Helsingin juhlaviikot

Nicholas Collonin johtaman Aurora-orkesterin tulkinta Kevätuhrista saa maailmanensi-iltansa elokuussa

Jaa

Klassisen musiikin innovatiivisimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Aurora-orkesteri esittää Igor Stravinskyn ikonisen Kevätuhri-teoksen ulkomuistista Helsingin Musiikkitalossa 29. elokuuta. Esitys on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa, ja sen liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa.

Aurora esiintymässä Nicholas Collonin johdolla. Kuva: Mark Allen
Aurora esiintymässä Nicholas Collonin johdolla. Kuva: Mark Allen

Brittiläinen Aurora on Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Nicholas Collonin kunnianhimoinen orkesteriprojekti, joka yhdistää maailmanluokan klassisen musiikin visuaalisesti vaikuttavaan näyttämöllisyyteen. Vuonna 2005 perustetun kokoonpanon ytimessä on seikkailunhalu ja laaja taiteellinen horisontti. Aurorasta tuli vuonna 2014 maailman ensimmäinen yhtye, joka esitti kokonaisen klassisen sinfonian täysin ulkomuistista.

“The most bracing breath of fresh air to invigorate the classical music scene in the past ten years.” - The Times

Nicholas Collon on toiminut Suomessa Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina syyskuusta 2021. Lontoolainen Collon on opiskellut viulun, alttoviulun ja urkujen soittoa sekä toiminut aikaisemmin mm. Haagin Residente- ja Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina.

Tiistaina 29. elokuuta Helsingin Musiikkitalossa koetaan Aurora-orkesterin tulkinta Igor Stravinskyn Kevätuhri-teoksesta, jonka orkesteri esittää ilman nuotteja ulkomuistista. Vuonna 1913 ensiesitetty Kevätuhri on inspiroinut kymmenittäin monitaiteellisia tuotantoja kuluneen vuosisadan aikana. Teos repii auki länsimaisen musiikin konventiot, ja se kuulostaa yhä ajattoman radikaalilta.

Orkesteriteatteriin verrattavan esityksen tuotanto asettaa musiikin ja muusikot etusijalle ainutlaatuisella tavalla. Jane Mitchellin ja James Bonasin visuaalisesti vaikuttava ohjaus yhdistää muistin varassa esiintyvän orkesterin, videosuunnittelija Anouar Brisselin projisoinnit ja liikkeen tarjoten täysin uudenlaisen näkökulman Stravinskyn mestariteokseen. Konsertin ensimmäisellä puoliajalla koetaan orkesterin ja Nicholas Collonin tavaramerkiksi muodostunut kattava ja innostava teosesittely.

Nicholas Collon & Aurora-orkesteri: Kevätuhri on Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2023 ensimmäinen ohjelmajulkistus.

Nicholas Collon & Aurora-orkesteri (UK): Kevätuhri Helsingin Musiikkitalossa tiistaina 29.8.2023 klo 19. Liput alkaen 25–120 € osoitteesta ticketmaster.fi. Ensi kertaa myyntiin tulee myös Juhlaviikkojen lahjakortteja, jotka käyvät vielä julkaisemattomiin Huvilan konsertteihin. Lahjakortit ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Kuvat

Aurora esiintymässä Nicholas Collonin johdolla. Kuva: Mark Allen
Aurora esiintymässä Nicholas Collonin johdolla. Kuva: Mark Allen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin juhlaviikot
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

http://helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikkoja juhlittiin satojen tapahtumien voimin ympäri kaupunkia ja uudessa Huvilanrannassa5.9.2022 10:26:07 EEST | Tiedote

Viikonloppuna päättyneillä Helsingin juhlaviikoilla nähtiin odotetun paluun tehneen Taiteiden yön ohjelma mukaanlukien satoja tapahtumia, joiden joukossa oli useita kantaesityksiä ja Suomen ensiesityksiä. Uusi Huvilanrannan terassialue keräsi arviolta 50 000 kävijää ja rakentuu Huvilan yhteyteen jälleen ensi vuonna. Marko Ahtisaari jatkaa Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana vuoteen 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme