Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

NewCo Accelerator kiihdyttää startup-yrityksiä kasvuun – sen ensimmäinen vuosi on ylittänyt odotukset

Jaa

Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle yritystoiminnalle. Liiketoiminnan kehitys- ja valmennuspalvelu NewCo Accelerator perustettiin vuosi sitten tukemaan tätä tavoitetta.

Helsingin startup-toiminnan näkyvin osa on Slush, joka on Euroopan suurin vuosittainen startup-tapahtuma. Kuva on Slushin pop up –tapahtumasta Kampin kauppakeskuksesta. Kuva: Veeti Hautanen
Helsingin startup-toiminnan näkyvin osa on Slush, joka on Euroopan suurin vuosittainen startup-tapahtuma. Kuva on Slushin pop up –tapahtumasta Kampin kauppakeskuksesta. Kuva: Veeti Hautanen

NewCo Accelerator tukee erityisesti kansainvälisille markkinoille tähtääviä hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksiä ja tiimejä, jotka ovat edenneet kehitettävän tuotteen tai palvelun kanssa ideointivaiheen ohi. Yksilöllistä valmennusta tarjotaan kuitenkin myös startupeille, jotka eivät vielä täytä varsinaisen kiihdytysvalmennuksen kriteereitä. Kiihdyttämön palvelut ovat ilmaisia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa. Palveluita tuotetaan yhteistyössä Helsingin keskeisten startup-ekosysteemitoimijoiden kanssa.

NewCo Acceleratorin ensimmäinen vuosi on ollut onnistunut

NewCo Accelerator -palvelun ensimmäinen vuosi on täyttänyt odotukset. Sekä asiakkaat että yhteistyökumppanit ovat pitäneet palvelua tarpeellisena ja hyvin toteutettuna.

”Markkinoilla on selvästi ollut valtava tarve NewCo Acceleratorin kaltaiselle toimijalle. Asiakasmäärämme ovat ylittäneet kaikki odotukset,” kertoo Helsingin kaupungin palvelupäällikkö Timo Helenius.

NewCo Accelerator -kiihdytystoimintaan osallistuvat yritykset saavat tuekseen henkilökohtaisen, kokeneen yritysvalmentajan, jolta he saavat tukea muun muassa tiimin rakentamiseen, kasvuun ja rahoitukseen. NewCo Accelerator on alkuvuoden 2021 aikana palvellut 245 yritystä tai tiimiä, joista 118 on säännöllisen henkilökohtaisen valmennuksen piirissä.

Valmennettavista yrityksistä 28 on jo aloittanut liikevaihtoa kerryttävän toiminnan. Ja vaikka painotus onkin ollut alkuvaiheen yrityksissä ja tiimeissä, myös kiihdytyskelpoiseksi saatettujen yritysten lukumäärä on ylittänyt asetetun tavoitteen. Kiihdytysvalmiiksi on saatettu 77 yritystä.

NewCo Acceleratorin asiakkaat ovat keränneet valmennuksen aikana 6,4 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta. Seuraavan vuoden aikana valmennusasiakkaiden suunniteltujen rahoituskierrosten ja rahoitushakujen summa ylittänee jo 10 miljoonaa euroa.

Henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi NewCo Acceleratorin yrityskiihdyttämö tuo startupit yhteen verkostoon oppimaan myös toisiltaan. Hankkeen ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana onkin rakennettu tehokas yhteistyöverkosto, joka luo tiivistä asiakasvirtaa NewCo Accelerator -palvelun ja muiden ekosysteemitoimijoiden välille.

Helsingin startup-ekosysteemi kukoistaa myös kansainvälisessä vertailussa

Yrityskohtaisesti räätälöity, pitkäkestoinen valmennus kehittää startup-yritysten liiketoimintaosaamista ja edistää niiden selviytymismahdollisuuksia aiempaa haastavammassa koronanjälkeisessä taloustilanteessa. Valmentamalla startupeista rahoituskelpoisia yrityksiä kaupunkiin syntyy myös uusia työpaikkoja ja kaupungin verotulot kasvavat.

Lisäksi kasvuyritysten tukeminen houkuttelee Helsinkiin koti- ja ulkomaista sijoituspääomaa, osaajia ja muita kasvuyrityksiä. NewCo Accelerator palvelee myös ulkomaisia startup-yrityksiä, joista osa harkitsee muuttoa Helsinkiin. Ulkomaisten tiimien sekä suomalaisista ja ulkomaisista jäsenistä koostuvien sekatiimien osuus NewCo Acceleratorin säännöllisesti valmennettavista asiakkaista on noin 40 prosenttia.

Helsinki on onnistunut luomaan kansainvälisesti houkuttelevan ekosysteemin startup-toiminnan ympärille. Syyskuussa julkaistussa Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) -raportissa Helsingin seutu nousi maailman 20 parhaan kaupunkiseudun joukkoon nousevien startup-ekosysteemien listalla. GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus.

NewCo Accelerator tukee Helsingin startup-ekosysteemin kehitystä myös tulevaisuudessa. Uusia asiakkaita aloittaa keskimäärin noin 30 kuukaudessa ja yhteistyö verkoston kanssa jatkuu tiiviinä. Erityisesti asiakasohjausta palveluiden välillä tiivistetään entisestään ja asiakasvirran odotetaan kasvavan myös tulevaisuudessa.

Newco Acceleratorin verkostoon kuuluvat mm. Finnish Business Angel Network (FIBAN), Forum Virium Helsinki, UrbanTech Helsinki, Helsinki Education Hub, Health Incubator Helsinki, Helsinki XR Center, Business Finland, Arctic15 ja Slush.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja NewCo Acceleratorista:
Palvelupäällikkö Timo Helenius, puh +358 40 660 2070, sähköposti: timo.helenius@hel.fi

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh +358 40 334 4801, sähköposti: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin startup-toiminnan näkyvin osa on Slush, joka on Euroopan suurin vuosittainen startup-tapahtuma. Kuva on Slushin pop up –tapahtumasta Kampin kauppakeskuksesta. Kuva: Veeti Hautanen
Helsingin startup-toiminnan näkyvin osa on Slush, joka on Euroopan suurin vuosittainen startup-tapahtuma. Kuva on Slushin pop up –tapahtumasta Kampin kauppakeskuksesta. Kuva: Veeti Hautanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väestönkasvu laski selvästi edellisvuosista21.10.2021 14:35:13 EEST | Tiedote

Vuodenvaihteessa 2020–2021 Helsingissä asui 656 920 henkeä. Vuoden 2020 aikana väestön määrä kasvoi 3 085 hengellä. Helsingin muuttotappio kasvoi Helsingin seudun kehysalueelle ja Uudenmaan ulkopuolisesta Suomesta saatu muuttovoitto pieneni. Syntyneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2020–2021 ja väestönmuutokset vuonna 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme