Työeläkevakuuttajat Tela

Nimitys Telassa: Tiina Satti lakiasiainpäälliköksi

Jaa
Farmaseutti ja oikeustieteen kandidaatti Tiina Satti (48) on nimitetty Työeläkevakuuttajat Telan lakiasiainpäälliköksi. Satti aloittaa tehtävässään 17.4.2023.

Satti työskentelee tällä hetkellä lakimiehenä sosiaali- ja terveysministeriön Turvallisuus ja terveys -osastolla vastaten säädösvalmistelusta lääkelainsäädäntöön liittyvissä asiakokonaisuuksissa.

Aiemmin Satti on työskennellyt lakimiehenä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa ja Lääketeollisuus ry:ssä sekä toiminut lakimiesesittelijänä Potilasvahinkolautakunnassa.

Satin tehtäviin Telan lakiasiainpäällikkönä kuuluvat työeläkealan kansalliseen ja EU-oikeudelliseen asemaan liittyvät asiat. Satti vastaa työeläkealaan liittyvään lainsäädäntöön ja sen valmisteluun vaikuttamisesta sekä Telan niitä koskevien kantojen valmistelusta ja näihin kokonaisuuksiin liittyvästä sidosryhmätyöstä.

Lakiasiainpäällikön tehtävä sijoittuu osaksi toimitusjohtajan esikuntaa ja Satti raportoi työstään suoraan Telan toimitusjohtajalle.

- Tiinalla on monipuolinen kokemus lainsäädännön valmistelusta ja tarkasti säännellyn toimialan kansallisesta edunvalvonnasta sekä hyvä kyky hahmottaa ja luotsata isoja kokonaisuuksia. Olen iloinen, että hän ottaa nyt uuden ura-askeleen kaikkien suomalaisten kannalta tärkeän ansioeläkejärjestelmän parissa täällä Telassa, sanoo toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

- Olen työskennellyt pitkään lääkkeisiin liittyvien kysymysten parissa, tehden viimeksi säädösvalmistelua sosiaali- ja terveysministeriössä. Työtehtäväni ovat olleet mielenkiintoisia ja opettaneet minulle paljon. Nyt kuitenkin tuntuu olevan oikea hetki ottaa vastaan uudet haasteet Telassa. Odotankin innolla uutta työtäni ja erityisesti uusien työtovereiden tapaamista, Tiina Satti toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Salaisuuksien jäljillä -videosarja: Miksi Suomeen muutti ennätysmäärä työntekijöitä?25.5.2023 12:58:28 EEST | Uutinen

Työeläkevakuuttajat Telan Salaisuuksien jäljillä -videosarjan uusi jakso pureutuu vuoden 2022 ennätysmäiseen nettomaahanmuuttoon: 35 000 ihmistä. Heistä yli 20 000 ihmistä tuli tänne nimenomaan töihin. Vielä muutama vuosi sitten nettomaahanmuuton arveltiin pysyvän 15 000 hengen tietämissä. Mitä on tapahtunut, kysyy Telan Janne Pelkonen työ- ja elinkeinoministeriön johtavalta asiantuntijalta Katri Niskaselta videohaastattelussa. Voi olla, että lisää ennätyksiä on tulossa tulevina vuosina, osin johtuen valtion uudesta aktiivisesta roolista.

Salaisuuksien jäljillä -videosarja: Miksi eläkeleikkaukset eivät paranna valtion taloutta?4.5.2023 15:47:49 EEST | Uutinen

Työeläkevakuuttajat Telan Salaisuuksien jäljillä -videosarjan uusi jakso pureutuu työeläketalouden ja valtiontalouden perustaviin eroihin. Valtiovarainministeriö ehdotti jo ennen hallitusneuvotteluja muun muassa yhden prosenttiyksikön leikkuria työeläkeindeksiin. Virkamiesten ehdotus on poikkeuksellinen, sillä Suomessa työeläkevarat eivät ole osa valtiontaloutta. Työeläkerahoista päättävät työmarkkinaosapuolet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme