Työeläkevakuuttajat Tela

Nimitys Telassa: Mikko Mäkinen pääekonomistiksi

Jaa
Kauppatieteiden tohtori Mikko Mäkinen (55) on nimitetty Työeläkevakuuttajat Telan pääekonomistiksi.

Mäkinen työskentelee tällä hetkellä Suomen Pankissa vanhempana ekonomistina rahapolitiikka- ja tutkimusosaston Nousevien talouksien tutkimuslaitoksessa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat pankkisektori, makrotalouden lyhyen aikavälin ennustemallit ja työn taloustiede.

Aikaisemmin Mäkinen on työskennellyt myös Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLAssa.

Mäkisen tehtäviin Telassa kuuluvat muun muassa eläkejärjestelmän talouteen ja kestävyyteen liittyvät asiat, työeläkejärjestelmän tarkastelu osana suomalaista sosiaaliturvaa sekä sidosryhmätyö. Lisäksi Mäkinen osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ymmärryksen rakentamiseen koskien niin työeläkejärjestelmää kuin julkiseen talouteen ja työllisyyteen liittyviä asioita.

Pääekonomistin tehtävä sijoittuu osaksi toimitusjohtajan esikuntaa. Mäkinen aloittaa tehtävässään 1.3.2023.

- On hienoa saada joukkoomme Mikon kaltainen kokenut tutkijataustainen ekonomisti, joka on vahva ja rauhallinen yhteistyön rakentaja, toteaa Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

- Suomen Pankista lähteminen on vaikeaa. Olen saanut tehdä kiinnostavia ekonomistin tehtäviä ja olen viihtynyt hyvin. Mutta Telan pääekonomistin tehtävä on uusi ja mielenkiintoinen kokonaisuus, että siitä ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Odotan innolla työskentelyä Telan huippuosaajien kanssa. Samalla kiitän kollegoitani Suomen Pankissa antoisista yhteisistä vuosista ja toivotan heille mitä parhainta menestystä tulevaisuudessa, sanoo Mikko Mäkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Muistutuskutsu medialle: Tervetuloa tietoiskuun vaalikenttien kuumista eläkekysymyksistä!23.1.2023 08:17:00 EET | Kutsu

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Mistä vaalikentillä pitäisi puhua, kun puhutaan mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä? Miten vaikeita kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Nämä vaalikenttien eläkeaiheet ruoditaan toimittajille suunnatussa Työeläkevakuuttajat Telan Teams-tietoiskussa 1.2. klo 9!

Kutsu medialle: Tervetuloa tietoiskuun vaalikenttien kuumista eläkekysymyksistä!9.1.2023 07:00:00 EET | Kutsu

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Puhutaanko vaalikentillä mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä vai eläkeläisköyhyydestä? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Miten näitä kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Merkitse jo kalenteriin: Vaalikenttien eläkeaiheet luodataan ja ruoditaan toimittajille suunnatussa Työeläkevakuuttajat Telan tietoiskussa 1.2.2023 klo 9!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme