Toimihenkilöliitto ERTO

Noin 300 000 yksityisen sektorin palkansaajaa on ilman työehtosopimuksen suojaa    

Jaa
Toimihenkilöliitto Erto on tänään uusinut yleisen linjan mukaisesti Toimistotyön palkkasuosituksen ajalle 1.5.2023–31.4.2025.

“Työehtosopimukset kattavat noin 84 prosenttia yksityisen sektorin palkansaajista. Silti noin 300 000 palkansaajan työehdot määräytyvät ilman työehtosopimuksen suojaa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että työntekijällä on oikeus lomarahaan tai lomaltapaluurahaan tai palkankorotukseen vain, jos siitä on työnantajan kanssa itse sopinut, toteaa Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Työehtosopimuksettomia töitä varten Erto on julkaissut jo vuosia mm. Toimistotyön palkkasuosituksen. Suosituksella tavoitellaan yleisesti työmarkkinoilla vakiintuneiden työehtojen toteutumista yhdenvertaisesti kaikilla työpaikoilla.  

“Toimistotyön palkkasuosituksen mukaan työehtosopimuksettomissa toimistotöissä henkilökohtaisia palkkoja tulisi korottaa yleisen työmarkkinalinjan mukaisesti 3,5 prosentilla 1.9.2023 lukien. Lisäksi tulisi maksaa yleisen linjan mukainen 400 euron kertaerä toukokuussa 2023”, linjaa Aaltonen.

Toimistotyön palkkasuositus löytyy Erton nettisivuilta.

Erto julkaisee viikon 16 aikana kolme palkkasuositusta lisää: Markkinointi ja luovat alat, Yksityinen liikunta-ala, Eläinlääkäriasemat ja eläinklinikat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Ratavartijankatu 2 A
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi

Toimihenkilöliitto Erto on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. Erton noin 15 000 jäsentä edustavat muun muassa seuraavia aloja: logistiikka, markkinointi- ja tietoala, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. Erto on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme