HMD Global

Nokia 9 PureView – maailman ensimmäinen viiden kameran älypuhelin

Jaa

Tarjoaa seuraavan sukupolven tietokoneprosessoituja kuvausinnovaatioita tosikuvaajille

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView

Mobile World Congress, Barcelona, 24.2.2019 - Nokia-puhelinten uusi koti HMD Global esitteli Nokia 9 PureView -älypuhelimen, jossa on maailman ensimmäinen viiden kameran järjestelmä ZEISS-optiikalla ja joka tarjoaa seuraavan sukupolven tietokoneohjattua kuvausteknologiaa tosikuvaajille. Nokia 9 PureView ottaa kaikki kuvat HDR-muodossa. Laitteen kaikki viisi kameraa ottavat kuvan samanaikaisesti ja yhdistävät ne yhdeksi 12 megapikselin kuvaksi, jossa on erinomainen dynamiikka-alue ja syväterävyys.  

Maailman ensimmäinen viiden kameran järjestelmän älypuhelin 

Nokia 9 PureView -puhelimessa on maailman ensimmäinen viiden kameran järjestelmä ZEISS-optiikalla. Siinä on kaksi värisensoria, joiden avulla syntyy tarkkaa ja elävää värikuvaa, sekä kolme monokromaattista sensoria, jotka antavat kuville terävyyttä ja yksityiskohtaisuutta. Yhdessä nämä viisi sensoria keräävät jopa kymmenen kertaa enemmän valoa kuin samantyyppinen yksittäinen sensori*. 

Jokaisessa Nokia 9 PureView -älypuhelimella otetussa kuvassa käytetään kaikkia viittä kameraa, jotka keräävät vähintään 60 megapikseliä kuvausdataa. Kuvia prosessoidessaan ja yhdistäessään Nokia 9 PureView maksimoi Qualcomm® Snapdragon™ -mobiilialustan monipuolista prosessointitehoa, joka jakaa tehtävät eri prosessoreille (ISP, DSP, GPU ja CPU). Kuvaukseen erikoistunut lisäprosessori säätää kunkin kameran kuvan valotusta ja valkotasapainoa, joten Nokia 9 PureView antaa näin esimakua tulevaisuuden älypuhelinten kuvausinnovaatiosta.  

Juho Sarvikas, HMD Globalin tuotejohtaja: 

“Nokia-älypuhelimet ovat aina olleet kuvausinnovaatioiden edelläkävijöitä. Tätä perintöä kunnioittaen otamme tänään merkittävän askelen eteenpäin ja esittelemme älypuhelimen, joka hyödyntää edistyneintä tietokoneohjattua kuvausteknologiaa. Nokia 9 PureView on suunniteltu tosikuvaajille – se on ainoa älypuhelin, joka ottaa samanaikaisesti kuvan kaikilla viidellä kameralla, jolloin kuvat ovat niin yksityiskohtaisia ja tarkkoja, että niitä voi muokata loputtomasti. Lisäksi tuomme kuvaajien käyttöön suorituskykyiset editointiohjelmat, Adobe Photoshop Lightroomin ja Google Photos -syvyyseditorin, ja Nokia 9 PureView -puhelimella otettujen kuvien jokaisen yksityiskohdan voi näin hyödyntää.” 

Poikkeuksellinen yksityiskohtien määrä ja dynamiikka-alue 

Jokainen Nokia 9 PureView -älypuhelimella otettu kuva on HDR-muodossa. Kuvien dynaaminen alue ulottuu 12,4 aukkoon ja niissä on koko kuvan 12 megapikselin syvyyskartta. Tämä tarkoittaa, että 12 megapikselin JPG-kuva tuo esiin yksityiskohdat niin kuvan kirkkailla alueilla kuin tummilla, varjoissa olevilla alueilla. 

Loputtomat mahdollisuudet ennen kuvausta, kuvatessa ja sen jälkeen 

Jokaisen JPG-kuvan korkeatasoinen 12 megapikselin syvyyskartta tarjoaa mahdollisuuden hienojen bokeh-kuvien ottamiseen ja luovuuden esiintuomiseen Google Kuvat -palvelun syvyyseditorilla. Kuvan tarkkuusaluetta voi muuttaa, kuvaa voi sumentaa ja koko kuvan värisaturaatiota muokata – myös kuvan ottamisen jälkeen.  

Nokia 9 PureView on suunniteltu tosikuvaajien tarpeisiin, ja sillä voi ottaa kuvia pakkaamattomassa RAW ”DNG” -muodossa. Kuvaa voi editoida suoraan puhelimelta HMD Globalin ja Adobe Lightroomin yhteistyön ansiosta. Sanotaan, että puolet kuvanlaadusta syntyy jälkikäsittelyssä – Nokia 9 PureView tarjoaa kaikki mahdollisuudet loistaviin kuviin. 

Nokia 9 PureView -älypuhelimessa on päivitetty versio suositusta Pro Camera -käyttöliittymästä, joka tarjoaa entistäkin paremman mahdollisuuden kameran käsisäätöihin. Nyt puhelimella voi ottaa jopa 10 sekunnin mittaisia time lapse -kuvia. Lisäksi Nokia 9 PureView -puhelimen uudessa Pro Camera -käyttöliittymässä voi säätää valotusarvoa jopa 1/3:n aukon välein, jolloin valotuskorjausta voi säätää entistä tarkemmin. 

Huolellisesti viimeistelty lippulaivapuhelin 

Nokia 9 PureView on pakattu täyteen viimeisimpiä teknologioita. Monipuolista prosessointitehoa hyödyntävä Qualcomm® Snapdragon™ 845 -mobiilialusta jakaa tehtävien suorittamisen älykkäästi eri prosessoreille. Nokia 9 PureView -älypuhelimessa on kirkas 5,99 tuuman 2K pOLED PureDisplay -näyttö ja langaton Qi Wireless -lataus. Puhelimen näyttö perustuu HDR10-teknologialle, joka mahdollistaa sisällön tarkat yksityiskohdat, erinomaisen kontrastin ja rikkaat värit. Puhelimen näytössä on sisäänrakennettu sormenjälkitunnistus, ja sen turvaominaisuuksiin kuuluu myös edistyksellinen biometrinen kasvojentunnistus.    

Nokia 9 PureView -älypuhelin on huippulaadukas, ja se säteilee Nokia-älypuhelimille ominaista tarkkaan mietittyä muotoilua. Kaikki viisi kameraa on rakennettu erittäin tyylikkäästi 8 millimetriä ohueen puhelimeen, jolloin siinä ei ole kamerasta johtuvaa ylimääräistä kohoumaa. Nokia 9 PureView kestää arjen kolhuja 6000-sarjan alumiinikuorensa, timanttileikattujen reunojensa ja näytön Corning® Gorilla® Glass 5 -lasin ansiosta 

Puhdas, turvallinen ja ajan tasalla  Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä ja osa Android One -perhettä 

Nokia 9 PureView -puhelimessa on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä. Uutuuspuhelin liittyy uusimpana jäsenenä laajaan joukkoon Nokia-älypuhelimia, jotka kuuluvat Android One -perheeseen, mikä takaa tuoreimmat Android-innovaatiot ja -ohjelmistot. Nokia Android One -älypuhelimet tarjoavat runsaasti tallennustilaa ja erinomaisen akunkeston suoraan myyntipakkauksesta sekä turvapäivitykset kolmeksi vuodeksi ja kaksi merkittävää käyttöjärjestelmäpäivitystä.  

Android 9 Pie -käyttöjärjestelmässä on runsaasti tekoälyä hyödyntäviä innovaatioita, jotka tekevät puhelimesta entistä älykkäämmän ja nopeamman. Koska puhelin oppii yksilöllisistä käyttötavoista, sen käyttökokemus paranee ajan mittaan. Adaptive Battery -toiminnallisuus rajoittaa harvemmin käytettyjen sovellusten akunkulusta. App Actions -toiminnallisuus ennakoi puhelimen käyttöä ja nopeuttaa näin haluttuja ja usein käytettyjä toimintoja. Nämä toiminnot sujuvoittavat entisestään puhelimen toiminnallisuutta ja Android-käyttökokemusta. 

Nokia 9 PureView -puhelin saa Android One -ohjelmaan kuuluvat kuukausittaiset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja kaksi merkittävää käyttöjärjestelmäpäivitystä. Lisäksi Google Play Protect tarkistaa yli 50 miljardia sovellusta päivässä pitääkseen puhelimet suojassa haittaohjelmilta, mikä tekee Nokia 9 PureView -puhelimesta yhden markkinoiden turvallisimmista. Puhelimessa on helppokäyttöiset, viimeisimmät innovaatiot kuten Google Assistant -ääniohjauspalvelu sekä Google Photos -pilvipalvelu, joka tarjoaa ilmaisen, rajoittamattoman ja laadukkaan tavan kuvien tallentamiseen. 

Saatavuus 

Nokia 9 PureView -älypuhelin on saatavilla keskiyönsinisenä. Sitä voi ennakkotilata jälleenmyyjiltä Suomessa maanantaista 25.2. alkaen. Nokia 9 PureView -puhelimen myynti ja toimitukset alkavat 14.3. torstaina, ja sen suositeltu vähittäismyyntihinta on 599 euroa.  

Nokia 9 PureView -älypuhelimen kuvia on saatavilla myös osoitteessa www.hmdglobal.com ja osoitteesta http://wearetnr.isebox.net/nokia-mwc-2019

Lisätietoja medialle: 

Ossi Korpela 

Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja, HMD Global Oy 

Puhelin: 050 482 4109 

Sähköposti: ossi.korpela@hmdglobal.com 

HMD Global on Nokia-puhelinten koti, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD muotoilee ja markkinoi älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa, joka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joka tarjoaa puhelimia useissa eri hintakategorioissa. Innovointiin ja korkeaan laatuun sitoutunut HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella. www.hmdglobal.com 

Nokia on Nokia-yhtymän rekisteröity tavaramerkki. Android, Android One, Google ja Google Photos ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Qualcomm ja Snapdragon ovat Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröityjä Qualcomm Incorporatedin tavaramerkkejä. Qualcomm Snapdragon on Qualcomm Technologies, Inc. ja/tai muiden tytäryhtiöiden rekisteröimä tuote. Kuvien tallennus Google kuvat palveluun edellyttää Google-tiliä ja internet-yhteyttä. Ei koske RAW-formaatin tiedostoja.  

*Älypuhelimen kamerasensori viittaa yksittäiseen värisensoriin. Lisätietoja osoitteessa https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-9. 

Avainsanat

Kuvat

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView
Lataa
Nokia 9 PureView mahdollistaa upeat kuvat.
Nokia 9 PureView mahdollistaa upeat kuvat.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HMD Global
HMD GlobalTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HMD Global

KORJATTU TIEDOTE: Uudet Nokia-puhelimet tarjoavat eri käyttäjäryhmille aivan uudenlaisia kokemuksia5.9.2019 18:31:06 EEST | Tiedote

KORJAUS LOPUSSA: Nokia 7.2 -puhelimen muistiversiot ovat 4GB/64GB ja 6GB/128GB (EI 6GB/64GB). Nokia 7.2 ja Nokia 6.2 vievät keskihintaisten puhelinten käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle. HMD Global tuo uutuuksia myös peruspuhelinvalikoimaan esittelemällä korkean kestävyysluokituksen vaatimukset täyttävän Nokia 800 Tough -puhelimen ja tämän päivän tarpeisiin päivitetyn klassikkomalli Nokia 2720 Flip -peruspuhelimen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme