Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Neuvottelut Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta saatu päätökseen

Jaa

Neuvottelut Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta on viety onnistuneesti maaliin kuntavaalien tuloksen pohjalta. Pormestarikunnan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä toimialalautakuntien kokoonpanot on sovittu valtuustoryhmien kesken.

Kokoomukselle tulee pormestarin sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin paikat. Vihreät saavat kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, sosialidemokraatit kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikan ja vasemmistoliitto kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin paikan.

Kaupunginhallituksen 15:stä paikasta kokoomus saa viisi paikkaa (mukaan lukien pormestari-puheenjohtaja), vihreät neljä paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), sosialidemokraatit kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), vasemmistoliitto kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), perussuomalaiset yhden ja ruotsalainen kansanpuolue yhden paikan.

Kokoomuksen valitsema pormestari johtaa puheenjohtajana kaupunginhallitusta. Kaupunginhallituksen ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan paikat menevät vihreille ja sosialidemokraateille.

Vihreät saavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, kokoomus ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja sosialidemokraatit toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lisäksi on sovittu kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden johtoelinten puheenjohtajien ja jäsenten paikkojen jakautumisesta.

Neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä ja ne saatiin päätökseen ilman viivytyksiä.

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin.

”Kiitän sydämellisesti kaikkia valtuustoryhmiä erinomaisesta yhteistyöstä ja rakentavasta toiminnasta”, sanoo kokoomuksen pormestariehdokas, neuvottelujen puheenjohtaja Juhana Vartiainen.

Neuvottelutuloksen mukaiset valinnat vahvistetaan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2.8.2021.


Lisätietoja:
neuvottelujen koordinoija Daniel Sazonov, puh. 045 129 6812, Kokoomus
neuvottelujen pääsihteeri Matias Pajula, puh. 050 575 3347, Kokoomus

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme