Pirkanmaan Osuuskauppa

Nokian laavapesu paljasti auton todellisen värin

Jaa

Siinä missä ruotsalainen pesettää biilinsä keskimäärin kerran kuukaudessa, suomalaiset tyytyvät tilastojen mukaan pesaisuun kolme tai neljä kertaa vuodessa. Tällä pesusyklillä Pohjolan rapaisilla ja suolaisilla teillä menopelin maalipinta ehtii pinttyä, jolloin likakerros vaatii puhdistuakseen jo peruspesua ronskimman käsittelyn. Nokialaisten pesupulmien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi Prisma Nokian viereen on avattu ABC CarWash ‑autopesupaikka, jonka ansiosta paikkakuntalaisten nelipyöräiset silmäterät erottuvat syksyn harmaasta automassasta kirkkaasti edukseen.

Helppo pesuelämys myös suurille autoille

ABC CarWash Nokialla on käytössä näyttävä laavavaahto, joka laskeutuu pesujärjestelmästä verhona auton päälle. Vaahtoa pesussa käytetään tavallista konepesua runsaammin, ja vaahto levittyy tasaisemmin auton pinnalle. Kaikkien ABC CarWash -pesupaikkojen pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä.

Pesupaikalla on kaksi hallia, joiden pesukorkeus on 2,90 m ja -leveys 2,50 m. Pesulle mahtuu siis korkeakin ajoneuvo, esimerkiksi reilun kokoinen pakettiauto. Tekniikaltaan pesupaikka on roll-over-automaatti, jossa auto on paikallaan ja pesukone liikkuu auton ympärillä. Joustavuutta pesussa käyntiin tuovat laajat aukioloajat, helpot maksutavat sekä kahden hallin tarjoama läpäisykyky.

– Pesupaikka on aina auki, ja maksu hoituu kortilla tai helposti ABC-mobiililla, lupaa ABC polttoneste- ja autonpesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt.

ABC-mobiilisovellusta käytettäessä ennen pesupaikalle ajamista sovelluksesta valitaan haluttu pesuohjelma ja pesu maksetaan maksutolpan kohdalla ABC-mobiililla. Bonusta kertyy loppusumman mukaan, ja oman ekstransa tuovat vielä Pirkkalankin pesuhallista tutut värikkäät ledivalot, jotka ovat eritoten perheellisten pesulla kävijöiden mieleen.

– Takapenkillä jopa hiljennyttiin hetkeksi, ensimmäisten joukossa hallia kokeilemaan lähtenyt paikkakuntalainen naurahtaa ja toteaa pesulaadusta kysyttäessä, että oli jo melkein unohtanut omistavansa tummansinisen auton.

– Hyväksi tuli. Saa työkavereillekin todistettua, että auto ei epäilyistä huolimatta ole väriltään musta.

Laavapesu on tulossa myös Tampereelle

Nokian ja Pirkkalan lisäksi laavapesuun pääsevät pian myös Itä-Tampereella liikkuvat autoilijat. Marraskuun alkupuolella Prisma Linnainmaan yhteyteen avattavaan pesupaikkaan tulee niin ikään tuplahalli, eli omaa pesuvuoroa ei tarvitse Linnainmaankaan sohjoissa jonottaa pitkään.

ABC CarWash -pesupaikat on tuotu ruokakauppojen läheisyyteen siitä syystä, että auton pääsee pesettämään kätevästi kauppa-asioiden hoitamisen yhteydessä. Eikä Linnainmaa jää Tampereen viimeiseksi ABC CarWash -pesulaksi: alkuvuodesta harjat alkavat pyörähdellä kaupungin toisellakin laidalla.

Ennen vuodenvaihdetta ja pakkasia edessä on kuitenkin auton puhtaanapidon kannalta ehkä vuoden hankalimmat kelit, ja Timo vinkkaa, että juuri nyt on ruostepelkoisen oiva hetki käyttää auto vahapesussa.

– Suosittelen pesemään auton vähintään kerran kuukaudessa. Vahapesu kannattaa, koska lika ei sen jälkeen tartu niin helposti kiinni. Likahan rapauttaa maalipintaa, ja kun maalin alle pääsee vettä, auto alkaa ruostua. Säännöllinen pesu on helppo keino varmistaa, ettei auton arvo putoa ainakaan ruostevaurioiden takia, Timo ynnää.

Lisätietoja:

ABC polttoneste- ja autonpesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt, timo.willandt@sok.fi, 010 767 2898

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan Osuuskauppa
Pirkanmaan Osuuskauppa
PL 130
33101 Tampere

010 7670010http://www.s-kanava.fi/pirkanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan Osuuskauppa

Pirkanmaan Osuuskaupan myynti edellisen vuoden tasolla – Ruoan verkkokaupan myynti kasvoi 37 %30.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti vuonna 2019 oli 1 092 miljoonaa euroa, joka oli edellisen vuoden tasolla. Toimialoista päivittäistavarakauppa kasvoi yhden prosentin, käyttötavarakaupan sekä ravintola- ja ABC-liiketoiminnan myynti pieneni edellisestä vuodesta kaksi prosenttia johtuen Kodin Terran ja ravintola Tuopin sulkemisesta sekä erityisesti polttonestekaupan hintakilpailusta. Päivittäistavarakaupan palveluita parannettiin avaamalla uusi Sale-myymälä Jankaan ja uudistamalla nykyinen Sale-myymälä Nattarissa sekä S-marketit Mäntässä, Viialassa ja Food Market Herkku Hämeenkadulla. Prisma Ideapark remontoitiin uuteen Prisma-konseptiin. Panostukset ruoan verkkokauppaan jatkuivat keräilykapasiteetin kasvattamisella ja uudella noutopisteellä Linnainmaan Prismassa. Uusia autonpesuyksiöitä avattiin Prismojen yhteyteen Nokialla ja Linnainmaalla. Asiakasomistajia oli vuoden lopussa 204 165. Bonusta heille maksettiin 31,4 miljoonaa euroa, joka on 0,9 miljoonaa euroa enemmän kuin edelli

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajistovaalien ehdokasasettelu alkaa – nyt on aika edistää uusia paikallistoiveita7.1.2020 10:05:00 EETTiedote

Nuorten liikkumisen mahdollistavat Ässäkentät, arjen kiireitä helpottava ruoan verkkokauppa, laaja palveluvalikoima ja -verkosto – osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla jäsentensä arjessa. Mitä muuta osuuskaupan jäsenet odottavat omalta kaupaltaan? Mikä rooli osuuskaupalla voisi olla Pirkanmaan kehityksessä? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Pirkanmaan Osuuskaupan pian alkavissa vaaleissa.

Nokian Kodin Terra sulkee ovensa perjantaina 13.12.12.12.2019 10:30:00 EETTiedote

Nokian Kodin Terrassa on käynnissä loppuunmyynnin viimeinen viikko ennen kuin myymälä sulkee ovensa perjantaina 13.12. Yksikön toiminnan lopettamiseen päädyttiin, sillä Kodin Terra Nokia oli koko historiansa ajan tappiollinen yksikkö. Kannattavuutta yritettiin viimeisten vuosien aikana parantaa eri tavoin, mutta toimenpiteet eivät tuottaneet toivottua tulosta. Henkilökuntaa työllistyy Pirkanmaan Osuuskaupan muihin yksiköihin Kaikille Nokian Kodin Terran työntekijöille tarjottiin mahdollisuus jatkotyöllistymiseen Pirkanmaan Osuuskaupassa. Vuoden vaihteessa Terran henkilöstöstä puolet siirtyy töihin Osuuskaupan muihin toimipaikkoihin. – Koko henkilökunta ansaitsee isot kiitokset Kodin Terran taipaleesta ja tyhjennysmyynnin saattamisesta loppuun. Haluamme luonnollisesti pitää kiinni hyvistä työntekijöistä. Terrassa työskentely on luonut työntekijöille hyvät edellytykset jatkaa loistavaa asiakaspalvelua muissa Osuuskaupan yksiköissä, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylh

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme