HSL Helsingin seudun liikenne

Nobina Oy:n voittama kilpailutus tuo HSL:n liikenteeseen sähköisiä, täysmatalia nivelbusseja

Jaa

Nobina Oy on voittanut HSL:n kilpailun, jossa oli mukana eri puolille Helsinkiä sekä Vantaan Myyrmäkeen vieviä linjoja. Kilpailun ansiosta Helsingin seudun liikenteeseen tulee lähes 60 uutta sähköbussia, ja samalla nivelbussit tekevät paluun.

Nobina Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailun, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen vievää linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa huomattavan osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen.

Linjoille 18, 39 ja 40 tulee yhteensä 40 vähintään 45-paikkaista sähköistä täysmatalaa nivelbussia. Nivelbussit palaavat Helsingin seudun liikenteeseen syksyllä 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen.

”Sähköiset nivelbussit nostavat matkustamisen laatua, sillä ne ovat viihtyisiä ja tilavia”, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo. ”Koska bussit ovat täysmatalia, käytävällä ei ole lainkaan portaita, ja autoissa on paikat vähintään viidelle lastenvaunulle. Ovet ovat isot, mikä helpottaa ja nopeuttaa bussiin nousemista sekä poistumista.”

Linjoille 14, 24, 37, 41 ja 42 tulee yhteensä 18 kappaletta sähköbusseja, joissa on vähintään 31 paikkaa. Lisäksi linjoille tulee yhteensä kymmenen vähintään 39-paikkaista euro 6 -päästöluokan dieselbussia, jotka kulkevat uusiutuvalla dieselillä.  

Kilpailukierroksella mukana olleille linjoille kertyy vuodessa yhteensä noin viisi miljoonaa linjakilometriä, mikä on lähes 5,5 prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen
vuosittaisista linjakilometreistä. Kilpailutetussa liikenteessä oli mukana reilut viisi prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä.  

Bussiliikenteen tarjouskilpailu 51B/2020

Kohde 263

Linjat

18                  Eira – Munkkivuori

39                  Eira – Myyrmäki

40                  Elielinaukio – Kannelmäki

Kohde 264

Linjat

14                  Kamppi – Pajamäki

24                  Kamppi - Seurasaari

37                  Kamppi – Honkasuo (myöh. Kamppi – Myyrmäki)

41                  Kamppi – Pohjois-Haaga

42                  Kamppi – Kannelmäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL, puh. 050 555 2932

Ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen. HSL, puh. 040 5055 294

Kalustoinsinööri Petri Saari, HSL, puh. 050 559 1956

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n opiskelija-alennuksen saa jatkossa vain HSL-sovelluksesta15.6.2021 11:38:56 EEST | Tiedote

HSL valmistelee laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan asiakkaan käyttäjätilille. Asiakas voi valita lipun ostamisen yhteydessä itselleen sopivimman tavan käyttää lippuja – esimerkiksi HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai jonkin muun tunnisteen, vaikkapa pankkikortin. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme