Kustantamo S&S

Nigerialais-suomalainen Minna Salami haastaa europatriarkaatin

Jaa

Nigerialais-suomalaista Minna Salamia on kutsuttu yhdeksi aikamme tärkeimmistä feministeistä. MsAfropolitan-sivustostaan tunnetun Salamin kirja Aistien viisaus purkaa kolonialismin perintöä eurooppalaisessa ajattelussa.

Aistien viisaus on Minna Salamin esikoisteos, jossa hän etsii uutta tapaa hahmottaa maailmaa eurooppalaisen, kolonialisoidun näkökulman sijasta. Hän puhuu aistivoimaisesta tiedosta, joka kytkeytyy niin henkiseen kuin keholliseen, mutta myös historiaan, joka on erilainen eri lähtökohdista ponnistaneille. Hän käyttää omia kokemuksiaan ajatustensa alustana.

Aistien viisaudessa Salami yhdistää populaarikulttuuria, afrikkalaista perinnetietoutta ja mustaa feminismiä kirjoittaessaan tiedosta, vapautumisesta, dekolonisaatiosta, identiteetistä, mustasta, naiseudesta, sisaruudesta, vallasta ja kauneudesta. 

Teos on kunnianhimoinen, uutta teoriaa luova ja se haastaa pohtimaan luutuneita ajattelumalleja ja inspiroi terävöittämään ajatuksia rodullistamisesta, naiseudesta ja patriarkaatista. 

Minna Salami (s. 1978) on nigerialais-suomalainen kirjailija, bloggaaja, yhteiskuntakriitikko ja kansainvälinen puhuja. Hän pitää palkittua MsAfropolitan-blogia, jossa feminismi yhdistyy afrosentriseen yhteiskuntakritiikkiin. Elle-lehti on nimennyt hänet Angelina Jolien ja Michelle Obaman rinnalle listalleen kahdestatoista naisesta, jotka muuttavat maailmaa. Salami on pitänyt puheenvuoroja feminismistä, vapautumisesta, Afrikan tutkimuksesta ja popkulttuurista muun muassa Euroopan parlamentissa, Oxford Unionissa, Yalen yliopistossa, TEDx:ssä ja UN Women -järjestössä. Hän kirjoittaa The Guardianiin ja Al Jazeeraan, vaikuttaa Royal Society of the Arts -järjestössä ja on Guardian Nigerian kolumnisti. Hän asuu Lontoossa.

Minna Salami: Aistien viisaus
Englanninkielinen alkuteos Sensuous knowledge
Suomentanut Sini Linteri
Julkaisupäivä 8.10.

Minna Salami esiintyy Helsingin kirjamessujen verkkotapahtumassa 22. ja 24.10.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme