Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Next Level johdattelee kohti yhteishakua

Jaa

Helsinkiläisille ysiluokkalaisille suunnattu Next Level -tapahtuma järjestetään 9.–12.9. ja 16.–19.9.2019. Tapahtumalla aktivoidaan nuoria pohtimaan peruskoulun jälkeisiä jatkosuunnitelmia sekä tarjotaan tukea kouluissa tehtävään ohjaustyöhön.

- Tavoitteena on jo alkusyksystä antaa sykäys jatko-opintojen suunnitelmiin, joita täydennetään lukuvuoden aikana oppilaitostutustumisilla sekä opettajien ja opinto-ohjaajien ohjauksella. Tapahtuman positiivisen ja kannustavan ilmapiirin avulla ysiluokkalainen voi pohtia omia vahvuuksiaan yhteishakua ja tulevia opintoja ajatellen, toteaa pedagoginen asiantuntija Tuulia Tikkanen Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Tapahtuma toteutetaan neljällä alueella siten, että kaikilla halukkailla helsinkiläisillä peruskouluilla on mahdollisuus osallistua siihen. Mukaan on ilmoittautunut tänä vuonna lähes 4000 ysiluokkalaista.

Myös kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaava apulaispormestari Pia Pakarinen tuo tervehdyksensä tapahtumapäiviin.

Next Level järjestetään Stadin ammatti- ja aikuisopiston tiloissa:

  • ma 9.9. Ilkantien toimipaikka (läntinen ja pohjoinen alue)
  • ti 10.9. Ilkantien toimipaikka (läntinen ja pohjoinen alue)
  • ke 11.9. Vilppulantien toimipaikka (koillinen alue)
  • to 12.9. Vilppulantien toimipaikka (koillinen alue)
  • ma 16.9. Kullervonkadun toimipaikka (eteläinen ja keskinen alue)
  • ti 17.9. Prinsessantien toimipaikka (itäinen ja kaakkoinen alue)
  • ke 18.9. Prinsessantien toimipaikka (itäinen ja kaakkoinen alue)
  • to 19.9. Kullervonkadun toimipaikka (eteläinen ja keskinen alue)

Lisätiedot:

Tuulia Tikkanen, Helsingin kasvatus ja koulutus, pedagoginen asiantuntija,
puh. 09 310 88047, tuulia.tikkanen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 17.9.201913.9.2019 12:00:55 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 17. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa Helsingin uusi varhaiskasvatussuunnitelma, joka on päivitetty vastaamaan uutta varhaiskasvatuslakia sekä Opetushallituksen 19.12.2018 antamaa varhaiskasvatussuunnitelman perusteet -asiakirjaa. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen kanssa ja se koskee varhaiskasvatuksen kaikkia toimintamuotoja sekä myös kunnan valvomaa yksityistä varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatussuunnitelmaan koottiin huoltajien näkemyksiä keskustelutilaisuuksissa, joiden teemoina olivat varhaiskasvatuksen hyvä aloitus, ryhmästä toiseen siirtyminen ja hyvien kaveritaitojen vaaliminen. Suunnitelmassa on huomioitu ehyt opinpolun jatkumo varhaiskasvatuksesta esiopetukseen ja perusopetukseen. Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmassa painotetaan erityisesti lapsen oikeutta leik

Helsinginkadun Filharmonikkojen kirkkokonserteissa soi Mozartin Requiem ja Beethovenin Kohtalonsinfonia4.9.2019 14:57:18 EESTTiedote

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi yhdessä Helsingin tuomiokirkon Viva vox -kamarikuoron ja Kallion Kantaattikuoron kanssa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Helsingin tuomiokirkon ja Kallion kirkon konserteissa kuullaan kaksi länsimaisen taidemusiikin tunnetuinta teosta, joita on harvoin esitetty samassa konsertissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme