Newsec

Newsecin pohjoismainen kiinteistömarkkinakatsaus: pohjoismainen liikekiinteistömarkkina vahvassa nousussa

Jaa

Tuoreimmassa kiinteistömarkkinakatsauksessaan Newsec tarkastelee lähemmin liikekiinteistöjen nykytilaa. Tulokset kertovat, että fyysisellä kaupalla menee hyvin Pohjoismaissa – huomattavasti paremmin kuin muualla Euroopassa ja maailmassa.

Fyysisen kaupan liikevaihto ja kävijämäärät Pohjoismaissa ovat enimmäkseen toipuneet pandemiasta – ja ovat jopa kasvussa vuoteen 2019 verrattuna. Newsecin mukaan yksi pohjoismaisen liiketilaosamarkkinan suurimmista vahvuuksista on se, että käytännössä kaikissa kauppakeskuksissa myydään myös päivittäistavaroita ja lääkkeitä, kun taas Britanniassa ja muualla Euroopassa kauppakeskuksissa ei yleensä ole ruokakauppoja tai apteekkeja.

"Liiketilasegmentin sisällä on paljon hajontaa. Menestyminen fyysisessä kaupassa edellyttää osaamista, innovatiivisuutta ja sitoutumista arvon luontiin aktiivisen kiinteistöjohtamisen avulla", sanoo Newsec Advisoryn johtaja Max Barclay.

Liiketilakiinteistöihin tehtyjen sijoitusten osuus sijoitusten kokonaismäärästä on pienentynyt viime vuosina. Vuonna 2015 liiketilasegmentti oli volyymiltaan toimistosegmentin jälkeen toiseksi merkittävin sijoituskohde alueella. Sen osuus oli tuolloin 24 prosenttia. Pandemian jälkeen segmentin osuus on sen sijaan ollut vain 10 prosenttia kaupankäyntivolyymista, ja joissakin maissa, kuten Ruotsissa, osuus on ollut vielä pienempi, vain 7 prosenttia.

"Fyysistä kauppaa on varjostanut epävarmuus, kun sijoittajat ovat havainneet verkkokaupan kasvuun ja pandemiaan liittyviä haasteita. Useimpiin muihin pohjoismaisten kiinteistömarkkinoiden kiinteistötyyppeihin verrattuna tuotot ovat nyt nousseet, joten liiketilakiinteistöt tarjoavat kiinnostavan sijoitusvaihtoehdon", toteaa Max Barclay.

Sijoittajien Pohjoismaissa vuonna 2021 ja vuoden 2022 alkupuolella hankkimista liiketilakiinteistöistä yli puolet on kuulunut suurten erikoismyymälöiden ja päivittäistavarakauppojen segmentteihin. Raportissaan Newsec toteaa, että myös kauppakeskuksissa ja muissa vähittäiskaupan segmenteissä on runsaasti potentiaalia.

Koko katsaus on luettavissa osoitteessa newsec.com/npo.

Raportista

Newsecin kiinteistömarkkinakatsausta on julkaistu kahdesti vuodessa vuodesta 2001 alkaen. Ilmainen raportti kuvaa ja ennustaa pohjoisen Euroopan kiinteistömarkkinoita keskittyen Pohjoismaihin ja Baltiaan. Raportti on hyödyllinen työkalu sijoittajille, kiinteistöjen omistajille ja tilojen käyttäjille.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Newsec
Newsec
Mannerheiminaukio 1 A, PL 52
00101 Helsinki

http://www.newsec.fi

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – tarjoaa kattavasti kiinteistöarvioinnin, kiinteistöjohtamisen ja kaupankäynnin palveluita niin kiinteistöjen omistajille, sijoittajille kuin käyttäjillekin. Yhtiö on perustettu vuonna 1994 ja on yksityisten osakkaiden omistama. Konserni toimii seitsemässä maassa Pohjois-Euroopassa, ja sillä on noin 2 400 työntekijää, joista yli 650 Suomessa. Vuonna 2018 Newsec avasi toimiston Lontooseen palvellakseen entistä paremmin Pohjoismaista ja Baltiasta kiinnostuneita kansainvälisiä sijoittajia.

Newsec hallinnoi noin 68 miljardin euron kiinteistöomaisuutta Pohjoismaissa ja Baltiassa, kirjoittaa vuokrasopimuksia vuosittain noin 1,5 miljoonasta neliöstä, toimii neuvonantajana kiinteistökaupoissa noin 3 miljardin euron edestä ja tekee arviointeja ja analyysejä lähes 265 miljardin euron arvoiselle kiinteistöomaisuudelle. Suuret volyymit, hyvä paikallistuntemus sekä eri toimialojen syvä ymmärrys tuovat Newsecille erityisosaamista Pohjois-Euroopan kiinteistömarkkinoilla. Newsec on julkaissut pohjoismaista kiinteistömarkkinakatsausta säännöllisesti vuodesta 2001 ja Suomen kiinteistömarkkinakatsausta vuodesta 2012 lähtien.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Newsec

Newsecin kiinteistömarkkinakatsaus syksy 2022 – megadiilit värittivät aktiivista kiinteistösijoitusmarkkinaa27.9.2022 11:28:25 EEST | Tiedote

Kiinteistömarkkinoilla niin inflaatio- ja koronnostopaineet kuin sotakaan eivät vaikuttaneet vielä suuremmin kiinteistökaupankäyntiin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Kiinteistösijoitusten kokonaismäärä oli ensimmäiseltä puolelta vuodelta 4,3 miljardia euroa. Tämä on kaikkien aikojen korkein sijoitusvolyymi ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Vuoden 2022 toisella puoliskolla taloudellinen epävarmuus ja kasvaneet vieraan pääoman kustannukset ja saatavuus hidastavat investointiaktiivisuutta.

Newsecin pohjoismainen kiinteistömarkkinakatsaus: Kiinteistömarkkinat jatkuvat vilkkaina21.9.2022 10:30:26 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoilla on vastassaan täysin erilaiset rahoitusmarkkinat, kuin viimeiseen 20 vuoteen: korot nousevat, inflaatio on korkea, tuottovaatimukset ja energiakustannukset kasvavat. Tästä huolimatta toimitilamarkkinoilla on edelleen vilkasta aktiivisuutta ja vuoden 2022 odotetaan olevan toiseksi vahvin transaktiovuosi tähän mennessä Pohjoismaissa. Samaan aikaan kestävä kehitys on saavuttanut pisteen, jossa se on ratkaiseva kiinteistöalan tulevaisuuden ja ilmaston kannalta.

Newsec Property Asset Management Finland Oy:lle myönnetty ISO-laatusertifikaatti ja -ympäristösertifikaatti22.8.2022 13:29:19 EEST | Tiedote

Osoituksena yritystoiminnan systemaattisesta kehittämisestä ja laadukkaasta asiantuntijapalvelujen tuotannosta, Newsecille on myönnetty ISO 9001 -laadunhallinta- ja ISO 14001 -ympäristösertifikaatit. Tämä on ovat osoitus siitä, että toimintamme täyttää vaadittavat laatu- ja ympäristökriteerit, joilla tuotamme palveluitamme ja täytämme asiakkaidemme vaatimukset. Sertifikaatit kattavat yrityksen toiminnan kaikissa Suomen toimipisteissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme