OX2

NIMITYS: Veli-Pekka Alkula vastaamaan OX2:n tuulivoimahankkeiden kehityksestä

Jaa

DI Veli-Pekka Alkula aloitti tammikuussa OX2:lla hankekehityksen vetäjänä. Rekrytointi vahvistaa yhtiötä, jolla on merkittävä rooli maamme tuulivoiman kaksinkertaistamisessa kahden vuoden sisällä.

Veli-Pekka Alkula
Veli-Pekka Alkula

Alkula vastaa uudessa tehtävässään maatuulipuistojen hankekehityksestä Suomessa. Hän siirtyi tehtävään Rambollilta, jossa hän toimi tuulivoiman liiketoimintapäällikkönä.

Alkulan tehtävä, Head of Development, pitää sisällään vastuun yhtiön Suomen koko hankeportfoliosta sekä näitä toteuttavien asiantuntijoiden johtamisen. Tämä tarkoittaa käytännössä tuulivoimahankkeiden kehittämistä rakentamisvalmiiksi siten, että hankkeet voivat edetä investointipäätökseen ja sitä kautta toteutukseen. Alkula tukee omalta osaltaan myös OX2:n toimintoja tuulivoimahankkeiden rakentamiseen ja käyttöön liittyen.

Alkulaa motivoi uudessa tehtävässä uudenlainen näkökulma tekemiseen. - Koska tuulivoima-ala on kasvanut ja kehittynyt viime vuosina aimo harppauksin, näin juuri nyt olevan sopiva hetki vaihtaa tähän tuoreeseen näkökulmaan, hän kertoo.

Hän loi ymmärryksensä tuulivoimaan liittyvästä teknologiasta jo 15 vuotta sitten WinWinDillä, kun ala oli vielä nuori. Tämän jälkeen hän ehti toimia yhdeksän vuotta tuulivoiman liiketoimintapäällikkönä Rambollilla, jossa hän kehitti ja koordinoi tuulivoimaan liittyviä asiantuntijapalveluita Suomessa.

- Tuulivoimahanke on monimutkainen ja -vaiheinen kokonaisuus, jossa kaikkien palasten on sovittava yhteen. Tämä tekee hankkeista vaativia, mutta samalla hyvin mielenkiintoisia, Alkula kertoo odotuksistaan. - Näkemykseni onnistuneen ja tuottavan tuulivoimahankkeen vaatimuksista on muotoutunut vuosien varrella myös lukemattomien Due Diligence –projektien myötä.  

Suomessa investoidaan nyt vahvasti markkinaehtoiseen tuulivoimaan. Euroopan suurin maatuulivoiman rakentaja OX2 on rakentanut Suomessa 40 maatuulivoimalaa ja kahdeksan voimalaa merelle. Sillä on paraikaa rakenteilla 63 uutta tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin 1050 gigawattituntia sähköä vuosittain, eli noin 210 000 kotitalouden sähkönkulutuksen verran (5000 kilowattituntia/kotitalous). Yhtiöllä on merkittävä rooli Suomen hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa vuoteen 2035 mennessä.

Vuonna 2020 tuulivoima kattoi noin kymmenen prosenttia maamme sähkönkulutuksesta. Vuoteen 2030 tähtäävän kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian käyttöä niin, että sen osuus energian loppukulutuksesta nousee yli 50 prosenttiin 2020-luvulla. Suomen hallitus on asettanut tavoitteeksi, että Suomi olisi hiilineutraali jo vuonna 2035. Se tarkoittaa sitä, että Suomi tuottaisi hiilipäästöjä vain sen verran kuin hiilinielut sitovat hiiltä. Jokainen tuulivoimalla tuotettu terawattitunti vähentää ilmastopäästöjä noin 600 000 tonnia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kuvat

Veli-Pekka Alkula
Veli-Pekka Alkula
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Lapinlahdenkatu 1 C
00180 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,4 GW tuulivoimaa Euroopassa. OX2 hallinnoi tällä hetkellä 40 tuulipuistoa (2,15 GW). Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta http://www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

De resterande tre vindkraftverken i Märkenkall fick bygglov5.10.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Bolaget för förnybar energi OX2 och Renewable Power Capital (RPC), som placerar kanadensiska pensionstillgångar, undertecknade i maj 2021 ett avtal om att bygga en vindpark i Märkenkall. Av de 15 vindkraftverken som planerades för vindparken när avtalet ingicks hade bygglov för tre kraftverk ännu inte vunnit laga kraft. Efter högsta förvaltningsdomstolens beslut har också de resterande tre kraftverken fått bygglov.

Merkkikallion loput kolme voimalaa saivat rakennusluvan5.10.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) allekirjoittivat toukokuussa 2021 sopimuksen Merkkikallion tuulipuiston rakentamisesta. Sopimuksentekohetkellä tuulipuistoon suunnitelluista 15 tuulivoimalasta kolmen voimalan rakennusluvat eivät olleet vielä lainvoimaisia. Nyt korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan myös loput kolme voimalaa ovat saaneet rakennusluvan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme