Nordic Healthcare Group Oy

NHG investoi innovatiiviseen ratkaisuun, joka parantaa hoidon saatavuutta ja potilasvirtaa – ostaa brittiläisen QFI Consulting Ltd:n

Jaa

Nordic Healthcare Group (NHG) ostaa pienen brittiläisen ohjelmistoyrityksen QFI Consulting Ltd:n, jonka ainutlaatuinen lähestymistapa ja ohjelmisto tarjoaa terveydenhuollon toimijoille mahdollisuuden saavuttaa edistysaskelia hoidon saatavuudessa, laadussa ja taloudellisuudessa verrattain lyhyessä ajassa. Yrityskaupan myötä NHG vahvistaa kansainvälistymisstrategiaansa ja laajentaa toimintaansa ja toimistoverkostoaan Isoon-Britanniaan – NHG:llä on lisäksi toimipisteitä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Alex Knight. Kuva: KHSHP
Alex Knight. Kuva: KHSHP

QFI Consultingin (QFI) perustajaosakas Alex Knight on kehittänyt innovatiivisen Pride and Joy -lähestymistavan. Lähestymistapa on otettu käyttöön lukuisissa terveydenhuollon organisaatioissa ympäri maailman, ja sillä on jatkuvasti saavutettu merkittäviä toiminnan parannuksia lyhyessä ajassa.

QFI tukee terveydenhuollon toimijoita saavuttamaan edistysaskelia toiminnan kehittämisessä innovatiivisella otteella ja näkemyksellisyydellä, joita tukee digitalisaatio. QFI:n ohjelmisto soveltaa Theory of Constraints (TOC) -teoriaa – Dr. Eliyahu Goldrattin kehittämää johtamismetodologiaa – terveydenhuoltoon, ja tukee organisaatioita edistämällä liiketoiminnan innovaatioita, strategiakehitystä ja toiminnan parannuksia.

Pride and Joy -lähestymistavan ja -ohjelmiston avulla sairaalat voivat parantaa hoidon laatua, hoidon saatavuutta, hoidon turvallisuutta ja hoidon taloudellisuutta samanaikaisesti synkronoimalla resursseja ja toimintaa sekä tunnistamalla ja keskittämällä parannukset niihin muutamiin keskeisiin kohtiin, joilla on suurin vaikutus järjestelmän toimintaan. Lähestymistapaa on toteutettu yliopistosairaaloissa, keskikokoisissa ja pienemmissä aluesairaaloissa sekä avohoitoympäristöissä, ja se on johdonmukaisesti tuottanut nopeasti tuloksia. Esimerkiksi Utah Mental Health State Hospitalissa kuntoutuksen ja mielenterveyden hoitojaksot lyhenivät 15–30 prosenttia, ja he onnistuivat lyhentämään hoitojononsa 18 kuukaudesta nollaan resursseja lisäämättä.

Ensimmäisessä pohjoismaisessa toteutuksessa Kanta-Hämeen keskussairaalassa hoitojaksot lyhenivät pilottiosastoilla 10 prosenttia 14 viikon aikana. Kehitys jatkui ja hoitojaksot lyhenivät entisestään – 10 kuukauden aikana 18 prosenttia. Kanta-Häme suunnittelee laajentavansa lähestymistapaa alueen muillekin osastoille.

"Pride and Joy -lähestymistavan tuominen Pohjoismaihin on osa NHG:n missiota jakaa globaaleja parhaita käytäntöjä terveyden- ja sosiaalihuollon parantamiseksi Pohjoismaissa ja laajemmin", NHG:n johtaja Johan Groop kommentoi.

”Olemme erittäin innoissamme päästä osaksi NHG:tä ja odotamme innolla, että voimme soveltaa lähestymistapaa yhdessä Pohjoismaissa ja muualla maailmassa. Sujuva yhteistyö Kanta-Hämeessä osoitti meille, että arvomme ja kulttuurimme sopivat yhteen ja meillä on hyvin samankaltaisia ​​toimintatapoja. NHG tekee upeaa työtä asiakkaiden ja heidän johtonsa parissa ja on valmis ottamaan uusia ideoita käyttöön. Koska NHG on kasvava ja kansainvälistyvä yritys, Pride and Joy -lähestymistapa tarjoaa heille globaaleja mahdollisuuksia ja yhdistää heidän tiiminsä työskentelemään yhdessä kaikkialla Pohjoismaissa”, QFI:n perustajaosakas Alex Knight kommentoi.

Pride and Joy -lähestymistapa perustuu pähkinänkuoressa…

• … potilaskeskeiseen ja kliinisesti johdettuun tapaan parantaa potilasvirtoja kaikissa hoitopoluissa samanaikaisesti.

• …kohdistettuun kehittämiseen: yllättäen vain muutamalla tekijällä voi olla 90+ % vaikutus toimintaan. Miten nämä tekijät ja niiden vaikutukset voidaan tunnistaa, kun huomioidaan terveydenhuoltoympäristön ja sen potilasvirtojen kompleksisuus?

• …potilasvirtojen synkronointiin, mikä vähentää terveyden- ja sosiaalihuollon järjestelmän itseaiheuttamaa tarpeetonta kuormitusta. Siten voidaan saavuttaa nopeita tuloksia ilman, että resursseja lisätään.

• Esimerkiksi eräs maailmankuulu huippusairaala havaitsi, että 40 prosentilla potilaista kotiutuksen viivästyminen johtui 40 prosentissa tapauksia ei-kliinisesti perustelluista syistä.

• Lähestymistapaa kuvataan Alex Knightin kirjassa Pride and Joy. Romaanin muotoon kirjoitetun tarinan taustalla on todellisia tapauksia. https://www.qficonsulting.com/pride-and-joy-book

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alex Knight. Kuva: KHSHP
Alex Knight. Kuva: KHSHP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Nordic Healthcare Group Oy
Nordic Healthcare Group Oy
Vattuniemenranta 2
00210 Helsinki

https://nhg.fi

Nordic Healthcare Group (NHG) on vuonna 2004 perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijapalveluihin ja analytiikkaratkaisuihin erikoistunut suomalainen kasvuyritys. Asiakkaamme ovat sairaanhoitopiirejä, kuntia, kansallisia ja alueellisia julkisia toimijoita, yksityisiä palveluntarjoajia, kansainvälisiä lääketeollisuuden yrityksiä, pääomasijoittajia ja terveydenhuollon teknologiayrityksiä. Palveluksessamme on 200 kokenutta osaajaa ja nuorta lahjakkuutta. www.nhg.fi

 

QFI Consulting on brittiläinen yritys, joka on erikoistunut auttamaan terveys- ja sosiaalialan organisaatioita saavuttamaan kestäviä edistysaskeleita terveydenhuollon laadussa, turvallisuudessa, saatavuudessa ja taloudellisuudessa. Lähestymistavan ydin on kyky parantaa potilasvirran synkronointia ja tunnistaa monimutkaisissa ympäristöissä kohdat, jotka aiheuttavat eniten häiriöitä ja viivästyksiä useimmille potilaille, ja keskittää kehittäminen sen mukaisesti. Tämä johtaa nopeaan suorituskyvyn läpimurtoon. Asiakkaita ovat terveydenhuollon organisaatiot Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. https://www.qficonsulting.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nordic Healthcare Group Oy

NHG invests in innovative solution that improves accessibility of care and patient flow– acquires UK-based QFI Consulting Ltd.21.6.2022 14:23:18 EEST | Press release

Nordic Healthcare Group (NHG) acquires small UK-based software company QFI Consulting Ltd. –Their unique approach and software enable healthcare providers to achieve breakthroughs in the access, quality, and affordability of care. With the acquisition, NHG enforces its internationalization strategy and expands its operations and office network to the UK – NHG has further offices in Finland, Denmark, and Sweden.

NHG acquires health and social care digitalisation specialist Salivirta & Partners1.12.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Fast-growing company Nordic Healthcare Group (NHG) expands its operations by acquiring Finland-based Salivirta & Partners (formally Salivirta Oy), a well-known advisory organisation specialising in digital transformations in the health and social care sector. Salivirta’s solid expertise and experience in health and social care service design, information management, enterprise architecture and digitalisation of health and social care processes further strengthens NHG’s expertise and, thus, enables NHG to offer even more extensive services and solutions to its clients in the field of health and social care in Finland and the Nordics. After the acquisition, NHG employs around 200 people.

NHG ostaa sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisoinnin asiantuntijan Salivirta & Partnersin1.12.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Kasvuyhtiö Nordic Healthcare Group (NHG) laajentaa toimintaansa ostamalla arvostetun sosiaali- ja terveysalan digitalisoinnin asiantuntijayrityksen Salivirta & Partnersin (Salivirta Oy). Salivirran asiantuntemus ja kokemus sosiaali- ja terveyspalvelujen muotoilusta ja digitalisoinnista vahvistavat NHG:n tarjontaa, mikä mahdollistaa entistä kattavammat palvelut ja ratkaisut NHG:n asiakkaille Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kaupan myötä NHG:n henkilöstön määrä nousee noin kahteensataan.

Terve! NHG:n odotettu podcast vaikuttavuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa starttaa21.4.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Oletko aina halunnut tietää, mitä vaikuttavuudella tarkoitetaan ja miten sitä voisi hyödyntää sosiaali- ja terveydenhuollossa? Tule kanssamme matkalle vaikuttavuuden maailmaan ja laita Nordic Healthcare Groupin (NHG) Terve! -podcast kuunteluun. Podcastin ensimmäisellä tuotantokaudella host Mika Kaartisen vieraina ovat vaikuttavuuden huippuasiantuntijat Suomessa: Kari Hakari, Paulus Torkki, Antti Malmivaara, Kaisla Lahdensuo, Seppo Ranta ja Pirjo Mustonen. Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa keskiviikkona 28.4. ja siitä eteenpäin uusi jakso on saatavilla viikoittain keskiviikkona.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme