monia kaupunkilaisia useassa näytöksessä. Tapahtumapaikalle Vermo Areenalle pääsee sujuvasti julkisella liikenteellä, jonka käyttöön kannustetaan niin espoolaisia kuin muualtakin pääkaupunkiseudulta tulevia tapahtumakävijöitä.

”Toivotamme ilolla tervetulleeksi Espoon sekä muiden kaupunkien asukkaat juhlimaan kanssamme uuttavuotta. Alueella on paljon erilaista tapahtumaa koko päivän ajan”, iloitsee Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Uudenvuoden juhla päättää Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden, ja sen tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo. Tarkat ohjelmatiedot julkaistaan 12.12.2022 osoitteessa www.espoo.fi/uusivuosi.

Uusivuosi Espoossa
la 31.12.2022 klo 18 alkaen, Vermo Areena

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkitapahtumat Espoo:

Lea Rintala
Projektipäällikkö
lea.rintala@espoo.fi
046 877 1952

Laura Läntinen
Verkostosuunnittelija
laura.lantinen@espoo.fi
043 824 6337

Kuvat

Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom
Espoossa otettiin uusivuosi 2019 vastaan laservaloesityksellä. Kuva: Robert Sjöblom
Lataa
Espoo oli Suomen ensimmäinen kaupunki, joka juhlisti uuttavuotta laservaloilla. Kuva: Robert Sjöblom
Espoo oli Suomen ensimmäinen kaupunki, joka juhlisti uuttavuotta laservaloilla. Kuva: Robert Sjöblom
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme