Quattro Mikenti Group

Nopeasti kasvava Lämpöjokeri liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin

Jaa

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Lämpöjokerin, joka on lämpöpumppuosaamisen ja uusiutuvan energian ratkaisujen kokenut toimittaja Lahdessa ja Päijät-Hämeessä.

Kuvassa vasemmalta QMG:n Mikko Sahikallio ja Lämpöjokerin Jussi Heimonen
Kuvassa vasemmalta QMG:n Mikko Sahikallio ja Lämpöjokerin Jussi Heimonen

Lämpöjokeri on pian 20 vuotta toiminut perheyritys, joka on vuodesta 2008 lähtien keskittynyt lämpöpumppujen asennuksiin ja kunnossapitoon. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 10 ammattilaista sekä kiinteän kumppaniverkoston kautta 5 henkilöä lisää. Lämpöjokerin liikevaihto oli syyskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella 2,4 miljoonaa euroa.

Lämpöjokeri liittyy QMG-konserniin yrityskaupalla, joka ei vaikuta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Lämpöjokeri jatkaa kasvavaa toimintaansa omalla nimellään ja nykyisellä organisaatiolla. Toimitusjohtaja Jussi Heimonen tulee osakkaaksi QMG:n emoyhtiöön Nimlakseen, jolla on Suomessa ja Ruotsissa jo yli 200 henkilöomistajaa.

– Tunnistamme uusiutuvaan energiaan liittyvät kasvutarpeet, ja mitä se tarkoittaa kiinteistönomistajille. Siksi kasvatamme johdonmukaisesti palveluitamme lämpöpumpuissa, aurinkosähkössä ja energiatehokkuudessa. Lämpöjokeri tuo tähän palapeliin hienon lisäyksen Päijät-Hämeen alueella, kertoo QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio.

QMG tuo Lämpöjokerille kasvuvoimaa

Lämpöjokeri teki päätöksen liittyä QMG-konserniin, jotta se saa strategista tukea toiminnan kasvaessa.

– Lämpöpumppuliiketoimintaa vauhdittavat sekä energiakriisi että valtion tukipäätökset öljylämmityksestä luopumiselle. Ilmalämpöpumput ja maalämpöpumput vastaavat monella tavalla tämän päivän arvoihin, ja meillä se näkyy myynnin kasvuna, Lämpöjokerin toimitusjohtaja Jussi Heimonen toteaa.

– Päätös yrityskaupasta oli luonteva, sillä QMG:n paikallista yrittämistä arvostava malli miellyttää meitä. Saamme konsernista tukea suunnitteluun ja järjestelmiin, ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin parempaa palvelua kumppaniverkostomme kanssa, Heimonen kertoo.

Ilmalämpöpumppuja asennettu tasaisesti huolimatta kuumentuneesta markkinasta

Lämpöjokeri on pystynyt toimittamaan ilmalämpöpumppuja, vaikka laitteista on ajoittain ollut markkinoilla pulaa. Asiakkaista kolme neljännestä on kotitalouksia, mutta taloyhtiöiden osuus on kasvussa erityisesti maalämpöhankkeissa.

– Pidämme varastossa satojen laitteiden valikoimaa, joka vastaa useimpiin tarpeisiin. Vaikka energiapäätöksiä mietitään pitkään, nopea toimitus on aina plussaa. Maalämpöpumput tilataan projektikohtaisesti, joten niissä toimitusajat ovat pidemmät, Heimonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Sahikallio, QMG-konserni, Väli-Suomen aluejohtaja ja Mikenti Oy:n toimitusjohtaja, 050 477 0707, mikko.sahikallio@qmg.fi
Jussi Heimonen, Lämpöjokeri Oy, toimitusjohtaja, 010 201 0874, jussi@lampojokeri.fi

Kuvat

Kuvassa vasemmalta QMG:n Mikko Sahikallio ja Lämpöjokerin Jussi Heimonen
Kuvassa vasemmalta QMG:n Mikko Sahikallio ja Lämpöjokerin Jussi Heimonen
Lataa
Kuvassa vasemmalta Mikko Sahikallio ja Jussi Heimonen
Kuvassa vasemmalta Mikko Sahikallio ja Jussi Heimonen
Lataa
Jussi Heimonen, Lämpöjokeri
Jussi Heimonen, Lämpöjokeri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata yli 30 tytäryhtiötä. Vuonna 2021 QMG:n liikevaihto oli noin 201 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 1200 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostavat pohjoismaisen Nimlas-talotekniikkakonsernin, jolla on yli 200 suomalaista ja ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners. Lisätietoja verkkosivuilta www.qmg.fi

Lämpöjokeri Oy

Lämpöjokeri on täyden palvelun lämpöpumpputalo, joka palvelee taloyhtiöitä, kiinteistönomistajia ja kotitalouksia. Lämpöjokeri toimittaa ilmalämpöpumput, ilmavesilämpöpumput, maalämpöpumput ja aurinkosähköjärjestelmät asennettuna avaimet käteen -palveluna. Lämpöjokeri on valtuutettu Mitsubishi Electricin jälleenmyyjä ja Scanofficen Hankintaturvaliike. Lämpöjokerin liikevaihto oli elokuussa 2022 päättyneellä tilikaudella 2,4 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 15 omaa ja kumppanien ammattilaista. www.lampojokeri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Svantte Vaskikallio nimitetty Quattroservices Tampereen toimitusjohtajaksi28.12.2022 10:00:00 EET | Tiedote

QMG:n tytäryhtiö Quattroservices Tampere uudistaa organisaatiotaan. Projektipäällikkönä pitkään yhtiössä työskennellyt Svantte Vaskikallio on nimitetty toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Samassa yhteydessä nykyinen toimitusjohtaja Mika Rantalainen ottaa vastuulleen LVI-urakoinnin myynnin ja tarjouslaskennan johdon Tampereen alueella sekä hankinnan ja asuntotuotannon kehitystehtäviä konsernitasolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme