Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Näyttelijä Stina Ekblad vierailulle Hanasaareen

Jaa

Arvostettu näyttelijä Stina Ekblad vierailee Hanasaaressa 5. marraskuuta. Ekblad osallistuu seminaariin, jossa hän analysoi kirjailija Ingmar Bergmania yhdessä Bergmanin säätiön toimitusjohtaja Jan Holmbergin ja professori emerita Maaret Koskisen kanssa.

Stina Ekblad. Foto: Knut Koivisto.
Stina Ekblad. Foto: Knut Koivisto.

”Bergman ei ollut vain merkittävä ohjaaja, vaan myös satumainen kirjailija. Bergmanin juhlavuonna olemme tähän mennessä analysoineet hänen elokuva- ja teatterituotantoaan eri näkökulmista ja nyt on kirjailija Bergmanin vuoro. Ekblad, Holmberg ja Koskinen tulevat tarjoamaan uuden ja erilaisen näkökulman ruotsalaiseen elokuvalegendaan”, kertoo Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

Stina Ekblad teki yhden tunnetuimmista ja puhutuimmista rooleistaan neljä Oscar-palkintoa saaneessa Bergmanin elokuvassa Fanny ja Alexander. Tämän jälkeen hän on vaikuttanut monissa elokuva-, radio- ja tv-tuotannoissa, kuten Ormens väg på hälleberget, Pensionaatti Oskar, Wallander ja Beck sekä useissa teatteritulkinnoissa.

”Stina on syntynyt ja kasvanut Pohjanmaalla, mutta muutti nuorena Ruotsiin, jossa hän loi itselleen huomattavan näyttelijäuran. Odotamme kovasti sekä hänen että muiden paneeliin osallistuvien vierailua Hanasaareen”, Maria Romantschuk sanoo. 

Ekblad käsittelee Bergmania näyttelijän näkökulmasta, kun taas muut paneelin jäsenet, Jan Holmberg ja Maaret Koskinen, osallistuvat toisenlaisilla näkökulmilla. Holmberg on juuri julkaissut kirjan Författaren Ingmar Bergman. Koskinen on puolestaan aikoinaan ollut ensimmäinen ulkopuolinen henkilö, joka sai käsitellä Bergmanin henkilökohtaisia papereita.

”Päätämme Bergman-illan näyttämällä elokuvan Fanny ja Alexander”, toteaa Maria Romantschuk.

Aika: maanantai 5. marraskuuta 2018, klo 15.30-17.30 

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo

Lisätietoja:Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puhelin: 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Stina Ekblad. Foto: Knut Koivisto.
Stina Ekblad. Foto: Knut Koivisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme