Basam Books

Nina Rintalan uusi runokokoelma on ylistysveisu meren monihulmuisuudelle!

Jaa
Merenalaiset hulmuavat osat -kokoelmassa meri on seikkailun ja suojelun arvoinen alkukoti.
Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)
Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)

Keinuva meri huokaa raskaasti

hiekanmuruja rinnuksillaan,

ja minä katoan haihdun hälvenen vaahtoudun häviän

turkooseja aaltoja pitkin loiskuen,

itsestäni poistuen,

muutan muotoani

ja muovaudun taas itsekseni.

Nina Rintalan neljäs runokokoelma Merenalaiset hulmuavat osat on ylistysveisu merelle, se kolkuttelee omaatuntoa, mutta saa sukeltamaan yhä syvemmälle. Runojen meri on suojeltava aarre, ihmeellinen alkukoti. Runot houkuttelevat sukeltamaan meren välkehtivään maailmaan sekä kurkistamaan omiin sisäisiin virtauksiin.

”Nina Rintalan meriaiheisiin runoihin voi mennä varovasti tai sukeltaa suoraan syvään päätyyn. Kastumatta ei lukija kuitenkaan selviä.” - Arja Palonen, esilukija

Nina Rintala (s.1970) on runoilija ja erityisluokanopettaja. Häneltä on aiemmin julkaistu kolme runoteosta, Kuukorento (Hai, 2014), Paperiperho (Kirjokansi, 2015) ja Puut taipuvat puoleeni (Basam Books, 2020). Nina Rintala tunnetaan aktiivisena esiintyjänä ja lavarunoustapahtuman Runojamit perustajana. Hän on toiminut monipuolisesti taiteen kentällä mm. luovaa kirjoittamista ja teatteria ohjaten. Runoilijan suurin inspiraation lähde on luonto ja hän on myös vienyt runotapahtumia metsään ja merelle.

Runoteoksen innoittama moniaistillinen kolmen taiteilijan yhteistaidenäyttely Aalloilla aukeaa Rauman merimuseossa kesäkuussa 2023. Merenalaiset hulmuavat osat -runojen tunnelman pohjalta on sävelletty myös musiikkia ja kesällä on tulossa yhteisesiintymisiä jousikvartetti Runokvartetin kanssa.

Meri, joka virtaa sisällämme kirkkaana

on vastauksen sijaan tarina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt:


Nina Rintala
nina@ninarintala.fiArvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)
Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)
Lataa
Merenalaiset hulmuavat osat: Syvällä lepää särkymätön hiljaisuus (kuvaaja: Mervi Utria)
Merenalaiset hulmuavat osat: Syvällä lepää särkymätön hiljaisuus (kuvaaja: Mervi Utria)
Lataa
Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)
Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books 2023)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Basam Booksin syksyn 2023 kirjat!15.5.2023 13:04:00 EEST | Tiedote

Syksyn julkaisuohjelmassamme on monipuolisesti niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, hyvinvointia ja työelämää käsittelevää kirjallisuutta – klassikoita ja runoutta unohtamatta! Ohessa nostoja syksyn julkaisuohjelmasta – tarkemmat tiedot ja kaikki syksyn kirjat löydät verkkosivuiltamme (linkki alla). Tietokirjallisuus Janne Kontalan Bhagavad-gita – Johdatus joogan salaisuuteen on johdatus maailmankirjallisuuden merkkiteokseen Bhagavad-gitaan. Mary Lutyensin Krishnamurti – Elämäkerta luo kattavan katsauksen Jiddu Krishnamurtin ajatteluun. Teoksen on suomentanut Antti Immonen. Eero Hämeenniemen Tähän päättyy Via Appia kuvaa Italian eteläisintä osaa ja vie lukijan jännittävälle matkalle halki Italian tuntemattomimman ja villeimmän osan! Kirjassaan Pyhä luonto – Sankaritarinoita ja jumalia shintolaisesta Japanista buddhalaisen taiteen ja Aasian kulttuurien tutkija FT Irene Wai Lwin Moe tutkii shintolaisuuden ikivanhaa uskomusjärjestelmää sen rikkaasta myyttien ja sankaritarujen aarteistost

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme