Jyväskylän yliopisto

Neova lahjoittaa Jyväskylän yliopistolle 100 000 euroa

Jaa

Neova Group on päättänyt lahjoittaa Jyväskylän yliopistolle 100 000 euroa osana valtion vastinrahakampanjaa tukeakseen yritykselle tärkeää tutkimusta ja korkeakoulutusta Suomessa. Lahjoitus suunnataan luonnontieteiden koulutusalalle.

Ylistönrinteen kampus. (Kuva: Jyväskylän yliopisto.)
Ylistönrinteen kampus. (Kuva: Jyväskylän yliopisto.)

Neovalla ja Jyväskylän yliopistolla on vuosikymmenten ajan ollut tutkimus- ja kehitysyhteistyötä, joka on entisestään syventynyt viime vuosina. Neova Ventures -tuotekehityslaboratorio perustettiin Jyväskylän yliopiston yhteyteen vuonna 2018. Business Finlandin rahoittamassa Neova Refinery -tuotekehitysohjelmassa Jyväskylän yliopisto tuottaa biomassoista korkeatasoista tieteellistä tutkimusta tutkimuksen ja tuotekehityksen rajapintaan ja auttaa siten vastaamaan Neovan tuotekehitystarpeisiin.

”Yliopistoyhteistyö on Neovalle tärkeä osa vihreän kasvun strategiamme toteuttamista, jossa tavoitteena ovat ruoantuotannon edistäminen ja puhtaat elinympäristöt. Neovaa kiinnostavat erityisesti uusiutuvat, orgaaniset luonnonmateriaalit ja sivuvirrat, joita voidaan hyödyntää muun muassa kasvualustoissa ja korkean lisäarvon tuotteissa, kuten aktiivihiilenä ilman- ja vedenpudistuksessa ja biostimulantteina parantamaan kasvien kasvua. Pyrkimyksenämme on raaka-aineiden mahdollisimman tehokas ja monipuolinen hyödyntäminen kasvattamalla materiaalien arvonlisää sekä vähentämällä ympäristövaikutuksia”, kertoo Neova Groupin toimitusjohtaja Vesa Tempakka.

”Yliopisto pitää suuressa arvossa pitkäaikaisen kumppaninsa Neova Groupin lahjoitusta. Yhtiön ja yliopiston tavoitteet kiertotalouden ja vastuullisuustieteen edistämiseksi ovat yhteneväiset. Lahjoitus luonnontieteelliselle koulutusalalle vahvistaa alan tutkimusta ja koulutusta”, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rehtori Keijo Hämäläinen, Jyväskylän yliopisto, +358406800215
yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, Jyväskylän yliopisto, +358505649022

Kuvat

Ylistönrinteen kampus. (Kuva: Jyväskylän yliopisto.)
Ylistönrinteen kampus. (Kuva: Jyväskylän yliopisto.)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Turvallisuus jakaa asenteita uraanin louhintaan Itä- ja Pohjois-Suomessa16.5.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Kielteisyys uraanin louhintaa kohtaan ei maakuntatasolla ole niin voimakasta kuin mitä paikoin kiivaana käyneestä julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä. Suhtautuminen uraanin louhintaan vaihtelee lievästä kielteisyydestä lievään myönteisyyteen. YTM Tuija Jartin väitöstutkimuksen kohdemaakunnissa, varsinkin Kainuussa ja Lapissa, uraanin louhinnan kannattajia ja vastustajia on lähes yhtä paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme