Espoon kaupunki - Esbo stad

Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa useita koronavirustartuntoja

Jaa

Nihtisillan Kierrätyskeskuksen tiloissa perjantaina 15.1.2021, maanantaina 18.1.2021 sekä tiistaina 19.1.2021 olleilla työntekijöillä on todettu koronavirustartuntoja.

Kierrätyskeskuksen henkilöstölle tehdyissä seulontatesteissä laboratoriovarmistettuja tartuntoja on ilmennyt noin 50 työntekijällä, joista kahdeksan on työskennellyt myymälässä ja loput taustatoiminnoissa. Taustatoiminnoissa työskentelevät eivät ole olleet asiakaskontakteissa. Tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen ja altistuneet on määrätty karanteeniin. 

Näytteet on lähetetty myös mahdolliset koronavirusmuunnokset tunnistaviin jatkotutkimuksiin, mutta toistaiseksi virusmuunnokseen viittaavaa ei ole todettu. Espoon tartuntatautiyksikkö seuraa tilannetta tarkasti.

- Varotoimenpiteenä olemme muun muassa vaihtaneet Nihtisillan Kierrätyskeskuksen myymälän henkilökunnan viime torstaina. Nyt myymälässä työskentelevät henkilöt, jotka eivät ole altistuneet. Altistuneet tai sairastuneet henkilöt palaavat töihin vasta karanteeni- ja eristysjaksojen päätyttyä, kertoo toimitusjohtaja Juha Lehtikuja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta. 

Tilat itsessään eivät ole tartuttavia. Muistutamme kuitenkin, että kuten muuallakin asioidessa, tulee myös Kierrätyskeskuksessa käydessä käyttää kasvomaskeja ja noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä pitää turvaetäisyyksiä. 

Hakeudu koronatestiin, mikäli vähäisiäkään oireita ilmenee 

Jos olit paikalla Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa:

  • pe 15.1. klo 10.00–15.00
  • ma 18.1. klo 13.00–20.00
  • ti 19.1. klo 12.00¬–20.00

seuraa erityisen tarkkaan, saatko koronavirustautiin sopivia oireita, kunnes mahdollisesta altistumisesta on kulunut 14 päivää.  

Koronavirustaudin oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju-/makuaistin menetys tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä. 

Jos sinulle kehittyy yksikin mainituista oireista, hakeudu koronatestiin. Testiin pääsee saman päivän aikana ja testituloksen saa vuorokauden sisään.

  • Varaa aika koronavirusnäytteeseen osoitteesta koronabotti.hus.fi.
  • Jos haluat asioida puhelimitse, soita Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarauspuhelimeen p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18 ja la-su 9-15). Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945. 
  • Muina aikoina soita Päivystysapuun, p. 116 117. 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: 

- toimitusjohtaja Juha Lehtikuja, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, p. 050 501 4851, juha.lehtikuja@kierratyskeskus.fi 

- Topi Turunen, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Espoon kaupunki, topi.turunen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme